BT öğretmeni ihtiyaç halinde başka derse girebilir mi?

Kodla Büyü

mahonyhacettepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Daha önce BT dışında bir derse girmedim ve 15 saati dolduramadığım olmamıştı o yüzden soruyorum. Mevzuata göre cevap verebilecek var mı? İdarecimiz onay gelmez giremezsin dedi.

1-Formatör olmayan bir Bt öğretmeni 15 saat BT dersi doldurduktan sonra İHTİYAÇ HALİNDE 30 saate kadar başka derslere girebilir mi ? Hangi derslere girebilir? (Örneğin Matematike, İngilizceye yada Kuran-ı Kerime)
2-Formatör olmayan bir Bt öğretmeni 15 saat BT dersi dolduramazsa, İHTİYAÇ HALİNDE başka derslere girebilir mi? Hangi derslere girebilir?
3-Bir BT öğretmeni aynı ilçede, kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okulda Formatör olarak görevlendirilebilirmi?

ben daha önce matematiğe de girdim .. başka derslerede girebilrisin ..Formatör değilsen ve istersen

1) 15 saatten sonra girmek istemezsen girmezsin formatörsen
2) isteğe bağlı
3) genelde yapmazlar ama meble aran iyise her yere yaparlar :)

1. öğretmeni olmayan herhangi bir derse girer boş geçmesinden iyidir mantığı ile daha önce ben 10 saat bilişim geri kalan 20 saat 6 çeşit yan derslere girmiştim
2. cevap 1 aynı
3. öncelik kendi okulu kendi okulunda bt yoksa yada başka bilişimci var ve o formatör oluyorsa başka okulda formatör olabilir

bir soruda ben sorayım formatör olan öğretmen maaş karşılığı en fazla 15 saat derse girer maddesi var
eğer bilişim dersi 15 saatten az ise başka dersleri 15 saate kadar idare verebilir mi öğretmen istemezse bile

Okulda ihtiyaç oldu mu girersin hocam.Ama il ilçe merkezinde zor.Ben köy okulunda BT dışında Matematik, İngilizce, Vatandaşlık, Din Kültürü derslerine de girmiştim(farklı yıllarda).

biltek99' Alıntı:
Okulda ihtiyaç oldu mu girersin hocam.Ama il ilçe merkezinde zor.Ben köy okulunda BT dışında Matematik, İngilizce, Vatandaşlık, Din Kültürü derslerine de girmiştim(farklı yıllarda).
neden zor olsun hocam burası İstanbul Beyoğlu. 3 norm var sosyal bilgilerden ve 1 kadrolu öğretmenimiz yok. ilk atamada da gelmicek.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
bir soruda ben sorayım formatör olan öğretmen maaş karşılığı en fazla 15 saat derse girer maddesi var
eğer bilişim dersi 15 saatten az ise başka dersleri 15 saate kadar idare verebilir mi öğretmen istemezse bile

verilemez. 15 saate kadar maddesi var. bu illa 15 olacak diye bir şart yok. bilişimcilerin yan alanı olmadığı için başka bir derse giremez. bu açık ve nettir. ama öğretmen ben girerim diyorsa sorun yok kimse zorla başka bir derse sokamaz.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:

girmezsin... bazı illerde 6 saat -15 saat arası yazar

hocam ihtiyaç kelimesinin kendisi bizzati çok tehlikelidir. Beni de ihtiyaç üzere 900 km öteden ilköğretimde görevli olmama rağmen, meslek lisesi bitirme sınavları için yazın çağırmışlardı. Adamlara ne söylediysem anlatamadım, neymiş öğretmenleri tayin olmuş, ilçe de başka bilişim öğretmeni yokmuş felan. Yani demek istediğim ihtiyaç kelimesi aynı zamanda devlet nezdinde bütün yönetmelikleri delebilme gücüne sahip sihirli bir kelimedir. Bu kelime sizin maaş karşılığını doldurmanız için gerekli bir kelimedir, bu kelimeye sıkı sarılın her ne kadar benim ve benim gibi birçok memurun başına iş açsa da, bazen işe de yarayabiliyor.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:

hayır veremez sıze ders

girebilir kendi okulunda.. yakın okullarda norm fazlası, dersini dolduramayan o branşın öğretmeni yoksa..
ücretli öğretmen geleceğine siz girersiniz

