BT Lab tan Bir Kaç Problem ?

Kodla Büyü

kafkas

Süper Üye
Süper Üye
Sayın hocalarım ? İşe girişmeden önce kısa kısa fikirlerinizi almak istedim.

1. PC'nin birinde durduk yere resetleme sorunu var. ayrıca bilgisayar masası sallanıncada resetliyor makine kendini, ( işlemci fanı sağlam kontrol edildi, virüs yok temiz, ramler sökülüp takıldı, büyük ihtimal onlarda da problem yok, everest le sıcaklıklara baktım onlar da normal)
Sizce ne olabilir?

2. Bir makinede de format işlemi yarım kalıyor, image restore de bitiyor ama makine açılmıyor, ( ramlerde problem yok,sıcaklıklar normal ) harddiskten de ses gelmiyor. sormak istediğim böyle bir sorun ekran kartından kaynaklanabilir mi? çünkü bir öğrenci monitörü sağa sola çekerken ekran kartının giriş yerini kopartmıştı yerinden, zor selamet yerine geri takabilmiştim o makinede ... Ekran kartı değilse, harddisk ölmüş olabilir mi?

3. Toshiba bir dizüstüne flash bellek takmak isterken, yuvası makinenin içine kaçtı ve bilgisayar kapandı bir daha da açılmadı :) şarj aletini takmak ta işe yaramadı. açtım flash bellek yuvası tırnakları kırılmış. acaba böyle bir şey başına gelen var mıdır .sorun basit bir sigorta hatasımıdır yoksa anakart kökten gitmişmidir?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

hürmetler

3. sorun için doğru bir teknik servise gidersen sadece USB girişinin kaybıyla işi yırtarsın. diğer türlü sana anakartı yuttururlar.
ist. da isen sana yardımcı olabilirim büyük ihtimalle.

1. Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz zaten. Masa sallanınca resetlendiğine göre, power supply a giren elektrik kablosu gevşektir.
2. sorunu sen mi yanlış yazdın ben mi anlamadım. Bilemiyorum. Format işlemi yarım kalıyor mu kalmıyor mu ? Format mı kullanıyorsun image mi?

mystreous' Alıntı:
1. Sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz zaten. Masa sallanınca resetlendiğine göre, power supply a giren elektrik kablosu gevşektir.
2. sorunu sen mi yanlış yazdın ben mi anlamadım. Bilemiyorum. Format işlemi yarım kalıyor mu kalmıyor mu ? Format mı kullanıyorsun image mi?

1. hocam kablo gevşek değil de içinde bir temassızlık var galiba :S tam emin olamadığım için sordum

2. önce image yükledim sonuna kadar gitti sorunsuz, yeniden başlattım pc yi, ama yine dondu kaldı ilk ekranda. sonra baktım image işi 3-4 denemeden sonra format deneyeyim dedim. o da yarıda dondu :)

BaRBaRYaN35' Alıntı:
3. sorun için doğru bir teknik servise gidersen sadece USB girişinin kaybıyla işi yırtarsın. diğer türlü sana anakartı yuttururlar.
ist. da isen sana yardımcı olabilirim büyük ihtimalle.

sağol hocam da istanbul da değilim maalesef. ama dediğin gibi en iyisi teknik servis. kendi makinemde değil :cry: bi program yüklememi rica etti arkadaş. elimde kaldı. aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık muhabbeti oldu.

sayın öğretmenim bir için aklıma ilk gelen arkadaşların dediği gibi power supply
İki için daha önce benim başıma geldiği için söyleyebilirim image ise ghost imageları değiştir mümkünse ikisini de
iki için hdd yi başka bilgisayara tak sonra dene bakalım sistem kurmayı

kafkas' Alıntı:
Sayın hocalarım ? İşe girişmeden önce kısa kısa fikirlerinizi almak istedim.

1. PC'nin birinde durduk yere resetleme sorunu var. ayrıca bilgisayar masası sallanıncada resetliyor makine kendini, ( işlemci fanı sağlam kontrol edildi, virüs yok temiz, ramler sökülüp takıldı, büyük ihtimal onlarda da problem yok, everest le sıcaklıklara baktım onlar da normal)
Sizce ne olabilir?

2. Bir makinede de format işlemi yarım kalıyor, image restore de bitiyor ama makine açılmıyor, ( ramlerde problem yok,sıcaklıklar normal ) harddiskten de ses gelmiyor. sormak istediğim böyle bir sorun ekran kartından kaynaklanabilir mi? çünkü bir öğrenci monitörü sağa sola çekerken ekran kartının giriş yerini kopartmıştı yerinden, zor selamet yerine geri takabilmiştim o makinede ... Ekran kartı değilse, harddisk ölmüş olabilir mi?

3. Toshiba bir dizüstüne flash bellek takmak isterken, yuvası makinenin içine kaçtı ve bilgisayar kapandı bir daha da açılmadı :) şarj aletini takmak ta işe yaramadı. açtım flash bellek yuvası tırnakları kırılmış. acaba böyle bir şey başına gelen var mıdır .sorun basit bir sigorta hatasımıdır yoksa anakart kökten gitmişmidir?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

hürmetler
Cevaplar:

C1:Sorun HDD kaynaklanıyor gibi muhtemelen HDD gevşektir iki vidayla kasaya sabitle.

C2:Bu bilgisayarı CD'den çalışan bir işletim sistemiyle açıp test et bakalım bilgisayarın açılacakmı sürücüler(C: ve D: ) arasıda rahat gezebilecekmisin.

C3: Servise gidersen muhtemelen anakat gitmiş diyeceklerdir.

C1 : Yok sayın hocam harddisk taş gibi. onu da kontrol etmiştim. Yarın sağlam ir güç kaynağı deneyeceğim, inşallah sorun o kadardır.

C2 : Güzel bir fikir hocam, valla aklıma gelmemişti. Pardus çalışan cd ile deneyeyim yarın.

C3 : Valla hocam tanıdık birileri var, inşallah basit bir entegre sorunudur. yoksa maaliyetli olacak o iş.

Sağol hasari hocam. Eksik olma :+1:

hürmetler

servise giderseniz hasarinin dediği gibi sorun ANAKART diyeceklerdir ve anakartı değiştirmeni isteyeceklerdir.
.
aynı sorun bizim arkadaşın başına geldi. kızı usb yi aynı senin gibi takarken içine kaçırdı ve bilgisayar açılmıyordu. bahsettiğim servise götürdük ve sadece USB GİRİŞİ ni iptal ederek kurtulduk...

BaRBaRYaN35' Alıntı:
servise giderseniz hasarinin dediği gibi sorun ANAKART diyeceklerdir ve anakartı değiştirmeni isteyeceklerdir.
.
aynı sorun bizim arkadaşın başına geldi. kızı usb yi aynı senin gibi takarken içine kaçırdı ve bilgisayar açılmıyordu. bahsettiğim servise götürdük ve sadece USB GİRİŞİ ni iptal ederek kurtulduk...

Çok sağol BaRBaRYaN35 hocam. bu işlemide seçenekler arasında ilk sıraya aldım. Allah razı olsun.

Geri