BT Dersinin seçilmesi için ne yapıyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 5355
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

5355

Aktif Üye
BT dersini seçmek için idare formları dağıttı. Bu konuda seçim çalışması yapan varmı? Nasıl bir tutum sergiliyorsunuz :)

siyasete ilk adım hocam :D
halkın bizi seçmesi için çocuklara sürekli vaadlerde bulunacaz.
benim dersimi seçerseniz!....

-Counter strike son sürüm yükleyeceğim

Mostwanted yükleyeceğim

GTA San Adnreas yükleyeceğim

LCD monitör 19 wide screen monitörler aldıracağım

Facebook serbest

gibi vaatler vereceğiz.... :puhaha:

:))) Evet hocam çalışmalara başlasak iyi olur galiba.
Acaba diyorum bir doküman hazırlayıp ailelere göndersem mi? Farkındalık uyandırmak açısından iyi olur ama bunun için herhangi bir sıkıntı yaşanılır mı?

valla bende dün gördüm çocukların elinde. sadece sordum dersi tekrar seçen var mı diye seçenlerde vardı seçmeyende vardı. kimseyi zorlamak istemiyorum extra bir çabada göstermiyorum seçsinler. oyunda oynatmıyorum çok iyi performans gösterenler hariç. isteyen seçsinki derste hocam ne zaman oyun oynuyacaz diye sorular gelmesin

evrim0626' Alıntı:
valla bende dün gördüm çocukların elinde. sadece sordum dersi tekrar seçen var mı diye seçenlerde vardı seçmeyende vardı. kimseyi zorlamak istemiyorum extra bir çabada göstermiyorum seçsinler. oyunda oynatmıyorum çok iyi performans gösterenler hariç. isteyen seçsinki derste hocam ne zaman oyun oynuyacaz diye sorular gelmesin

Hocam bende göstermiyorum ama doğrumu yoksa yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Kendimi düşünecek olursam seçmesinler daha iyi derim ama çocukları düşündüğümden dolayı derslere girmeyi istiyorum. Hayırlısı bakalım...

biz ilkokul olacagimiz icin bizde gidecegimiz icin bende umursamiyorum. gecen bir arada idare niyetlendi sonra bu ilkokul davasi girince onlarda birakti neticede seneye 5. sinif kalmayacak.

ben başarılı öğrencileri her gördüğümde bt dersini seçeceksiniz dimi diye konuşuyorum. Ben dersin seçmeli olması bir artı. sevmediğim çocukların da seçmemesi için elimden geleni yapıcam :mrgreen:

Hocam 4. sınıf öğretmenlerine sınıflarını ödüllendirme amaçlı Laba getirmelerini isteyin. Hem siz hem de Sınıf öğretmeni bulunsun sınıfta. Siz Paintte bir kaç etkinlik yaptırın. Bilişim sınıfının kurallarından bahsedin yeterli.

Kimseye de dersin seçilmesi için yapıyorum bunu demeyin. Zaten Labı gören öğrenciler dersi seçeceklerdir.

ya arkadaşlar bizde böyle bir çalışma yok. benim anlamadığım şimdiki 5 ler seçsinler tamam da seneye 5 olacaklara nasıl seçmeli ders formu dağıtıyorsunuz.

Bu yıl iki grup 5. sınıf seçmişti. Biri 40 biri de 30 ar kişi olduğu halde dersler oldukça verimli geçti. İnterneti hiç açtırmadım, bellek takıp bir şey yüklemelerini de Net Support üzerinden engelledim, sadece verilen uygulamaları bitirince matematik ağırlıklı eğitici oyunlar oynamalarına izin verdim. Tamamına yakınının evinde interneti ve bilgisayarı var.Gürültü ve yaramazlık yapsalar da en azından ahlaksızlık ve terbiyesizlik yapmıyorlar. Dersimizin en çok 4. ve 5. sınıflarda verimli oluyor. 6. sınıf öğrencileri bile raydan çıkıyor. 7 ve 8 ler liselerden farksız.

Gelecek yıl için şimdilik bir çalışma yok. Olsa da seneye durumumuz belirsiz. Bizim okul ilkokula dönüşüyor. Öğrencilerimizin hepsi bizim gideceğimiz ortaokula gidemeyecek. Evlerine daha yakın başka bir ortaokula gidecekler. Son dönüşümlerle ortaokul olanlarda ne kadar BT sınıfının sağlam kaldığı da belirsiz.

missilver' Alıntı:
ya arkadaşlar bizde böyle bir çalışma yok. benim anlamadığım şimdiki 5 ler seçsinler tamam da seneye 5 olacaklara nasıl seçmeli ders formu dağıtıyorsunuz.

Hocam yazılan yazıyı iyi okuyun. Dağıttık demedim idare dağıttı dedim. Sene 5 olan sınıflar için seçmeli dersler belirleniyor.

