BT Ders saati sayısı mebbis'e 30 girilmiş?

Kodla Büyü

boteci87

Seçkin Üye
Seçkin Üye
5,6,7,8 lerde 4'er şubeden 32 saat ders oluyor. 30 girilmiş okulun mebbisine. İl mem'den girmişler, okuldan değil. Peki norm 1 mi olacak, yoksa seneye 1 bt öğretmeni daha mı olacak? Kaç saatten sonra ikinci öğretmen geliyor? bilgisi olan var mı?

ben anlamadım hocalarım, neden 30 saat girildiğini? hesaplarsak eğer 7ve 8lere 2 şer saat olarak 32 saat yapıyor. norm 1 yazıyor mebbiste. sonra güncellenir mi o da bilmem....

-Bağımsız okullarda kadro belirlenirken sadece o okuldaki ders saatleri dikkate alınır, bu okullar genellikle köy veya kasaba okullarıdır,
-Eğitim bölgesinde ise bir yerleşim yerindeki birbirine yakın okulların birlikte değerlendirilmesi esasıdır,oradaki bütün okulların branşlardaki toplam ders yükü dikkate alınır, eğitim bölgeleri ilçe merkezleri,belediye sınırları içinde bulunan bütün okullardır.
Buradan yola çıkarak:
http://mebbis.meb.gov.tr/norm/yonetmelik.pdf
mevzuatın 5. sayfa sonuna da bakarsan:
a) 6-31 saate kadar 1,
b) 31-42 saate kadar 2,
c) 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1,
öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Okulun türünü nasıl bilebilirsin peki:Okul yönetici şifresiyle mebbisden norm işlemleri bölümüne gir orada okul türünün ne yazdığını görebilirsin.Okuldaki diğer öğretmenlerine sorma hiç çünkü bilmiyorlar, onların norm ile pek dertleri olmadığından :D
Benim okulum mesela Belediye içerisinde 3 tane okuldan 1 tanesi.Bağımsız okul olarak görünüyor mebbisde,6 saate 1 norm görünüyor.
Şehir merkezi için eğitim bölgendeki tüm Bilişim Teknolojileri ders saatinin orada bulunan öğretmenlere oranı bulunup verdiğim rakamlara göre kaç norm düştüğü hesaplanıyor.(Eksiğim veya yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.)

boteci87' Alıntı:
ben anlamadım hocalarım, neden 30 saat girildiğini? hesaplarsak eğer 7ve 8lere 2 şer saat olarak 32 saat yapıyor. norm 1 yazıyor mebbiste. sonra güncellenir mi o da bilmem....

7-8 lerde 2şer saat girilemez hocam seneye 7-8 olacak çocuklar eski sistem devam ediyor toplam ders saati 24 olması lazım

hocam baktık bağımsız okul olarak gözüküyor. merkezde olan yibo'yuz hocam:)) wallahi anlamadım biz şimdi seneye 7 ve 8lere 2 saat bt seçemicek miyiz? ama çizelgede bt ve yazılım dersi 2 saat yazıyor seçmeli 7ve8lerde??? herkes farklı söylüyor hocam, 1 saat mi 2 saat mi 7ve 8lerde?

boteci87' Alıntı:
hocam baktık bağımsız okul olarak gözüküyor. merkezde olan yibo'yuz hocam:)) wallahi anlamadım biz şimdi seneye 7 ve 8lere 2 saat bt seçemicek miyiz? ama çizelgede bt ve yazılım dersi 2 saat yazıyor seçmeli 7ve8lerde??? herkes farklı söylüyor hocam, 1 saat mi 2 saat mi 7ve 8lerde?
bu çizelge seneye 5. ve 6. sınıflara olmak üzere kademeli olarak uygulanacak yani seneye 7-8 olanlar hala eski sistem devam seçerlerse 1 saat seçmezlerse yok ama 5-6 larda zorunlu 2 saat

hozgulen' Alıntı:
boteci87' Alıntı:
bu çizelge seneye 5. ve 6. sınıflara olmak üzere kademeli olarak uygulanacak yani seneye 7-8 olanlar hala eski sistem devam seçerlerse 1 saat seçmezlerse yok ama 5-6 larda zorunlu 2 saat

hozgulen hocam teşekkürler cevaplarınız için :) anladım bu defa:))

boteci87' Alıntı:
hozgulen' Alıntı:
boteci87' Alıntı:

hozgulen hocam teşekkürler cevaplarınız için :) anladım bu defa:))

rica ederim hocam

Geri