BT Rehber Öğretmen Eğitimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hugo4545
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hugo4545

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Fatih projesi kapsamında olan okullara görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri eğitime alınacak mı? Her ne kadar deneme yanılma ile akıllı tahtaların kullanımını öğrenebileceksek de, BTR öğretmenlerin mahalli ya da merkezi bir haftalık eğitime alınması gerekmektedir. Bu eğitimler de görevlendirmelerin akabinde verilmelidir.

aynen.
bazı hocalarım içerik yüklemeden bahsediyo ama daha tahta mahta görmedik

kafanızı takacak bir durum söz konusu değil, sıkıntı yok arkadaşlar. tahtalar= kasanın tv ye bağlanmış hali.

hugo4545' Alıntı:
Fatih projesi kapsamında olan okullara görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri eğitime alınacak mı? Her ne kadar deneme yanılma ile akıllı tahtaların kullanımını öğrenebileceksek de, BTR öğretmenlerin mahalli ya da merkezi bir haftalık eğitime alınması gerekmektedir. Bu eğitimler de görevlendirmelerin akabinde verilmelidir.
Hocam BT Rehber öğretmenleri için bi eğitimin gerekliliği yok zaten ortada, bildiğin win 7'yi sadece dokunmatik olarak kullanıyorsun, bunun için eğitime gerek var mı? Tahtalara program yüklenmesini içeriklerin indirilmesini beceremeyen arkadaş varsa da bi zahmet BT Rehberi olmayıversin.

muratbedel' Alıntı:
kafanızı takacak bir durum söz konusu değil, sıkıntı yok arkadaşlar. tahtalar= kasanın tv ye bağlanmış hali.
Bunu söylediğinize göre bakanlığın Fatih Projesi Eğitimlerine katılmamışsınız demektir. Çünkü etkileşimli tahtalarda özellikle kullanılması gereken programlar var örneğin starboard gibi... ya da BTR öğretmenlerinin de bilmesi gereken bazı hususlar var ya da öneriler... bu yüzden ben de mutlaka görevlendirilecek BTR öğretmenlerine eğitim verilmeli diye düşünüyorum.

marmarabote' Alıntı:
muratbedel' Alıntı:
Bunu söylediğinize göre bakanlığın Fatih Projesi Eğitimlerine katılmamışsınız demektir. Çünkü etkileşimli tahtalarda özellikle kullanılması gereken programlar var örneğin starboard gibi... ya da BTR öğretmenlerinin de bilmesi gereken bazı hususlar var ya da öneriler... bu yüzden ben de mutlaka görevlendirilecek BTR öğretmenlerine eğitim verilmeli diye düşünüyorum.
Hocam starboard dediğiniz zaten normal akıllı tahtalarda da vardı, onun için ayrı bi eğitime gerek yok zaten. Bt rehberlerinin bilmesi gereken öneri yada hususlar konusuda fatih eğiticisi tarafından bir yazı ile ya da ilde yapılacak ilk toplantıda söylenebilir.

KöfteHoRr' Alıntı:
marmarabote' Alıntı:
muratbedel' Alıntı:
Hocam starboard dediğiniz zaten normal akıllı tahtalarda da vardı, onun için ayrı bi eğitime gerek yok zaten. Bt rehberlerinin bilmesi gereken öneri yada hususlar konusuda fatih eğiticisi tarafından bir yazı ile ya da ilde yapılacak ilk toplantıda söylenebilir.

bazı programlar size bana kolay görünebilir ama yaşadığımız için söyleyim ki BT öğretmeni de olsa bazı eğitimleri alması gerekli. Yaşanan sorunlar da öyle bir yazıyla olacak türden değil hocam ne yazık ki... Bazı konular yüz yüze görüşülmeli. ya da kesinlikle eğitimi verilmeli. kiii ben ilk önce fatih projesi okuluna görevlendirilecek BTR öğretmenlerinini kesinlikle ve kesinlikle eğitime alınması gerektiğini düşünüyorum.

marmarabote' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
marmarabote' Alıntı:
muratbedel' Alıntı:

bazı programlar size bana kolay görünebilir ama yaşadığımız için söyleyim ki BT öğretmeni de olsa bazı eğitimleri alması gerekli. Yaşanan sorunlar da öyle bir yazıyla olacak türden değil hocam ne yazık ki... Bazı konular yüz yüze görüşülmeli. ya da kesinlikle eğitimi verilmeli. kiii ben ilk önce fatih projesi okuluna görevlendirilecek BTR öğretmenlerinini kesinlikle ve kesinlikle eğitime alınması gerektiğini düşünüyorum.
Hocam ben belki kendi ilim için düşünüyorumdur ondan farklı düşünüyor olabiliriz. Mersin'de geçene senelerdede her ay'ın bir günü merkezdeki bütün formatörlere toplantı yapılırdı yarım gün. Bu toplantıda da hem genel sıkıntılar hemde bu şekilde 1-2 saat anlatılması gereken konular olduğunda bilgilendirme yapılır.