burada gönüllülük esastır hocam.alanınız dışındaki dersi size mecbur koşamaz.ekders yönetmeliğini okuyun.ama burada şöyle bişey var.mesela 8 saat bilişim dersin var 7 saat başka derse girdin.7 saatin ekders ücretini alırsın.yani maaş karşılığını doldurduğuna bakımasınızn alanın dışındaki girdiğin her ders saati için ekdersini alırsın.eğer ders vermeleri kaçınılmaz ise bunu bilmeni istedim

ilyas33' Alıntı:
ama burada şöyle bişey var.mesela 8 saat bilişim dersin var 7 saat başka derse girdin.7 saatin ekders ücretini alırsın.yani maaş karşılığını doldurduğuna bakımasınızn alanın dışındaki girdiğin her ders saati için ekdersini alırsın.eğer ders vermeleri kaçınılmaz ise bunu bilmeni istedim
ben 3 sene önce okulda hiç bilişim dersi yoktu ve 22 saat alan dışı derse girdim. 15 saat maaş karşılığı sayıldı. sizin dediğiniz gibi olduğuna emin misiniz?

evet eminim zilal.gecen yıl tek tas öğretmenimiz 8 saatlik kendi dersine girdi.biraz müzik biraz da resime girdi ve alanı dışındaki derslerin hepsinin ekdersini aldı.bundan eminim

ilyas33' Alıntı:
burada gönüllülük esastır hocam.alanınız dışındaki dersi size mecbur koşamaz.ekders yönetmeliğini okuyun.ama burada şöyle bişey var.mesela 8 saat bilişim dersin var 7 saat başka derse girdin.7 saatin ekders ücretini alırsın.yani maaş karşılığını doldurduğuna bakımasınızn alanın dışındaki girdiğin her ders saati için ekdersini alırsın.eğer ders vermeleri kaçınılmaz ise bunu bilmeni istedim

:mrgreen: :mrgreen: yok artık daha neler yok öle bişey 15 saat maaş karşılığı ders olur bilişimmiş resimmiş ayırmazlar. ek ders çizelgesini kontrol et.

Ek ders görevi

MADDE 6- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;

a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,

b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,

c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.
(2) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile okuma-yazma kurs öğretmenlerinin aylık karşılığı okutmak zorunda oldukları ders saati dışında ilgili mevzuatına göre fiilen okuttukları her ders saati zorunlu ek ders görevi sayılır. Ancak, bu şekilde verilecek ek ders görevi haftada, okul öncesi öğretmenlerinden anaokulları ile kız teknik öğretim okul ve kurumları bünyesindeki uygulama sınıflarında görevli olanlar için bir sınıfta bir öğretmenle tam gün eğitim yapılması şartına bağlı olarak 24 saati, diğer ana sınıflarında görevli öğretmenler ile sınıf ve okuma yazma kurs öğretmenleri için 12 saati geçemez.

(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

(4) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler ders dağıtım çizelgesinde “Planlama ve Bakım-Onarım Görevi” adıyla gösterilir ve haftada azamî okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.

(5) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi hâlinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.

@ilyas33 benden hızlı çıktı, ben de aynı mesajı atmak üzereydim.

faruk8542' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:

:mrgreen: :mrgreen: yok artık daha neler yok öle bişey 15 saat maaş karşılığı ders olur bilişimmiş resimmiş ayırmazlar. ek ders çizelgesini kontrol et.
faruk hocam atma istersen bişeye dayandır.ben bunun böyle olduğunu gecen yıl gördüm.pazartesi idarecile sor.akıllı bi idareci ise ama kofikse boş yere sorma.benim okulumda gerçekten akıllı bi müdür yardımcısı var.kendini çok sevmem ama adam mevzuata hakim ve ekdersi bu şekilde yapıyor

ilyas hocam alıntıladığın kısım sizin hatalı uygulama yaptığınızın ispatı. madde 6(1) giriş kısmına bakarsanız aylık karşılığı ders görevini tamamlayan diyor. Alan yada alan dışı 15 saati doldurmamış öğretmene ek ders verilemez anlamı çıkıyor buradan.

alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir. peki bu kısma görede kendi dersim dışındakini iradem dışında veremezler.ekders görevi diyor hocam ders görevi demiyor bakın.koyu yeri okuyun.
Ek ders görevi: Aylık karşılığı ders görevi dışında ek ders ücreti karşılığında okutulan dersleri,

hocam ek ders adı üstünde 15 saatin üzerine olacak.15 saati ders ne olursa olsun doldurursunuz.eğer alanınızda ders yoksa herhangi bir dersle doldurursunuz.burda belirtilen 15 saatin üzeri.yani normalde öğretmen istemese de alanında ders varsa %30 daha ders verilebiliyor.(21 saat).ama alanında ders yoksa isteğine bakılır anlamında kullanılmış...

