BT Rehber Çalışma Odası ve 30 saat meselesi

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,
Müdürümün iyi niyetliliğinden şüphe etmemekle beraber, yaklaşık 1 aydır okulumuza yeni atanan müdürle ilgili bazı olaylar yaşadım.

Bunlardan birincisi, BT rehber öğretmenlerinin 30 saat çalışmadığı, 17:00'e kadar beklemesi gerektiği mevzusuydu. (Dikkat ediniz 35 saat de değil, 5'e kadar, doğrusu 30 saattir.)
Tereddüt edilen hususlarda geçen, Trabzon MEB'in yayınladığı yazı metni:
"BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile
gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın
belirtilmesini amaçlamaktadır."

NOT:Haftalık ders çizelgesi(Öğretmene verilen ders programı) 30 saattir.
Tam metin adresi: http://trabzon.meb.gov.tr/www/bilisim-t ... /icerik/96
Siteden kaldırılır belki diye yazının tamamının word belgesi hali:Trabzon BTR Yazının tamamı.rar

İkincisi: BT rehber odasının kapatılmasıydı:
Yasal metnin adresi: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2378_1.html
Adreste geçen yasa metni:
""Çalışma Odası", Bilgisayar Koordinatör Öğretmenleri ile Bilgisayar Öğretmenlerinin birlikte çalışacağı, ders yazılımlarının ve diğer dokümanların bulunacağı bilgisayar dersliğine bir kapı ile bağlı veya en yakın odayı,"

Tereddüt edilen hususlar resmi belgesi:BTR_tereddüt_edilen_hususlar.rar

Ekli dosyalar

Tüm BTR arkadaşlarım,

Tüm bu haklarımız( Nöbet tutmama, oda tahsis etme, 30 saat meselesi vb.) bilgisayar öğretmenlerine idareyle iyi ilişkilerden dolayı sağlanan torpil gibi algılanmaması için, idareye ve de öğretmenlere anlatılması gerektiğini düşünüyorum.

Örneğin eski okulumda bir öğretmen, öğretmenler kurulu toplantısında, tamamen bilgisizliğinden ve toyca, şu cümleyi kurdu.
"Müdür bey, bilgisayar öğretmeni neden nöbet tutmuyor da yaşlı öğretmenlerimize nöbet yazmak zorunda kalıyoruz."
Söylediğim gibi, bu cümleyi kuran öğretmenin düşüncesi, müdür bey'in BT rehber öğretmenine torpil geçtiği yönündeydi. Çoğu öğretmen bunu, cesaret edip söyleyemiyor ama içten içe de bunun dedikodusu yapılıyor.

haftalık ders çizelgenizi hazırlayın hocam 30 saat olacak şekilde
dersleriniz haricinde olan yerlere BTR yazarsınız
yönetmelikten çıkan sonuç bu ama onlar işine geldiği gibi yorumlayanlardan!

Valla ben geçen yıl BTR idim bu yıl başvuru yapmadım. 16 saat dersim vardı geri kalan 14 saatte rehberlik yapıyordum. Tereddüt edilen hususlar yazısı çıktı. Ben onunda açıklamasını 30 saati geçmemek kaydıyla okul kapanıncaya kadar durabilir diye anladım ve idareme öyle açıkladım. Sonuçta 1 yıl boyunca 30 saat üzerinden BTR oldum. Bu yıl se 28 saat dersim var.

Diğer konu bilişim sınıfımın yanında Bilişim Odası adında küçük bir oda açtırdım içinde kliması masası, 2 koltuğu, tek dişli bir ısıtıcısı daha olan.

Birileri diyecekki senin idarende çok iyiymiş ondan olmuştur felan diye ancak ilk geldiğim yıl ne tartışmalar yaşadığımı ben bilirim. Öyle kuzu kuzu beklemekle hak alınmıyor maalesef. Bugün tayin istesem eminim bir önceki öğretmen yüzünden yine sorun yaşayacağız idare ile.

Burda bir kaç sıkıntı var arkadaşlar
* 30 saat olayı başta yazıldı 30 saat diye sonraki yazıda ise(Müdürlerin itirazı ile olduğu söyleniyor forumda araştırılırsa bulunabilir) BTR görevini yerine getirdiğiniz okuldaki ders başlaması ile görev başlıyor, Ders bitimi ile bitiyor. Yani ne 30 saat nede 8-5 işin özü
* İkinciside BTR odası evet imkanlar varsa olsa güzel olur ama ordaki yönetmelikteki detayı atlıyorsunuz BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ düzenlenmesi işletilmesi yönetmeliğini okuyorsunuz bilindiği gibi BİLGİSAYAR LABORATUVARLARI Meslek Liselerinde olur. Ortaokullardaki Bilişim Teknolojileri Sınıfı. Bu yönetmelikte anlatılan Meslek lisesindeki Koordinatör Öğretmen odası. Burdaki gibi yorumlamamak lazım.

Yanlış anladımsa affola bende Ortaokulda Bilişim Öğretmeniyim ve Liseye BTR olarak görevlendirildim. Oda diye bu yönetmeliklere dayanarak itirazda bulunmayın haksız çıkarsınız bence

cepola' Alıntı:
* 30 saat olayı başta yazıldı 30 saat diye sonraki yazıda ise(Müdürlerin itirazı ile olduğu söyleniyor forumda araştırılırsa bulunabilir) BTR görevini yerine getirdiğiniz okuldaki ders başlaması ile görev başlıyor, Ders bitimi ile bitiyor. Yani ne 30 saat nede 8-5 işin özü
* İkinciside BTR odası evet imkanlar varsa olsa güzel olur ama ordaki yönetmelikteki detayı atlıyorsunuz BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ düzenlenmesi işletilmesi yönetmeliğini okuyorsunuz bilindiği gibi BİLGİSAYAR LABORATUVARLARI Meslek Liselerinde olur. Ortaokullardaki Bilişim Teknolojileri Sınıfı. Bu yönetmelikte anlatılan Meslek lisesindeki Koordinatör Öğretmen odası. Burdaki gibi yorumlamamak lazım.

Yanlış anladımsa affola bende Ortaokulda Bilişim Öğretmeniyim ve Liseye BTR olarak görevlendirildim. Oda diye bu yönetmeliklere dayanarak itirazda bulunmayın haksız çıkarsınız bence

Yönetmeliğin tam adı bu hocam:
"MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE"

Başlıkta "MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ " diyor, siz hangi gerekçeye göre bunu meslek liseleriyle sınırlandırıyorsunuz? Ortaokul bu başlığın kapsamı içine girmez mi?

forumdas' Alıntı:
cepola' Alıntı:

Yönetmeliğin tam adı bu hocam:
"MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ DÜZENLENMESİ VE İŞLETİLMESİ İLE BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE"

Başlıkta "MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA BİLGİSAYAR LABORATUVARLARININ " diyor, siz hangi gerekçeye göre bunu meslek liseleriyle sınırlandırıyorsunuz? Ortaokul bu başlığın kapsamı içine girmez mi?

Yönetmeliğin adında sıkıntımız yokki. Sorun Bizim sınıfların LABORATUVAR olarak tanınmaması. Doğal olarakda bu yönetmeliğin bizim için geçersiz olduğu kısımda burası. Tanımadığı içinde Labaratuvar tazminatı adıyla geçen tazminatıda alamıyoruzya.

Geri