BT DERSİ!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan diyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

diyar

Üye
Arkadaşlar kolay gelsin, çalıştığım kurumda BT öğretmeni olmadığı için derslere girmek istiyorum. Benim 180 saatlik formatörlük sertifikam var ve yaklaşık 5 yıldır bu kurumda formatördüm. Eğer okulda Bt öğretmeni yok ise derse girme önceliği hangi branşa aittir, bununla ilgili yönetmeliği paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

murat_erg' Alıntı:
aç kurtlar geride 7500 atannamamış yoldaş varkenn acıyorummmmmmm
merak etme yoldaş, en az senin kadar atanamamış yoldaşları düşünüyor, sokaklarda gaz ve cop yeme pahasınada olsa haykırıyorum, lütfen konuyu farklı boyutlara getirmeyelim..

Seçmeli dersler başlığı altın fen bilimlerine ait bir ders.Bence Fen bilimleri yani ilköğreitm mat,fen bilgisi öğretmenlerinin öncelikli olması gerekiyor bu düzene göre.Ancak mantıken ben teknoloji tasarım ya da fen bilgisi öğretmenini daha yakın görüyorum...
En mantıklısı o dersin seçilmemesi tabi....

Arkadaşlar Seçmeli Bilişim Teknolojileri ders saati ortaokul (5,6,7,8) kısmında 2'şer saat mi, yoksa kademeli geçişten dolayı sadece 5. Sınıfta 2, 6,7,8. Sınıflarda 1 saat mi ?

Cevaplar için şimdiden tşk'ler..

Maskesiz1907' Alıntı:
Arkadaşlar Seçmeli Bilişim Teknolojileri ders saati ortaokul (5,6,7,8) kısmında 2'şer saat mi, yoksa kademeli geçişten dolayı sadece 5. Sınıfta 2, 6,7,8. Sınıflarda 1 saat mi ?

Hocam yeni uygulama 5.sınıf için geçerli
5.sınıf 2 saat Bilişim
6,7,8.sınıflar eski sisteme devam 1 saat

klebsiella' Alıntı:
Maskesiz1907' Alıntı:

Hocam yeni uygulama 5.sınıf için geçerli
5.sınıf 2 saat Bilişim
6,7,8.sınıflar eski sisteme devam 1 saat

Hocam bilgilendirdiğiniz için Tşk ederim.
Saygılar..

bravehard2010' Alıntı:
Seçmeli dersler başlığı altın fen bilimlerine ait bir ders.Bence Fen bilimleri yani ilköğreitm mat,fen bilgisi öğretmenlerinin öncelikli olması gerekiyor bu düzene göre.Ancak mantıken ben teknoloji tasarım ya da fen bilgisi öğretmenini daha yakın görüyorum...
En mantıklısı o dersin seçilmemesi tabi....
Herhangi bir branşa rastgele bırakılmasındansa okulda mevcut öğretmenler içinde bilgisayar bilgisi en iyi olan öğretmene bırakılması bence daha uygun olur. Norm oluşturmak adına da tadımlık değil en azından 6 saat ve üzeri seçilmeli ki hem eğitim bölgesindeki öğretmenler hem de yeni atanacak öğretmenler için artı etken oluştursun.

bilgisayar odası varsa niye boş dursun... hem ders saati olur bölge hiç birşey olmazsa bölge normuna katkı olur.

diyar' Alıntı:
Arkadaşlar kolay gelsin, çalıştığım kurumda BT öğretmeni olmadığı için derslere girmek istiyorum. Benim 180 saatlik formatörlük sertifikam var ve yaklaşık 5 yıldır bu kurumda formatördüm. Eğer okulda Bt öğretmeni yok ise derse girme önceliği hangi branşa aittir, bununla ilgili yönetmeliği paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

hocam ilde norm fazlası maaş karşılığını tamamlayaman öğretmen varken artık diğer bıranş mezunlarına ders verilmeyecek.. öğretmenseniz duymuş olmanız lazım.. sanırım öğretmen değilsiniz.. nasıl duymassınız.. günlerce çalkalandı haber siteleri..

dersleri sadece bıranş öğretmenleri verecek siz değil yani..

ildeki başka bir boştaki bilgisayarcı verecek dersleri..

formatör girer yoldaş.sıkıbtı yapma.ama md. yardımcısı için uygun kolay bi ders yoksa elinde alır yoldaş onu da unutma ne olsa BT kolay bi ders salıver oynasın düşüncesinde herkes.baksana 3-5 saatlik BT dersini paylaşamıyorsunuz

karinca_52' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
belgen varsa girebilirsin

o eskidendi.. artık ilde dersini tamamlayamayan öğretmen varken diğer branşlara bu kapsamda görev verilmeyecek..

burası Türkiye unutma :)

dersini tamalayamayan ek ders isteyen öğretmenler il-ilçe mem'e okul üzerinden dilekçeli başvursunlar. bunun dışında dersiniz diğer bıranşta birine diğer başka okulda olsa bile verildiyse şikayaer edin.. 147 yi kullanın..

ilyas33' Alıntı:
formatör girer yoldaş.sıkıbtı yapma.ama md. yardımcısı için uygun kolay bi ders yoksa elinde alır yoldaş onu da unutma ne olsa BT kolay bi ders salıver oynasın düşüncesinde herkes.baksana 3-5 saatlik BT dersini paylaşamıyorsunuz

alanı olmayan müdür müdür yardımcısı vb kişileri lütfen alo 147 ye şikayet ediniz.. dersinizi siz alan öğretmenleri veriniz..