isteğiniz ve ihtiyaç halinde başka branşlarda derse girebilirsiniz. bu konuda çok eminim. çünkü geçen sene okulda tartışması geçti. yönetmelikleri inceledik. Sanırım ek ders yönetmeliğindeydi. Aynen "istek ve ihtiyaç halinde" diye yazmışlar. yani hem istekli olacaksın branş dışı ders vermeye hemde ihtiyaç olacak.

ilyas33' Alıntı:
alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir. peki bu kısma görede kendi dersim dışındakini iradem dışında veremezler.ekders görevi diyor hocam ders görevi demiyor bakın.koyu yeri okuyun.
Ek ders görevi: Aylık karşılığı ders görevi dışında ek ders ücreti karşılığında okutulan dersleri,

ek ders görevi her türlü ders görevine denir. aynı yönetmeliğin üstündeki tanımları okuyun. ek ders ücreti ile ek ders görevi farklı yani ek ders görevlerinin bazısı maaş karşılığı. bende yönetmeliğin yalancısıyım. tanımına göre öyle çıkıyor da.

kendi alanınız dışındaki dersleri maaş karşılığınız dolmasa bile eğer istemiyorsanız almazsınız. zorla müzik dersini sen vereceksin diyemezler yani. çok basit ben bilmiyorum müzik branşını diyebiliyorsun. isteğin olması gerekiyor yani. maaş karşılığı dolsada dolmasada istek ve ihtiyaç halinin ikisi birden olmalı..

Ben anlamadım şimdi olayı.

Formatör olunca zaten full ek ders (hafta 18 saat) olmuyor mu? Bir formatör 15 saat veya bunun üzerinde ya da altında ders verse bile ek ders miktarı haftalık 18 saat sayılmaz mı?

daha önce fen görsel sanatlar müzik din matematik hepsine girdim ihtiyaç olduktan sonra sorun olmuyor

hocam burda amaç 15 saati bir şekilde doldurmak.eskiden kendi dersin doldurmuyorsa aldığın diğer dersler ek ders oluyordu.bunu engellemek için her durumda 15 saat diye düzelttiler.yani hangi ders olursa olsun bir öğretmen 15 saati doldurmak zorundadır.okulunda yeteri kadar ders yoksa başka ders için başka okula bile gönderilebilir.sonuçta aldığınız maaşı hak etmeniz için bir şekilde 15 saati doldurmanız gerekir.bütün durumlara rağmen dolduramazsa idari görev verilir.yani bir şekilde 15 saat dolar.doğrusu da budur.
formatörler için durum farklı.illere göre değişiyor.ancak kaç saat girerseniz girin 18 saat ek ders alırsınız...

hakand77' Alıntı:
hocam burda amaç 15 saati bir şekilde doldurmak.eskiden kendi dersin doldurmuyorsa aldığın diğer dersler ek ders oluyordu.bunu engellemek için her durumda 15 saat diye düzelttiler.yani hangi ders olursa olsun bir öğretmen 15 saati doldurmak zorundadır.okulunda yeteri kadar ders yoksa başka ders için başka okula bile gönderilebilir.sonuçta aldığınız maaşı hak etmeniz için bir şekilde 15 saati doldurmanız gerekir.bütün durumlara rağmen dolduramazsa idari görev verilir.yani bir şekilde 15 saat dolar.doğrusu da budur.
formatörler için durum farklı.illere göre değişiyor.ancak kaç saat girerseniz girin 18 saat ek ders alırsınız...

idari görev diye bir şey yok ek ders yönetmeliğinde.

evet 15 saati başka okulda da olsa görevlendirerek doldurturlar. ama diğer okullarda ders var mı ki?

hocam yönetmelikte olmayabilir ama hala böyle uygulanıyor.kaldıki yönetmelik belli konularda dikkate alınmıyor.zira öyle olsa başımıza anlatılan birçok şey gelmezdi.burada idarenin tavrı önem arzediyor.ders yoksa bölgede muhtemelen idari görev verilir.yakın zamanda başıma geldiği için söylüyorum.eskiden olsa belki ama artık kimseyi boş oturtmazlar.malum zaten boş oturuyoruz hep!!!

Geri