BT öğretmeniyim, Mühendislik kadrosu için MEM'e başvursam

Kodla Büyü

forumicinforum

Site Gezgini
Arkadaşlar BÖTE mezunuyum 7 yıllık Bilişim Teknoolojileri öğretmeniyim. Uzaktan Bİlgisayar mÜhendisliğini bitirdim. Milli Eğiitime gitsem ben bu bölümü bitirdim. Kurumlar arası geçiş le uğraşmak istemiyorum, burada beni bir kadroya alsanız desem nasıl bir tepki verirler acaba? Yada kime başvurmak lazım? İstediklerine herşeyi yapıyorlar. Beni de değerlendirmezler mi orada normal memur gibi ama mühendislik unvanıyla???

Ünvan değişikliği sınavı bu sene olmuştu. O zaman başvuru yapacaktın. Seninle aynı durumdayım. Ama illede istiyorsan muvafakatname tarzı bir şeylerle uğraşıyorlar. Araştırabilirsin.

hocam uzaktan egıtım nasıl oluyor hangı unv sartlar nasıl lys puanı , ucretı felan nasıl oluyor ?

Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bİlgisayar Mühendisliği/Lisans bölümü. Lys puanı ile tercih yaptım. 3 senede yani 6 dönemde fazla fazla (8'er ders dönemlik ) alarak mezun oldum. Vizeler internetten finaller Ankara'da hafta sonu iki gün içinde yapılıyor.Ocak ve Haziran ayında finaller oluyor. Büt ler de 3 hafta sonra falan. Ayrıntılar bunlar merak ettiğiiz başka şeyler varsa sorabilirsiniz. Dersler çok kolay değil. Ama finaller ve vizeler çoktan seçmeli olduğu için bazılarını bilmeden de doğru yapma ihtimalin ooluyor. Hem baraj hem de çan eğrisi gibi bir şey vardı sanırım. Bazı derslerden çok az soru yapıp geçiyordum.Not Sistemini tam olarak anlayamadım zaten. Tavsiye ederim okumanızı...Sınıfımızda 48 yaşında başlayan bile vardı o da bir kaç ders bıraktı sanırım 4.seneye. Yani yaş ortalaması yüksek ve genelde memurlar okuyordu.

Ücret memurlar için senelik %20 indirim 1300+1300 idi. Benim notlarım ilk sene iyi olduğu için ayrıca onur indirimi almştım 907+907 ödedim diğer 2 sene için de...
Puanım 367 ydi 3 sene önce ama şuan bilmiyorum. Daha düşük puanla da öğrenci aldığını biliyorum. lys ile giriliyor. mf-4 puanı ile.
Üniversiteden mezun olunca denkliği var ve mezuniyet belgesinde uzaktan eğitim yazmıyor.

halk' Alıntı:
Ünvan değişikliği sınavı bu sene olmuştu. O zaman başvuru yapacaktın. Seninle aynı durumdayım. Ama illede istiyorsan muvafakatname tarzı bir şeylerle uğraşıyorlar. Araştırabilirsin.

Unvan değşikliği sınavı olduğunda henüz mezun olmamıştım. Ama yine açılırsa inşallah başvururum. Ama orda da kafama takılan bazı şeyler olmuştu. Kadrolar açıklanmıştı sadece mühendis yazıyordu, yani atandıktan sonra neyin mühendisliğini yapacağız onu bileemedim. Yani her alanın mühendislik konusu farklı olur. Sizin mezuniyet nedir "halk" ??

forumicinforum' Alıntı:
halk' Alıntı:

Unvan değşikliği sınavı olduğunda henüz mezun olmamıştım. Ama yine açılırsa inşallah başvururum. Ama orda da kafama takılan bazı şeyler olmuştu. Kadrolar açıklanmıştı sadece mühendis yazıyordu, yani atandıktan sonra neyin mühendisliğini yapacağız onu bileemedim. Yani her alanın mühendislik konusu farklı olur. Sizin mezuniyet nedir "halk" ??
.
hocam sınava giriyorsunuz. Daha sonra kontenjanlar açıklanıyor. hangi il bilgisayar müh. istiyorsa onlardan birini tercih edip (puan üstünlüğüne göre) atamayı bekliyorsunuz.

