BT Öğretmenliği ve Formatörlük Çözüm

Kodla Büyü
evte dersim yok :) diye guzel fikir.... seçmeli derse atanan tek branş biziz zaten başka yokki

aslında mantıklı.
gerçekten de öyle..
ders işlemek, birşeyler öğretmek istiyoruz ama tam anlamıyla yapamıyoruz.
açalım bence.

alideniz2000' Alıntı:
ister bağımsız bir avukat seçer parası ödenir,
isterseniz herhangi bir sendikaya gider,
avukatınız olmasını istersiniz,
sendika avukatları para talep etmez, üyelik talep etmez.

en fazla 1 yıl içinde konu çözülür.

sen başvursana hocam önerdiklerine

şimdi diyelim ki ben açıcam. ama benim 21 saat bt dersim var. yani haftada 1 saatte olsa bişeyler yaptırabiliyorum çocuklara. zorunlu olması için dava açsak kazanır mıyız bilmiyorum

ankara'da görev yapan arkadaşlar dava açarsa daha hızlı sonuçlanır. en azından yazışmalar daha hızlı yapılır.
(şimdi bana demeyin kolaysa hocam sen aç diye)

Gayet mantıklı benim ders yönünden sıkıntım yok halk eğitimde olduğum için ama ilköğretim veya lisedeki arkadaşlardan herhangi biri dava açabilir. Dernek kurucularımız başta olmak üzere!

Kesinlikle dava açma konusuna katılıyorum.Bizim branşın sorunları MEB'in paşa gönlüne bırakılacak aşamayı çoktan geçti.Mahkemeye başvurma zamanı geldi.İdare mahkemesine olmadı Danıştaya o da olmadı Anayasa Mahkemesine bireysel başvurma hakkını kullanarak.Mahkeme demişken formatörlük bilişim teknolojileri öğretmenlerinin hakkıdır diye dava açılmıştı.Ne oldu dava?Bu konuda bilgisi olan lütfen cevap yazarsa sevinirim.

bu konuyu detaylı düşünmek gerekir düşüncesindeyim.
-davacı bizsek davalı kim? meb mi?
-davalıdan şikayetimiz ne?
-mesleğimi neden yapamıyorum gerekçesi ne? derslerden çağrılmak mı tamirci muamelesi görmek mi? ozaman hayır demeyi öğren kardeşim demez mi?
- formatörlükse gerekçesi başvurma kardeşim zorlamıyoruz ya imzalama demez mi?
- norm fazlası olmaksa gerekçesi bir sende değil her branşın başına gelen bir durum bu, o okulda ihtiyaç yok diye meslekten ihraç etmiyoruz ya başka okulda çalıştırıp maaşını ödüyoruz, üstüne taşınma masraflarını da veriyoruz demez mi?
- kısacası meb kendini garantiye almış bir kurum olduğundan karşımızdakileri anayasa, 657 kanunu ve yönetmelikte kazandığımız elle tutulur maddelerle vurmamız gerekiyor. elle tutulur dayanaklarla. şu madde ihlal ediliyor gibi mesela. yoksa kendi kendimizi doldurarak bir yere varamayız, hiç bir sendika da arkamızda durmaz.

sgulkurusu' Alıntı:
-mesleğimi neden yapamıyorum gerekçesi ne? derslerden çağrılmak mı tamirci muamelesi görmek mi? ozaman hayır demeyi öğren kardeşim demez mi?
- norm fazlası olmaksa gerekçesi bir sende değil her branşın başına gelen bir durum bu, o okulda ihtiyaç yok diye meslekten ihraç etmiyoruz ya başka okulda çalıştırıp maaşını ödüyoruz, üstüne taşınma masraflarını da veriyoruz demez mi?
- kısacası meb kendini garantiye almış bir kurum olduğundan karşımızdakileri anayasa, 657 kanunu ve yönetmelikte kazandığımız elle tutulur maddelerle vurmamız gerekiyor. elle tutulur dayanaklarla. şu madde ihlal ediliyor gibi mesela. yoksa kendi kendimizi doldurarak bir yere varamayız, hiç bir sendika da arkamızda durmaz.
:alkis: gerçekler...

Ya davayı açacak öğretmen zümre sözcüsü açmayacak ki. Çok fazla okulu değişmiş olan bi öğretmen arkadaşımız bu norm fazlalığı nedeniyle uğradığı maddi manevi kayıplardan bahsedecek psikolojik durum felan. Ya insanlar kahveden ağzımız yandı diye firma dava ediyo. Bizim zümre için de sorun olduğu kesin.

sgulkurusu' Alıntı:
:alkis:
biri gerçeği görmüş

Hocam branşın bilişim değilse neden bu foruma girip olayla ilgili bu kadar kafa yoruyorsun anlamadım, mağdur olan bilişimciler olarak biz mutluyuz. Duyduk ve itaat ettik :sleep:

alideniz2000' Alıntı:
zilal' Alıntı:
şimdi diyelim ki ben açıcam. ama benim 21 saat bt dersim var. yani haftada 1 saatte olsa bişeyler yaptırabiliyorum çocuklara. zorunlu olması için dava açsak kazanır mıyız bilmiyorum
hocam benim anlatmaya çalıştığım şu:
meb sizi öğretmen olarak atadı.
siz öğretmensiniz.
ama zaman içinde birçok okulda norm fazlası oldunuz.
norm fazlası demek, ihtiyaç yok demek.
yani mağdur oldunuz.

Benzer bir konuyu incelettiğimzde "teknik anlamda mağduriyet bulunmadığını, norm fazlası olan öğretmenin maaş, idari işlerle görevlendirilememe, yerine başkasının alınmaması vb tüm haklarının saklı tutulduğunu " gördük. istihdam alanı daralan öğretmenler olarak zaten durum ayrıntılarıyla belirtilmekte, ilgili mevzuatlar uygulanmakta. sınıf öğretmeni ya da ana-sınıfı öğretmeninin bana sınıf verilmedi diye dava açması bile daha olası... Ortada gerçek mağduriyet bulunan konularla ilgili Yeşim Doğan Hocamızın Dernek adına incelemeleri devam ediyor. Avukat ile görüşmelerimiz sonunda belirlediği iki ayrı konu tüm arkadaşlarımızı yakından ilgilendirmekte. Kendisi toplantıda ayrıntıları Dernek ekibiyle paylaşacak, ekip neler yapılabileceğiyle ilgili karar verecek.

Yukarıda sorulan dava ile ilgili süreç devam etmekte, bir sonuç çıkmadı. Aslında burada bilinenden daha fazla arkadaşın hukuksal süreç başlattığı duyumlarını almaya başladık.

Geri