BT Öğretmenlerinin durumu ne olacak?

Kodla Büyü

bilgibil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
"İlköğretimde görev yapan ...x...(artık kaç binse) bin Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin durumu ne olacak." sorusunun cevabını nasıl alabiliriz arkadaşlar.

kurumlar arası geçişte düz memur olarak geçemiyoruz sanırım, nasıl geçeriz bari onu araştıralım.

şu sis bulutu dağılsa net bir şey söylense biz de ona göre fikir yürütsek.En kötü şey belirsizlik...

bu sorunun cevabını alamazsınız hocam zaman içinde belli olacak herhalde büyük ihtimal bizleri Teknoloji Tasarım dersiyle birleştirecekler

Burdur Türk Eğitim Sen Başkanının sözlerini aynen aktarıyorum.
Meb bir dersi kaldırıyorsa mutlaka alternatif düşünüyordur. Sizleri İl/ilçe mem arge bölümlerine alabilirler.
Kendi fikrimi yazıyorum.
Aynen milli güvenlik derslerini kaldırıp konuları vatandaşlık derslerine aldıkları gibi bizim dersleri de tamamen kaldırıp (meb bakanı bile gereksiz dediyse hiç şaşırmam) teknoloji tasarım dersiyle birleştirebilirler. Bizi de teknoloji tasarıma kaydırırlar. Zaten Teknoloji tasarımda baya bir öğretmen açığı var. Atamalarda başvuru sayısı bile eksik kalıyor.
Fikirlerinizi bekliyorum

peki ben teknoloji tasarım dersinde hakikate başarısızsam o zaman ne olcak
ne öğretice ne yaptırcam ben bu çocuklara?
Teknoloji Tasarım dersine girmiş bir öğretmen olarak söylüyorum

zech' Alıntı:
Burdur Türk Eğitim Sen Başkanının sözlerini aynen aktarıyorum.
Meb bir dersi kaldırıyorsa mutlaka alternatif düşünüyordur. Sizleri İl/ilçe mem arge bölümlerine alabilirler.
Kendi fikrimi yazıyorum.
Aynen milli güvenlik derslerini kaldırıp konuları vatandaşlık derslerine aldıkları gibi bizim dersleri de tamamen kaldırıp (meb bakanı bile gereksiz dediyse hiç şaşırmam) teknoloji tasarım dersiyle birleştirebilirler. Bizi de teknoloji tasarıma kaydırırlar. Zaten Teknoloji tasarımda baya bir öğretmen açığı var. Atamalarda başvuru sayısı bile eksik kalıyor.
Fikirlerinizi bekliyorum

Sayın hocam, sizin söyledikleriniz ve bunlara ilave edebileceğimiz bir çok seçenek şu anda konuşuluyor ama bunların hepsi sonuç itibari ile birer ihtimal ve bizim kafamızı açıkcası daha da fazla karıştırıyor.Benim söylemek istediğim resmi olarak biz bu soruya nasıl cevap bulabiliriz?(İhtimaller ve kişisel yorumlardansa kesin bilgi...)

MEB'in öncelikle kadrosu sınıf öğretmeni olan formatörleri sınıf öğretmeni olarak, diğer branşları ise branşında öğretmen olarak derse sokmalı ve bu sayede had safhada bulunan öğretmen açığını gidermelidir.

Ayrıca idari işlere yatkın olan BT öğretmenlerimiz okullarımızda idareci olarakta değerlendirilebilir.

BT derslerinin kaldırılması ile atıl duruma düşen BT öğretmenlerimizin öncelikle özlük hakları noktasında mağdur edilmeden Eğitim- Öğretim içerisinde aktif olarak görev alması ülke ekonomisi ve eğitim açısından bir zorunluluktur.

Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığının BT Öğretmenleri için şimdiden önümüzde ki yılın planını yapması BT öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermesi ve bu öğretmenlerimizi aktif olarak eğitim paydaşlarının içerisine dahil etmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili Bakanlık yetkililerinin bir an önce net bir açıklama yapması gerekmektedir. Binlerce BT öğretmenimizin gözü kulağı akıbetleri hakkında Bakanlıktan gelecek resmi açıklamaya çevrilmiştir.

eğitimekranı

Geri