forumicinforum' Alıntı:
Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bİlgisayar Mühendisliği/Lisans bölümü. Lys puanı ile tercih yaptım. 3 senede yani 6 dönemde fazla fazla (8'er ders dönemlik ) alarak mezun oldum. Vizeler internetten finaller Ankara'da hafta sonu iki gün içinde yapılıyor.Ocak ve Haziran ayında finaller oluyor. Büt ler de 3 hafta sonra falan. Ayrıntılar bunlar merak ettiğiiz başka şeyler varsa sorabilirsiniz. Dersler çok kolay değil. Ama finaller ve vizeler çoktan seçmeli olduğu için bazılarını bilmeden de doğru yapma ihtimalin ooluyor. Hem baraj hem de çan eğrisi gibi bir şey vardı sanırım. Bazı derslerden çok az soru yapıp geçiyordum.Not Sistemini tam olarak anlayamadım zaten. Tavsiye ederim okumanızı...Sınıfımızda 48 yaşında başlayan bile vardı o da bir kaç ders bıraktı sanırım 4.seneye. Yani yaş ortalaması yüksek ve genelde memurlar okuyordu.

Ücret memurlar için senelik %20 indirim 1300+1300 idi. Benim notlarım ilk sene iyi olduğu için ayrıca onur indirimi almştım 907+907 ödedim diğer 2 sene için de...
Puanım 367 ydi 3 sene önce ama şuan bilmiyorum. Daha düşük puanla da öğrenci aldığını biliyorum. lys ile giriliyor. mf-4 puanı ile.
Üniversiteden mezun olunca denkliği var ve mezuniyet belgesinde uzaktan eğitim yazmıyor.

hocam denklik konusu nasıl? bir sıkıntı çıkar mı?

BaRBaRYaN' Alıntı:
forumicinforum' Alıntı:
halk' Alıntı:

.
hocam sınava giriyorsunuz. Daha sonra kontenjanlar açıklanıyor. hangi il bilgisayar müh. istiyorsa onlardan birini tercih edip (puan üstünlüğüne göre) atamayı bekliyorsunuz.

Kontenjanları liste şeklinde gördüm ama belki sadece kişisel ekranda görülen kontenjanlar vardır. Çünkü benim baktığım liste dediğim gbi sadece mühendis yazıyordu. Aslında belirtmeleri lazım ki insanlar ona göre sınava girsin. Yani heryeri tercih etme ihtimalimiz yok herkesin bir kurulu bir düzeni var. En azından tercih edilecek bir yer varsa sınava çalışılır. Ama geçti zaten kimbilir artık kaç sene sonra açarlar. Sınavsız milli eğitime başvursam almazlar mı acaba :)

mruh' Alıntı:
forumicinforum' Alıntı:

hocam denklik konusu nasıl? bir sıkıntı çıkar mı?

Herkes denkliği var, olmasa ösym kılavuzda yer almazdı diyordu. Zaten çokça mezun var. İsterseniz face den Ahmet yesevi uzaktan eğitim diye aratın bizim gruplarımız vardı onlardan bir çok bilgi alabilirsiniz. Benim de tereddütlerim vardı ama okuyan yüzlerce insan var çoğu memur ve hemen teknik kadrodan unvan değişikliği sınavına girip müdür vs. olmak istiyorlar. Denkliği olmasa bunların hiç birisini yapamazlardı sanırım.

Hocam bu arada Böte derslerinden muaf oldugunuz oldu mu?
Ikinci olarak da; 3 yılda bitirmek için şartlar ne idi?

forumicinforum kardeş,bende bu yıl lys ye girdim. bu bölümü yazmayı düşünüyorum ama tam karar veremedim. Ben 9 yıllık böte mezunu bilişim öğrtmeniyim. Evliyim, ilgi isteyen bir çocuğum var. Derslerinde kolay olmadığını, mutlaka zaman ayırmak gerektiğini duydum. Ekonomik anlamda da bir yükü olacak. Bütün bunlara rağmen bölümü okumak için çaba sarfetmeye, çocuguma ayıracağım zamanı derslere harcamaya değer mi? Mezun olunca bize katkısı ne olabilir? Mesela teknik öğretmen olabilirmiyiz, olan var mı, ya da mühendislik kadrosuna geçen var mı? Bu soruların cevaplarnı bekleyen benim durumumda arkadaşlar var. bu konularda fikirlerimizi ortaya atabilirsek, benim gibi kararsız arkadaşlara çok faydalı olacağını düşünüyorum.Teşekkürler..

