BİLGİSAYARLARIMIZ SÜPER; AMA HİZMET VERECEK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ NEREDE?
İşte tarafımıza ulaşan o mail;
Biz öğrenci velileri, okulda katıldığımız toplantıda bazı sınıfları görme imkânımız oldu. Bilişim Teknolojileri Sınıfları filan son model cihazlardan kurulmuş süper. Toplantı neticesinde bizlerden bazı evraklar istendi. Bunlarda bilgisayar üzerinden yapılacakmış. Bu evrakların okuldaki o süper bilgisayarlarda yapılmasını rica ettik; fakat bizlere okulumuzda bilişim teknolojileri öğretmeni olmayışından yardımcı olunamayacağı söylendi.
Gel gör ki okuldaki o güzelim bilgisayarlar; meğerki sahipsiz kendi haline bırakılmış, duvarlara, duvarlarda bilgisayarlara bakıp kaderlerine terk edilmişliğin burukluğu içerisindeymiş. Devlet baba en kısa zamanda bilişim teknolojileri öğretmeni gönderse de bizlere sahip çıksa diye yol gözlüyorlarmış.
Sayın Başbakanımız yakın geçmişte haberlerde birilerine: “Ne çekiniyorsunuz? Bırakın vatandaş öğrenmek istediğini sorsun sorgulasın. Bunlar vatandaşın doğal hakkı” demişti. Şimdi biz vatandaşlar olarak bu beyanlara istinaden müsaadelerinizle:
1- Bilgisayarlar başında bilişim teknolojileri öğretmeni olmayacaksa, hizmet vermeyip işler durumda bulunmayacaksa, bunca masraflar yapılarak niye alındı?
2- Arabalarda rot balans ayarlarına varıncaya kadar her işin bilgisayarlarla yapıldığı günümüzde okullarımızda bilgisayar ders saatlerinin azaltılması, seçmeli ders haline getirilmesi neye hizmet ediyor? Ders saatleri niye artırılmıyor? Zorunlu dersler içinde neden yer almıyor?
3- Edinilen bilgilere göre 5000 den fazla bilişim teknolojileri öğretmeni bulunduğu, bunların işsiz oldukları herkesin malumudur. Her okulumuza bir tane bilişim teknolojileri öğretmeni neden görevlendirilmiyor?
4- Böylesi zor mu zor şartlarda üniversite bitiren gençlerimiz işsiz kalacaksa, vatanına milletine faydalı olamayacaksa,
-Nereye gitti vakit nakittir değerinde zamanlar?
-Nereye gitti su yerine akan alın teri emekler?
-Nereye uçtu harcadığımız o güzelim paralar?
-Bunlar vicdanlarımızı sızlatmıyor mu?
Biz vatandaş olarak önce iş, iş, iş! Önce üretim, üretim, üretim istiyoruz!
Sayın yetkililere arz olunur.
Kaynak > http://www.mebpersoneli.com/genel-Haber ... verin.html