NŞA olmaz ama Atama birimide toplam ders saati yüküne bakarak senin norm fazlası olduğunu dolayısıyla ders tamamlaman ya da başka okula gitmen gerektiğini söylüyor. Sende gitmem diyorsun seni norm fazlası yapıyorlar. Dolayısıyla atanacak okul istiyorsun ya da resen atıyorlar. Sonra atandığından dolayı kurumun değişmesiyle yapılmış olan görevlendirmen iptal ediliyor.(Çünkü görevlendirilirken esasta kadronun bulunduğu okul belirtildiğindenmiş ne kadar saçma gelsede böyle). Yani ya BT rehberliği istemeyecek sadece derslere gireceksiniz, ya da 15 saatinizi doldurana kadar bir oraya bir buraya savrulacaksınız. Aşağı sakal, yukarı bıyık.
Açıkçası ben bulunduğum bölgede ekdersimi derse girerek dolduracaksam bu şekilde doldururum. Sebebi ise başka branşların benim dersime girmesi beni çok gıcık eden bir durum! Zaten zorunlu olduğundan dersimizde var ve ben BTR oldum derse girmem mantığı bizim yine ileride bu dersin zorunlu olmaktan çıkmasına ve tamirci sıfatına tamamen yakıştığımızın ispatı olacaktır. Ama tabiki sizin hangi koşul ve şartlarda çalıştığınızı bilemeyeceğimden bu durum sizin için sıkıntı verici olabilir.