BT Öğretmenleri Resen atanamaz..

Kodla Büyü
Hocam geçen sene şubat ayında resen atandım hazirana kadar eski okulumda çalıştım. Atamamın yapıldığı okul ilkokuldu ayrıldığım okul ortaokuldu :) Yani resen atanırız ne yazık ki

Hocam linkteki yazıya göre atanamazlar diyor..
BT Öğrenmeni normunun hesaplanmasındaki farklılık ve bu konuda yapılan uzun çalışmalar hala nihayete ermemiş durumda.. :)

Norm hesaplanmasında benim bildiğim değişen birşey yok. Ben bir ortaokuldan ilkokula norm fazlası olarak atandım. Nasıl hesaplandığına gelince ilkokula ders seçilmiş norm var göründüğü için dediler. Yani bilişim öğretmenleri için kesinlik yok şu anda bile norm fazlası olarak ilkokula atanabilirsiniz 8'ler var diye :)

Peki atamanız ne zaman yapıldı hocam sizin..? Yani siz tercih döneminde tercih yapmadan hemen resenmi atandınız..?

2013 şubat norm fazlası açıldı konya selçukludaydım. 2 okul açıktı biri meslek lisesi diğeri ilkokul. ben meslek lisesini yazdım sadece. Ama resen diğerine atandım. Ama eski okulumda hazirana kadar çalıştım.Seminer döneminde yeni okulda çalışıp il içinde tayin istedim. Şanssız biri olarak ortaokula atandım ama ilkokul olarak değiştirildi :) Şimdi yine atama var ama okul yok :)

gecen sene kasım ayında resen atandım anında gorevlendırmem dustu hatay ılının tamamında yapıldı
olmaz demeyın sansınızı deneyın

nisan ayında resen atandım. valla hiçte acımadan atadılar güleyim mi ağlayayım mı..

evet çoook uzun zaman önce o yazı cıktı soru soruldu cok ama Meb normumuzun belirlenmesi ile iligili bir çalışma yapmadı malesef..

3- BT Öğretmenlerin Normların Nasıl Belirleneceği Açıklanmalıdır

“MEB, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin normunu ne zaman belirleyecek?”
Haberimizde gündeme getirdiğimiz üzere Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22.02.2011 tarihli ve 27854 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15. maddesinin (g) bendi 2. Fıkrasındaki; “2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” hükümleri nedeniyle okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir. Bu güne kadar normu belirlenmeyen BT öğretmenleri hakkında norm kadro fazlası veya norm kadroya dâhildir şeklinde bir tabir kullanılamaz bu nedenle de; norm kadro fazlası oldukları gerekçesiyle BT öğretmenleri resen yer değiştirmeye tabi tutulamaz.

yadigartbaykal' Alıntı:
+1 ben de resen atanmıştım, bu yazılan üzerinden dava da açtım hatta üzerine eş durumu özrüm vardı dedim, yine de kaybettim.
Hocam nasıl kaybediyorsunuz yaa ne biçim bir adalet düzeni.. Sendikanızmı dava açtı yoksa sizmi hocam..?

Geri