bt dersi ve öğrenciler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aysef

Aktif Üye
az önce 8. sınıflardan dersten çıktım ve moralim o kadar bozuk ki. diplerdeyim. çocuklara zorla photshop anlatmaya çalışıyorum. çocukları bir görseniz elini kolunu kaldıra kaldıra biz bunu oğrensek ne öğrenmesek ne. e ee notuda yok ne olacak yani demiyorlar mı mahvoluyorum. kendimi ağlamamak için zor tuttum. bütün emekler çabalar hepsi boşa yani. gerçkten çok kötüyüm

ben de aynı durumdaydım ,geçen hafta tüm sınıflara "buz devri kıtalar ayrılıyor" filmini izlettim,azcık rahatladım :D

herşeyden vazmı geçelim.onları serbest bırakalıp oturalım mı bizde.kitaplarda ne varr ki kitaptan işleyelim.

ben sınıfta bazen konu bayınca öğrencilere nasıl yapılır tarzında videolar izletiyorum. Youtube de beğendiğim faydalı videoları indirip okula getiriyorum. konulara fazla takılmamak lazım güncel videolarla devam etmekte fayda var.

aysef' Alıntı:
herşeyden vazmı geçelim.onları serbest bırakalıp oturalım mı bizde.kitaplarda ne varr ki kitaptan işleyelim.
hocam vazgeçmek değil de bazen ben bir iki hafta üst üste serbest bırakıyorum bu benim için de öğrencciler için de iyi oluyor.. not yok sınav yok öğrencilere sürekli ders işlemek bazen onlar için de bayıcı olabili,yor..

hocam kimseye birşeyi zorla öğretemeyiz, öğrenmek isteyen alır istemeyen almaz. Sıkmaya gerek yok.

Bizimde 8. ler bozuldu bu sene, geçen sene 7 iken çok güzel ders işlediğim sınıflar bu sene ne derse geliyorlar, ne de ders dinliyorlar. Halbuki fireworks anlatıyorum farklı bişyeler yapıyoruz ama sınıfta 2 kişi ders dinliyor hevesle, geriye kalan 38 kişi benim burda ne işim var modunda. Bazen benimde ders işlemek içimden gelmiyor ama inadına anlatıyorum.

hocam ne photoshop anlatıyon, bence word ve powerpointi adam gibi anlasınlar yeter, birde googlede gelişmi arama ilköğretim için yeterli bence

Hazırladıkları ürünleri sergilemeyi veya sınıfa oylatarak en güzel ürünleri seçip ödüllendirmeyi deneyin hocam faydası olabilir.

Eslivya' Alıntı:
Hazırladıkları ürünleri sergilemeyi veya sınıfa oylatarak en güzel ürünleri seçip ödüllendirmeyi deneyin hocam faydası olabilir.

evliya hocama kesınlıkle katılıyorum. oncelerı verıgım odevlerı kımse yapmazdı. Dersim de Çok dinlenmezdi. ama şimdi kıtaptan gıdıyorum. sınıfım u şeklinde , 3 gruba ayırdım. etkınlıgı ılk once hangı grup bıtırırse o 1. olacak dıyorum. valla azmedıp yapıorlar. verdıgım odevlerı de kapıya asacagımı soyluorum. odevler şakır şakır gelıyor. belkı ben doguda oldugum ıcın ogrencıler notu olmadıgını bıle bılmıor, not alıcam sanıorlar ama not vermesen de hocam , yarıstırmayı her cocuk ssevıyor

Şahsen ben çok disiplinliyim. O lafı diyecek babayiğit yok sınıflarda :)

ARkadşalar herkes kafana göre takıl demiş, AMA bende geçen sene her sınıfa kafama göre excel, word ve ppt anlatıyordum. Ama müfettiş dedi ki hocam böyle olmaz bakın basamak belirlemişler çocuğun kapasitesine göre basamak seçip işlemen lazım. Dedim ki"sayın müfettişim bu konular içinde gereksiz, çocuğun kullanmayacağı belki de hayat boyu karşısına sadece derste çıkacak olan (ör: veritabanı :) ) konular var,onun için ben işlerne yarayacak programları konuları anlatıyorm", fakat müfettiş olmaz hocam bu dönemlik idare edelimde bundan sonra ne yazıyyorsan onu anlat dedi. Bende geçen sene çok tınlıyordum bu sene konuda ne varsa anlatıp geçiyorum, arada performansda veriyorum elimde bulunsun...

8 lere word, excell az geliyor, geçen sene yaptık zaten o etkinlikleri.. Bu sene de fireworkste bişeyler hazırlayalım dedim hatta okul tanıtım afişi hazırlayacağız, en güzel afişi yapan kişilerin afişlerini eğitim şenliklerinde sergileyeceğim dedim ama bizimkilerde işe yaramıyor :) çok uyanıklar ..

yararlı videolar mı izletsem acaba, siz ne yapıyorsunuz?

kgunduz' Alıntı:
Şahsen ben çok disiplinliyim. O lafı diyecek babayiğit yok sınıflarda :)

bende yibo dayım aynı teknik ve yöntem her zaman işe yarıyor

bazen oyun için serbest bırakıyorum full dersle olmaz zaten.

BBNET
Geri