-Bağımsız okullarda kadro belirlenirken sadece o okuldaki ders saatleri dikkate alınır, bu okullar genellikle köy veya kasaba okullarıdır,
-Eğitim bölgesinde ise bir yerleşim yerindeki birbirine yakın okulların birlikte değerlendirilmesi esasıdır,oradaki bütün okulların branşlardaki toplam ders yükü dikkate alınır, eğitim bölgeleri ilçe merkezleri,belediye sınırları içinde bulunan bütün okullardır.
Buradan yola çıkarak:
http://mebbis.meb.gov.tr/norm/yonetmelik.pdf
mevzuatın 5. sayfa sonuna da bakarsan:
a) 6-31 saate kadar 1,
b) 31-42 saate kadar 2,
c) 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1,
öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.
Okulun türünü nasıl bilebilirsin peki:Okul yönetici şifresiyle mebbisden norm işlemleri bölümüne gir orada okul türünün ne yazdığını görebilirsin.Okuldaki diğer öğretmenlerine sorma hiç çünkü bilmiyorlar, onların norm ile pek dertleri olmadığından
Benim okulum mesela Belediye içerisinde 3 tane okuldan 1 tanesi.Bağımsız okul olarak görünüyor mebbisde,6 saate 1 norm görünüyor.
Şehir merkezi için eğitim bölgendeki tüm Bilişim Teknolojileri ders saatinin orada bulunan öğretmenlere oranı bulunup verdiğim rakamlara göre kaç norm düştüğü hesaplanıyor.(Eksiğim veya yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.)