muzy2007' Alıntı:
Mesela teknik öğretmen olabilirmiyiz, olan var mı, ya da mühendislik kadrosuna geçen var mı? Bu soruların cevaplarnı bekleyen benim durumumda arkadaşlar var. bu konularda fikirlerimizi ortaya atabilirsek, benim gibi kararsız arkadaşlara çok faydalı olacağını düşünüyorum.Teşekkürler..
Hocam YÖK'ün kararina gore bote zaten teknik ogretmen kapsaminda sayildi ancak MEB direniyor. Teknik ogretmenlik yok diyor (dogru soylese de atolye laboratuvar meslek dersi ogretmeni olarak bahsini etmiyor) Teknik egitim yapan bolum oldugunu da YÖK soyluyor ; MEB bu kisma cevap bile vermiyor kulak tikiyor. Mebin isine gelirse sinif ogretmenini bilisime alip meslek lisesine atar. Sana da böteliler yetersiz atanamazsiniz der... Keyfi yoksa istersen agzinla kus tut... Ne kadar yasal bir hukuk devletiyiz calistigimiz kurum ne kadar hakkaniyete bagli siz dusunun...

muzy2007' Alıntı:
forumicinforum kardeş,bende bu yıl lys ye girdim. bu bölümü yazmayı düşünüyorum ama tam karar veremedim. Ben 9 yıllık böte mezunu bilişim öğrtmeniyim. Evliyim, ilgi isteyen bir çocuğum var. Derslerinde kolay olmadığını, mutlaka zaman ayırmak gerektiğini duydum. Ekonomik anlamda da bir yükü olacak. Bütün bunlara rağmen bölümü okumak için çaba sarfetmeye, çocuguma ayıracağım zamanı derslere harcamaya değer mi? Mezun olunca bize katkısı ne olabilir? Mesela teknik öğretmen olabilirmiyiz, olan var mı, ya da mühendislik kadrosuna geçen var mı? Bu soruların cevaplarnı bekleyen benim durumumda arkadaşlar var. bu konularda fikirlerimizi ortaya atabilirsek, benim gibi kararsız arkadaşlara çok faydalı olacağını düşünüyorum.Teşekkürler..
spor-meydani-f12/bote-bilgisayar-muhendisligi-t139235-45.html
Az biraz saçmaladılar ama kabul etmek zorunda kaldılar... Aynı alana, aynı isimle atanan iki branşız biz TEF ve BÖTE dolayısıyla siz mühendisliği bitirdiğiniz an sadece bir dilekçe ile teknik öğretmensiniz...

Merhaba Hocam ben de bu yıl tercih yapacağım konuyu açtığınız çok iyi olmuş bu seçeneği hiç degerlendirmemistim. Muaflik durumu nedir peki BOTE bitiren birisi hiçbir dersten muaf olabiliyor mu?
Teşekkürler

Üniversiteden üniversiteye hatta o seneki muafiyet komisyonunda görevli hocadan hocaya değiştiği için uzaktan eğitimi bilemem. Örgün eğitimde 1. sınıfın 2 dersi hariç muaf olup, 2. sınıftan başlamıştım.

Ben de Ahmet yesevide okuyorum. bote mezunu olarak sadece ingilizce,Türkçe,inkilap derslerinden muaf oldum. Sistem güzel bence mühendislik okumak isteyenlere tavsiye ederim.

caylakcekirge' Alıntı:
Hocam bu arada Böte derslerinden muaf oldugunuz oldu mu?
Ikinci olarak da; 3 yılda bitirmek için şartlar ne idi?

Böte derslerinden çok fazla muaf olduğum bir şey yoktu. İngilizce, Türk Dili ve Tarih vardı sanırım. Gerisi matematik, fizik, kimya vs. herşeyi yeniden gösteriyorlar. Aşapıdaki linkte bilgisayar mühendisliği/lisans + ahmet yesevi diğer bölümlerin derslerinin içerikleri bulunuyor. Göz atabilrsiniz. Şuan sisteme girişe izin vermediği için bizim aldığımız derslerin ismini ekleyemiyorum buraya. Ama internette bir yerlerde mutlaka vardır. Derslere ve içeriklere bakarsanız karar vermenizde daha kolaylık sağlar. Kimine göre zor kimine göre basittir bişey diyemiyorum. 3 yılda bitirmek için bir şart yok ama herhangi bir dönem alttan ders kalırsa zaten 3 yılda bitmiyor. Max sayıda ders aldığımız zaman bitiyor. Kredili sistem uygulanıyor. 1. sınıf hariciinde dönemlik 24 kredi alınabiliyor. O zaman 3 senede bitiyor. Ama herhangi bir ders alta kalırsa diğer seneye sarkmalar oluyor. Ama biz finale çalışamadığımız dersleri büte bırakıyorduk alttan kalmadı hiç çok şükür.

https://onedrive.live.com/?cid=2108bbb58d986ca1&id=2108BBB58D986CA1!107

Geri