Arkadaşlar yorumlara bakıyorum ve tamamen yanlış anlaşıldığımı görüyorum, şunu bilmenizi isterim ki derdim başka alanlara engel olmak ve 3-5 saatlik dersin parasını cebime atmak değil. Okulumda BT dersi 9 saat ve norm için yeterli değil (inanın BT Öğretmeni'nin gelmesini en az sizin kadar isteyen biriyim), biz de düşündük BT sınıfında kullanılabilir 15 PC neden çürümeye bırakılsın (ülkemizde daha klavyenin tuşlarına dokunamamış çocukların olduğunu unutmayalım)ve dersi seçerek öğrencilere faydalı olalım dedik. Fakat burada haketmediğimi düşündüğüm eleştirileri gerçekten hak eden ve sadece gireciği o dersin parasını düşünen farklı branştaki (lütfen branşını sormayın, çünkü aynı branştaki temiz yürekli arkadaşları üzmek istemiyorum.) insan kılıklı bir kişi var ve ben de ona nasıl engel olabilirim diye uğraşıyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum...

diyar' Alıntı:
Arkadaşlar yorumlara bakıyorum ve tamamen yanlış anlaşıldığımı görüyorum, şunu bilmenizi isterim ki derdim başka alanlara engel olmak ve 3-5 saatlik dersin parasını cebime atmak değil. Okulumda BT dersi 9 saat ve norm için yeterli değil (inanın BT Öğretmeni'nin gelmesini en az sizin kadar isteyen biriyim), biz de düşündük BT sınıfında kullanılabilir 15 PC neden çürümeye bırakılsın (ülkemizde daha klavyenin tuşlarına dokunamamış çocukların olduğunu unutmayalım)ve dersi seçerek öğrencilere faydalı olalım dedik. Fakat burada haketmediğimi düşündüğüm eleştirileri gerçekten hak eden ve sadece gireciği o dersin parasını düşünen farklı branştaki (lütfen branşını sormayın, çünkü aynı branştaki temiz yürekli arkadaşları üzmek istemiyorum.) insan kılıklı bir kişi var ve ben de ona nasıl engel olabilirim diye uğraşıyorum.

Heee kusura kalma diyar arkadaş. Yanlış anlamışım ben seni.

Ders seçilmez, seçilirse de size verilmesi daha etik olur bence. Ama bu konuda bir yazı vs. bilmiyorum. En yalnız, en belirsiz branşa formatörlük yoluyla bulaştığınıza göre, sıkıntımızı anlamışsınızdır. Bizimle ilgili herşey belirsiz.

Arkadaşlar BT öğretmeni yokmuş okulda. Yani derse göz dikme olayı yok. Zaten BTci olsa, bu arkadaş istese de ders verilmez ona.

BT öğretmeni olmayan bir okulda, elbette formatör arkadaşın önceliği yazıyla olmasa da teammülen bulunuyor bence.

diyar' Alıntı:

bu forumdaki bt öğretmenlerinin & %90 'ı zaten seçmeli bt dersinin okullardaki norm durumunun bu halde olmasından yakınıyor Okulların pek çoğunda sayısını araştırmak lazım bt dersi norm almıyor
kendi dersimize başka öğretmenler paşa paşa giriyor yada ders seçilmiyor. bt dersi diğer öğretmenler için bir boşluk doldurma dersi haline getirilerek ve tüm öğretmenler fatih projesiyle zaten birer bt öğretmeni olacak söylemleriyle
önemsizleştirildi...
darısı diğer derslerin braşların başına ....
benimde en az sayısal dersleri öğretmenleri kadar belirli düzeyde o ders hakkında bilgim var ama milli eğitimdeki hiçbir yetkilinin bt öğretmenlerinin matematik öğretmenleri kadar matematik bilgisi var diye bir açıklaması yok...

Ne yorumlar yapılmış, hocam formatör olamazsanız ve idarecilerinizin farklı niyetleri yoksa siz alırsınız dersi, tabi seçilirse, kimsede yoldaş moldaş muhabbetleri yapmasın, bu okuldaki derslere giren kişinin atanamayan öğretmenler ile ne alakası var, nasıl bir bunalım sizdeki anlayamadım :S

bıraksın o zaman ücretli bt öğretmeni yapsın bu işi kardeşim senin ne işin var madem dersin var gider girersin yanlış anlaşıldım diyosun boş durdu çürümeye terkedilmesin diyossun sağol allah razı olsun yani sen bu dersi verebileceğinimi düşünüyosun mebin yaptığından farkın ne o zman senin..

ayrıca erkutalp senin bi öğretmen olmadığını düşünmek isterim inşlh değilsindir..

harbiden yaa başka bölümdeki öğretmenler bile bunlar gibi düşünüyo anlamıyorum arkadaş vallahi yaaa

Zizu_' Alıntı:
Bu kadar okumaya gerek yokmuş
180 saat bu is icin yeterliymis

konuyu açan hocama bişey demiyorum amacım onu eleştirmek değil.

bazı brasşçı formatörler var 180 saat kurs ile kendilerini bilgisayar dahisi sanıyorlar.

Geri