BT de bütün bilgisayarları açınca internet gidiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan utkunsl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

utkunsl

Aktif Üye
Arkadaşlar sorun ne olabiliir sizce Bt ınıfında bilgisayarlar açık olunca bütün okulun interneti bi gidiyo bi geliyo ama bilgiyarlar kapalı olunca bir sorun yok.
Sadece ana bilgisayar açıkken kesintisiz bağlanıyorum. Benim aklıma switch geliyor ama sizce ne olabilir

Hocam switche bağlı bilgisayarların kabloların hepsini sök, sonra teker teker bağla bende bi tanesinde sorun vardı onu sökünce düzeldi, bi dene istersen....

yukarıdaki güzel ve zor bir çözüm olabilir. Eğer okuldaki tek internet meb hattı bütün bilgisayarlar o hattan giriyorsa tüm bilgisayarlar internete girdiğinde sanki internet yokmuş gibi bir his verebiliyor. ama ünlem işareti gibi bir işaret geliyor tanımlanamayan ağ sorun oluşuyorsa yukarıdaki çözüm kesin çözümdür.
kolay gelsin

teşekkürler arkadaşlar kabloları tek tek deneyeyim inşallah çözülür
bu sorun ip çakışmasından kaynaklanabilir mi?

Kablolardan kaynaklanabilir. Birinde kısa devre varsa switchi, switch de modemi etkiliyor olabilir. otherm arkadaşın dediği gibi tek tek sök ve interneti her seferinde dene. bir de tek tek tak interneti her seferinde dene.

modemin ip si 192.168.12. diyelim labda bir bilgisayarında ipsi sabit ve aynı ise çakışma olabilir.

ya da labdaki bilgisayarlardaki bir virüs direk internete bağlanıyordur. Hepsi birden girmeye çalışınca interneti kasıyordur.

ya da switch sorunludur. Benim aklıma şimdilik bunlar geldi. Kolay gelsin

ip çakışması yaşayan iki bilgisayar bütün ağı etkileyebilir mi?

switchte 2 tane boşta kablo var onları çıkardım ondan olabilir mi?

utkunsl' Alıntı:
ip çakışması yaşayan iki bilgisayar bütün ağı etkileyebilir mi?

switchte 2 tane boşta kablo var onları çıkardım ondan olabilir mi?

bu 2 sorundan da tüm interneti etkileyecek bir sonuç çıkmaması lazım.

otherm' Alıntı:
Hocam switche bağlı bilgisayarların kabloların hepsini sök, sonra teker teker bağla bende bi tanesinde sorun vardı onu sökünce düzeldi, bi dene istersen....

hocam haklı. bir kablodaki arıza tüm switchi kitler. IP dağıtamaz. sıkıntı onunla alakalı...

Geri