gipart
Aktif Üye
yapamıyorsan ıstıfa et derler adamaalideniz2000' Alıntı:BT öğretmeni olarak atandım.
Öğretmenlik mesleğimi yapamıyorum diye.
konunun çözümü için MEB'na dava açması gerekiyor.
yapamıyorsan ıstıfa et derler adamaalideniz2000' Alıntı:BT öğretmeni olarak atandım.
Öğretmenlik mesleğimi yapamıyorum diye.
konunun çözümü için MEB'na dava açması gerekiyor.
alideniz2000' Alıntı:ister bağımsız bir avukat seçer parası ödenir,
isterseniz herhangi bir sendikaya gider,
avukatınız olmasını istersiniz,
sendika avukatları para talep etmez, üyelik talep etmez.
en fazla 1 yıl içinde konu çözülür.
Yetti artık. Açın bu davayı boşuna mı sendikaya üye olduk hakkımız aransın.alideniz2000' Alıntı:adnan hocam benim bildiğim şudur,aakcakaza' Alıntı:peki sizce yargı ne kadar adil?
kazanılmış haklar asla kaybedilmez.
eğer hukuk varsa bence gereğini yapacaktır.
:alkis: gerçekler...sgulkurusu' Alıntı:bu konuyu detaylı düşünmek gerekir düşüncesindeyim.
-davacı bizsek davalı kim? meb mi?
-davalıdan şikayetimiz ne?
-mesleğimi neden yapamıyorum gerekçesi ne? derslerden çağrılmak mı tamirci muamelesi görmek mi? ozaman hayır demeyi öğren kardeşim demez mi?
- formatörlükse gerekçesi başvurma kardeşim zorlamıyoruz ya imzalama demez mi?
- norm fazlası olmaksa gerekçesi bir sende değil her branşın başına gelen bir durum bu, o okulda ihtiyaç yok diye meslekten ihraç etmiyoruz ya başka okulda çalıştırıp maaşını ödüyoruz, üstüne taşınma masraflarını da veriyoruz demez mi?
- kısacası meb kendini garantiye almış bir kurum olduğundan karşımızdakileri anayasa, 657 kanunu ve yönetmelikte kazandığımız elle tutulur maddelerle vurmamız gerekiyor. elle tutulur dayanaklarla. şu madde ihlal ediliyor gibi mesela. yoksa kendi kendimizi doldurarak bir yere varamayız, hiç bir sendika da arkamızda durmaz.
:alkis:sgulkurusu' Alıntı:bu konuyu detaylı düşünmek gerekir düşüncesindeyim.
-davacı bizsek davalı kim? meb mi?
-davalıdan şikayetimiz ne?
-mesleğimi neden yapamıyorum gerekçesi ne? derslerden çağrılmak mı tamirci muamelesi görmek mi? ozaman hayır demeyi öğren kardeşim demez mi?
- formatörlükse gerekçesi başvurma kardeşim zorlamıyoruz ya imzalama demez mi?
- norm fazlası olmaksa gerekçesi bir sende değil her branşın başına gelen bir durum bu, o okulda ihtiyaç yok diye meslekten ihraç etmiyoruz ya başka okulda çalıştırıp maaşını ödüyoruz, üstüne taşınma masraflarını da veriyoruz demez mi?
- kısacası meb kendini garantiye almış bir kurum olduğundan karşımızdakileri anayasa, 657 kanunu ve yönetmelikte kazandığımız elle tutulur maddelerle vurmamız gerekiyor. elle tutulur dayanaklarla. şu madde ihlal ediliyor gibi mesela. yoksa kendi kendimizi doldurarak bir yere varamayız, hiç bir sendika da arkamızda durmaz.
alideniz2000' Alıntı:hocam benim anlatmaya çalıştığım şu:zilal' Alıntı:şimdi diyelim ki ben açıcam. ama benim 21 saat bt dersim var. yani haftada 1 saatte olsa bişeyler yaptırabiliyorum çocuklara. zorunlu olması için dava açsak kazanır mıyız bilmiyorum
meb sizi öğretmen olarak atadı.
siz öğretmensiniz.
ama zaman içinde birçok okulda norm fazlası oldunuz.
norm fazlası demek, ihtiyaç yok demek.
yani mağdur oldunuz.