Zaten bahsettiğimiz starboard ya da bazı özel durumlar bu sürede yapılabilir. Ayrıca bi eğitime gerek olmadığını o yüzden düşünüyorum.

Kaldı ki bizim amacımız BT Rehber öğretmeni olarak okullardaki öğretmenlere sıkıştıkları konuda rehberlik etmek. Onlar zaten 30 saatlik seminer alıyorlar, bizede benzer şekilde bir seminer gerekiyorsa ne gerek var ki bt rehberine, zaten oda normal okuldaki öğretmen kadar biliyormuş herşeyi.

Starboard dediğiniz program sürükle bıraktan ibaret. Akıllı tahta üstünde zaten Windows 7 yüklü. başka birşey bilmeye gerek yok.

internet üzerinden bi eğitim alırlar kalan sınıfçılarıda bu şekilde dağıtırlar olur biter...

muratbdg' Alıntı:
Starboard dediğiniz program sürükle bıraktan ibaret. Akıllı tahta üstünde zaten Windows 7 yüklü. başka birşey bilmeye gerek yok.

Hocam bu eğitimleri veren kişi misiniz acaba ben hem aldığım hem de verdiğim için söylüyorum :) inanın bana öğrenmeleri gereken çok şey var hem program açısından hem de tecrübe açısından hem de karşılaşacakları sorunlar açısından... ayrıca biz boşuna tartışıyoruz:) zaten buna ildeki eğiticiler ve bakanlık karar verecek ;) ben de ilde eğiticiyim...

muratbdg' Alıntı:

sürükle bırakdan mı ibaret. arkadaşım sen şöyle bir baktın sanırım tahtalara sadece sürükle bırak olsa ne gerek var bu kadar masrafa.

1.akıllı tahtalar tabletlerle etkileşime girecek. şuan tablet yok sorun yk
2.akıllı tahtadaki yazıları öğretmen öğrencilere mail olarak gönderebilir. (özellik)
3.akıllı tahtada öğretmenin yazdıkları 5 tahtaya kadar diğer tahtalara video konferans yoluyla izlettirilebilir.

daha bilmediklerimde var.

hocam çok basite almayın derim araştırın. bu satırlardan sonraki sizlerim hocam size değil genel konuşuyorum.klasik 657 sayılı devlet memuru zihniyetini yaşatmayın hala. bu zihniyeti yaşatmaya çalışanlar ülkenin 40 milyar dolarını yediler. ..........................

Ne şekilde olursa olsun bence de eğitime ihtiyaç var. Çok iyi bilgisayar kullanıcısı olabiliriz ama yeni çıkmış herşeyi bileceğiz diye bir şey olamaz. Bizler sadece bu işi çok çabuk kavrarız, işimiz bu olduğu için de bu işin gerçek uzmanları olabiliriz ve sonrasında da ihtiyacı olanlara da yardımcı oluruz.

sezgin meriç' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:

sürükle bırakdan mı ibaret. arkadaşım sen şöyle bir baktın sanırım tahtalara sadece sürükle bırak olsa ne gerek var bu kadar masrafa.

1.akıllı tahtalar tabletlerle etkileşime girecek. şuan tablet yok sorun yk
2.akıllı tahtadaki yazıları öğretmen öğrencilere mail olarak gönderebilir. (özellik)
3.akıllı tahtada öğretmenin yazdıkları 5 tahtaya kadar diğer tahtalara video konferans yoluyla izlettirilebilir.

daha bilmediklerimde var.
hocam çok basite almayın derim araştırın. bu satırlardan sonraki sizlerim hocam size değil genel konuşuyorum.klasik 657 sayılı devlet memuru zihniyetini yaşatmayın hala. bu zihniyeti yaşatmaya çalışanlar ülkenin 40 milyar dolarını yediler. ..........................

Hocam Fatih projesi hizmetiçi eğitimine Ankara'da katıldık. Bize öğretilenlere göre olay bundan ibaret. Ha senin gittiğin okulda öğretmenlerin bilgisayar okuryazarlığı nedir bilmiyorum. Zaten normalde bilgisayarı kullanmayı bilmeyenler akıllı tahtayı da kullanamazlar. Bize 1 haftalık eğitimde sadece Starboard programının kullanımı gösterildi. Öğrencilere mail gönderme, diğer tahtalarla videokonferans paylaşımı vb. birşey gösterilmedi. Sen şimdi gitsen eğitime sana da gösterekleri bundan farklı olmayacak emin olabilirsin. O dediğin özellikleri keşke bize de öğretselerdi. Çoğu bilgisayar öğretmeninin de klasik devlet memuru zihniyetinde olduğunu düşünmüyorum.