Arkadaşlar bende dersler gayet verimli geçiyor. LAB da iyi durumda. Öğrenciler derslerde başarısız ama biraz gayret göstermeme rağmen birşeyler üretiyoruz. 8 lerde websiteleri hazırlandı birkaçtanesini nette yayınladım ilgi alaka güzeldi. Şimdide programlama dilini gösterdim ufak ufak birşeyler yazıyolar ve nekadar zevkli hocam diyolar. Bazı şeyler elimizde arkadaşlar. ( Not: evlerinde bilgisayar yok hepsi köy çocukları) Bunu yazmamdaki neden ilgisizlik, lab dağıldı, oyun oynatıyom, ders gereksiz bilmem ne gibi bahaneler üretenler için...

5355' Alıntı:
missilver' Alıntı:

Hocam yazılan yazıyı iyi okuyun. Dağıttık demedim idare dağıttı dedim. Sene 5 olan sınıflar için seçmeli dersler belirleniyor.
tamam hocam ben de dağıttınız derken okul olarak nasıl dağıttınız demek istedim.

İdare şimdiden çalışmalar başlamış Hocam. Hatta bana istersen sınıflara girip dersin için çocuklarla konuş dendi :) Bende dersin gerekliliği için hem öğrencileri hemde velileri bilgilendirici neler yapabilirim diye bu konuyu açmıştım. Afiş yazı döküman gibi... Gerekliliği neden faydalı; çünkü en büyük sıkıntımız toplumun bu konuda bilgisiz olması. Başımıza gelenlerde bundan kaynaklanıyor... Fikirleri değiştirmek için tepeden başlamak yerine zeminden yani çocuk ve aileden başlamak mantıklı olur ve bir kaç yıl içinde birşeyler değişebilir... Kim bilir...

Benim şuanki okulumda ben varken dersin seçilmesi mecbur gibi bişey. Küçük köy okulu zaten.
Aslına bakarsanız seçmeli derslerin hepsinin çocuklara tanıtılması lazım. Ya da hepsi demeyelim de okullarında verilebilecek seçmeli derslerin tanıtılması lazım. Daha çok matematik işlensin diye matematik uygulamaları, fen ve teknoloji işlensin diye bilim uygulamaları seçilmesini yanlış buluyorum. Bilişim teknolojileri ve yazılım, zeka oyunları, düşünme eğitimi vb. dersler gayet güzel seçimler olur bence. :)

Eslivya' Alıntı:
Benim şuanki okulumda ben varken dersin seçilmesi mecbur gibi bişey. Küçük köy okulu zaten.
Aslına bakarsanız seçmeli derslerin hepsinin çocuklara tanıtılması lazım. Ya da hepsi demeyelim de okullarında verilebilecek seçmeli derslerin tanıtılması lazım. Daha çok matematik işlensin diye matematik uygulamaları, fen ve teknoloji işlensin diye bilim uygulamaları seçilmesini yanlış buluyorum. Bilişim teknolojileri ve yazılım, zeka oyunları, düşünme eğitimi vb. dersler gayet güzel seçimler olur bence. :)

Hocam çok haklısınız. Bakıyorum şöyle ders, sbs kursları halk eğitim kursları dersane... Ya bu çocukları mat fen türkçe ing sosyal derslerinin içine gömdüler. Bırakında haftaada birkaç saat nefes alsınlar. Kendilerine gelsinler. Ondan sonrada vay efendim sınavda stres yaptı basaramadı. Başaramaz tabi....

Ben hiç bir şey yapmıyorum. Zaten idare kendi seçiyor. geçen sene ilçe milli eğitime şikayet ettim ama fıs çıktı. O yüzden kendimi hiç yormuyorum.
Kendi bildikleri hep doğru bunların. Kendimi hiç yıpratmam artık. İnş. bu sene tayin isteyip gidecem...

hafta sonu veli toplantısı vardı ve ben 5. sınıfların dersine girmediğim halde o sınıfları dolaşıp dersimi tanıttım. bilgisayar kullanmayı öğretmediğimi web tasarım programlama gibi alanların temellerini işlediğimizi bilgisayara yeteneği olan çocukları keşfedip kendilerini ilerletmeleri için onları desteklediğimizi ve çocuklara sanal alemde rehberlik yapıp güvenli oyun ve internet sitelerine yönlendirdiğimizi, bilgisayar kullanım algısını değiştirip internetin sadece facebook google ve oyundan ibaret olmadığını anlattım.

Okulumuzun muhiti çok iyi değil öğrencilerin çoğunda bilgisayar ve internet omadığından çocukların internet kafelere yönelmelerini engellemek ve heveslerini almaları adına uygulamasını bitiren öğrencinin oyun da oynamasına müsaade ettiğimi anlattım. veliler bu bilgilendirmeden çok memnun oldular ve dersi seçeceklerini söylediler.

ben 3 yıldır dersi secmeyin norm fazlası olayım tayin isteyeyim diyorum ama kabul etmiyorlar ders acıyorlar hep :)

Bizimkiler Eylül başında seçim formu verecekler galiba ben seçim çalışmalarına eylülde başlıycam :D

Geri