BT dersi değerlendirmesini nasıl yapacaksınız?

Kodla Büyü

aysmn

Site Gezgini
arkadaşlar ben 5. ve 6. sınıflarda birinci sınavı test olarak yaptım ikincide de uygulama düşünüyorum ama değerlendirmesi nasıl olacak dereceli puanlama mı kontrol listesi mi hazırlayacağız sizler 2. sınavı nasıl yapacaksınız birde performans vermek zorunda mıyız

Hocam 2 yazılı sınav notu, 1 performans görevi ve 1 ders içi etkinliklere katılım vermeniz gerekir. Ben performans görevini sınıfta uygulamalı yaptıracağım bu hafta.

yazılı sınav çocuklar için daha zor oluyor uygulama sınavı bt dersi için daha etkili olmaz mı

aysmn' Alıntı:
yazılı sınav çocuklar için daha zor oluyor uygulama sınavı bt dersi için daha etkili olmaz mı

Tabiki yapılabilir ama kendini garantiye al hocam, değerlendirme kriterlerini ve birde öğrenci çalışmalarını saklayarak yap.

yani birisi 2.yazılı evrakını göreyim dediğinde karşısına dökümanla çıkabil.

aysmn' Alıntı:

daha etkili olacağı kesin hocam ama imkan yok ki. her bilgisayarda 2 kişi elektrik sürekli gidip geliyor bizde, zaman da kısıtlı o yuzden ben uygulamalı yapmayacagım. ama 1 performans gorevini uygulamalı ( ikili oturuldugu için grup calısması seklinde) yaptırmayı planlıyorum.
sonuc olarak 2 yazılı sınav, 2 performans gorevi ve 1 ders içi etkinlik düşünüyorum

vala Bt sınıfımda 20 bilgisayar var. Sınıflar 35-40 arası. yani her bilgisayarda 2 kişi oturuyor. toplam da 450-500 arası öğrencim var.
Uygulama sınavının hazırlaması kolay ama yapması ve okuması çok zor hocam benden söylemesi

aakcakaza' Alıntı:
Hocam 2 yazılı sınav notu, 1 performans görevi ve 1 ders içi etkinliklere katılım vermeniz gerekir. Ben performans görevini sınıfta uygulamalı yaptıracağım bu hafta.

hocam ders içi etkinlik notunu 2 tane verebiliyor muyuz ?

word de 1 sayfalık çalışma hazırlayıp içerisinde yazı tipi punto değiştirme,tablo ekleme,resim ekleme gibi konularda kontrol listesi ile değerlendirmeyi düşünüyorum olabilir mi acaba

40 Kişilik sınıfa 2 saat ders var. ilk saat bir grup ikinci saat diğer grubu alıp şunları yapmayı düşünüyorum:
1- Bilgisayarı açıp kapatır (10 puan)
2- Kendine ait klasör oluşturup, içine müzikler, Resimler, Ödevler, Videolar Klasörü oluşturur. (15 puan)
3- Paint Programını açıp kısa bir çizim yapıp bunu kendi oluşturduğu klasörün içine kayıt edebilir. (15 puan)
4- İstenilen diğer yararlı programları açabilme. (10 puan)
5- Kelime işlemci programını açabilme. (5 puan)
6- Kelime işlemci programında istenilen yazıları aynen yazabilme. (10 puan)
7- Kelime işlemcide oluşturduğu metni Kendi oluşturduğu klasöre kaydedebilme (10 puan)

Buna benzer şeyler yaptırıp, her bir adımda her öğrenciye anlık puan vermeyi düşünüyorum. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?

Geri