Ağzı olan konuşuyor yine :)

Akıllı tahta eğitimi okadar kolay olsa bizleri Ankaraya çağırıp devlet milyarları dökmezdi..Her öğretmen BTR ler de dahil bu kursu almalı..biliyorum diyen nicelerine kurs verdim hepsi aaaaa budamı varmış..aaa bu özellik bak hoş felan diye yeni şeyler öğreniyorlar..püf noktaları var tahtanında..neyse il memler bilir bu işin doğrusunu

marmarabote' Alıntı:
muratbdg' Alıntı:

Hocam bu eğitimleri veren kişi misiniz acaba ben hem aldığım hem de verdiğim için söylüyorum :) inanın bana öğrenmeleri gereken çok şey var hem program açısından hem de tecrübe açısından hem de karşılaşacakları sorunlar açısından... ayrıca biz boşuna tartışıyoruz:) zaten buna ildeki eğiticiler ve bakanlık karar verecek ;) ben de ilde eğiticiyim...
Hocam ben eğitimini aldım, Kasım ayında da lisedeki öğretmenlere bu eğitimi verecem. Seylemek istediğim şu. Bu programı BT öğretmenleri kolayca öğrenebilir. Sürükle bıraktan ibaret dememin nedeni budur. Fakat bilgisayar kullanma düzeyi az olan öğretmenlere bu eğitim tabiki verilmelidir. Hatta Fatih Projesi Teknoloji Kullanımı kursundan önce 30 saatlik Temel Bilgisayar Kullanımı kursu verilebilir.

benim okulumda akıllı tahta yok hiç kullanmadım ama kısa süreli bir eğitimle bunu anlayıp uygulayabilirim aramızda bazıları kendilerini çok abartıyorlar bunu yapamayan da bt rehber öğretmeni olmasın demek bence yanlış sadece bilişim teknolojileri öğretmeni daha kolay öğrenip ve rehberlik yapabilir.

esila63' Alıntı:
benim okulumda akıllı tahta yok hiç kullanmadım ama kısa süreli bir eğitimle bunu anlayıp uygulayabilirim aramızda bazıları kendilerini çok abartıyorlar bunu yapamayan da bt rehber öğretmeni olmasın demek bence yanlış sadece bilişim teknolojileri öğretmeni daha kolay öğrenip ve rehberlik yapabilir.

+1

Yazılım şuan itibariyle basit ama 1. si Öğretmenlik teknik bir hale geliyor, 2.si de kara tahtalardan sonra büyük bi devrim...

Kimsenin kendisini çok abarttığı yok hocam, bence ya siz kendinizi çok küçümsüyorsunuz ya da kapasitenizi biliyorsunuz. Eksiğiniz varsa zaten gerek eba'da gerek fatih projesi için açılmış çeşitli sitelerce yüzlerce kaynak var etkileşimli tahta kullanımında kendinizi geliştirmek için. İllaki kurs mu istiyorsunuz, zaten normal öğretmenlere açılmış 30 saatlik kurslar hizmetiçi kurslar var, sizde müracaat eder katılırsınız. Bt Rehberleri için niye özel kurs açılsın bizim dediğimiz o.

Fatih projesi kapsamında görevlendirildiğimiz okullarda ilk olarak ne yapacağız. 15 gün içerisinde plan yapmamız gerekiyor bu plan ise ekteki dosyada belirtilen esaslara göre yapılacak. Yalnız halen akıllı tahtaların kurulumlarında sorunlar var. İstanbul'da bütün akıllı tahtalara imajlar kurulacak. Bu yüzden şimdilik akıllı tahtalara kurulumlar ve yedekleme işlemleri yapamıyoruz. İmajlar yüklenince her şey silinecek çünkü. Bu süreçler geçene kadar bizlerin bir kaç gün de olsa il eğiticileri aracılığı ile seminere alınmamız lazım.Elbette kurcalama ile yapılamayacak şeyler değil ama bu bize zaman kaybettirir. Ben kısa zamanda öğrendim işlerimi halledebilirim diyorsanız ne mutlu size.

iki sorum var arkadaşlar.
1- Bir okulda formatör öğretmen varsa bu okulda aynı zamanda bilişim rehberliği başvuru yapılabilir mi ?
2- Şu an bizim okul fatih projesi kapsamında değil . Bütün okullar seneye hazır olabilecek mi?

Teşekkür ederim sevgili öğretmenlerim.

hugo4545' Alıntı:
Hocam 15 ekimde Rize de seminerdeyim ben.

Geri