BT Rehber Öğretmeni 8*5=40 ders mi ALACAK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erencan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

erencan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arakdaşlar bizim okulda (ki hemen hemen tüm okullarda durum böyledir galiba) seçmeli dersler için saat 3 ten sonra hergün 2 saat seçmeli dersler eklendi yani yeni mesaimiz sabah 09:0 ile 16:30 oldu
saat 3 e kadar seçmeli hiçbir ders yok 5 lerin seçmeli dersleri saat 3 ten sonra hergün 2 saat
bu durumda
yazıda BT dersleri dışında kalan dersler BT REhberlik olarak tamamlanır deniyor
biz hergün 8 ders yapıyoruz 6+2
8*5=40 ders yapar haftada
maaş karşılığı 15 ders ise 40-15=25 ders yapıyor (mu?)
bu durumda ekdersimiz haftada 25 saat mı olacak
eskisi gibi idarecilerle aynı 18 saat mi?(ki onun mantıklı bir açıklaması vardı.İdareci gibi değerlendiriliyorduk mesailerimiz aynıydı ücretimizde aynıydı doğal olarak)
yoksa 15 saat mi?(15 saat ise okulda toplam 30 ders boyunca durmamız gerekir)
sabahtan akşama kadar duracaksak 40-15=25 ders ekders yazılmalı diye düşünüyorum
ancak bu sadece mantığa göre doğru
resmiyette doğru mu bilmiyorum
siz ne düşünüyor yada biliyorsunuz???

hocam haftada 40 saat ders nasıl yapıyorsunuz 5 ler haftada 36 diğer sınıflar 30 saat olur 40 saat olma ihtimali yok
yeni bt rehber öğretmen görevlendirmesindede eğitim öğretim olduğu saatlerde görev yaparsınız dşyor yani 30 saat dersiniz olur

Hocam son paragrafta ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. maddesini işaret ediyor, oda 18 saat ek ders demektir. Sizin okulda seçmeli dersler son 2 saatlere konmuşsa ve sizinde dersiniz varsa o saatte ona göre mesaiye geç başlarsınız. Her halükarda 30 saat çalışırsınız daha fazlasını çalışamazsınız, çalışsanızda ücretini alamazsınız. Ücretini alamayacağınız bişey de ders programınıza yazılamaz.

bir öğretmen haftada en çok 18 saat ekders alır. egzersiz falan hariç tabi

5 ler haftada 36 saat ders ypıyor hocam bende biliyorum ancak okulumuzda 5 tane 5.sınıf şubesi var ve haftanın hergünü 7. ve 8. dersler seçmeli ders olarak ayarlandı ve doğal olarak bizim okulda 5 gün ve günde 8 ders yapılıyor şu anda
yazıda kendi dersi haricindeki derslere BT Rehberlik yazılarak doldurulur diyor ya
ondan yürüyerek böyle mi olur acaba dedim
ama ek ders yönetmeliğine bağlı olarak hesaplanacağından en fazla 18 saat olacağı hususunda mağdur illaki oluruz
neden?
idare sabah 2 saat neden gelemdin diyecek
gelsen bu defa fazla saat çalışmış olacağız
neyse bu durum sanırım bize kalmış yani fazla çalışıp aynı ücreti almak

erencan' Alıntı:
5 ler haftada 36 saat ders ypıyor hocam bende biliyorum ancak okulumuzda 5 tane 5.sınıf şubesi var ve haftanın hergünü 7. ve 8. dersler seçmeli ders olarak ayarlandı ve doğal olarak bizim okulda 5 gün ve günde 8 ders yapılıyor şu anda
yazıda kendi dersi haricindeki derslere BT Rehberlik yazılarak doldurulur diyor ya
ondan yürüyerek böyle mi olur acaba dedim
ama ek ders yönetmeliğine bağlı olarak hesaplanacağından en fazla 18 saat olacağı hususunda mağdur illaki oluruz
neden?
idare sabah 2 saat neden gelemdin diyecek
gelsen bu defa fazla saat çalışmış olacağız
neyse bu durum sanırım bize kalmış yani fazla çalışıp aynı ücreti almak
hocam 8 saat seçmeli dersi 5 gün ve 2+2+2+2+2(=10) şeklinde nasıl böldüler çok merak ettim :=)

bende 5. sınıflara giryorum fakat çarşamba günleri dışında 7. ve 8. saatlerim boş. normal herkesin çıktığı saate çıkıyorum. Bizim programda karışık yerleştirildi. bazı günle 3. ve 4. saat derslerim 5. sınıflara.

KöfteHoRr' Alıntı:
Hocam son paragrafta ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. maddesini işaret ediyor, oda 18 saat ek ders demektir. Sizin okulda seçmeli dersler son 2 saatlere konmuşsa ve sizinde dersiniz varsa o saatte ona göre mesaiye geç başlarsınız. Her halükarda 30 saat çalışırsınız daha fazlasını çalışamazsınız, çalışsanızda ücretini alamazsınız. Ücretini alamayacağınız bişey de ders programınıza yazılamaz.

evet hocam aslında iyice okuyup yorumlar yapılınca az çok ortada 30 saatten fazla çalışmama hakkımızı! geri almış bulunuyoruz.. gibi görünüyor.. :shock: :D

hocam çok kafa yormaya gerek yok, okulunuzdaki bütün BT derslerine gireceksiniz (maaş karşılığına kadar yani 15 saate kadar) ve toplam 18 saat ek ders alacaksınız, hepsi bu, mesai saatiniz de Bt Dersleri+BT Rehberliği saatleri toplamı kadar.

hocam meslekte yenisiniz sanırım herşeyden önce bir öğretmen haftada max. 20 saat ekders alabilir.

her on sat ders için +1 saat ekders verilir. 30 saat derse giren (rehberk dahil) bir öğretmen 19 saat ekders alır.
bu konuda biraz araştırma yapınız

inanın açılan şu konulardan sonra sevinsekmi üzülsekmi bilmiyorum yine birkaç madde dışında oldukça net olan şeyler nasıl değişecek yada değiştirilecek çok merak ediyorum 40 saat 36 saat karıştırma hocam sen full derse giren normal bir öğretmen gibi yap programını bak işine okulda isterlerse 60 saat ders yapsınlar.

md4483' Alıntı:
hocam haftada 40 saat ders nasıl yapıyorsunuz 5 ler haftada 36 diğer sınıflar 30 saat olur 40 saat olma ihtimali yok
yeni bt rehber öğretmen görevlendirmesindede eğitim öğretim olduğu saatlerde görev yaparsınız dşyor yani 30 saat dersiniz olur
hocam öyle deme bizde de 9lar hergün 8 saat ders görüyor. 8*5=40 eder.

Arkadaşlar her okulda haftalık ders saati aynı değil. Örneğin anadolu liselerinde 9. sınıflar haftada 40 saat ders görüyor.

by_rebel' Alıntı:
hocam çok kafa yormaya gerek yok, okulunuzdaki bütün BT derslerine gireceksiniz (maaş karşılığına kadar yani 15 saate kadar) ve toplam 18 saat ek ders alacaksınız, hepsi bu, mesai saatiniz de Bt Dersleri+BT Rehberliği saatleri toplamı kadar.
hocam maaş karşılığı 15 saate kadar girilecek diye yazının neresinde var merak ettim.

15 saat demiyor bilişim dersi için ücretli veya kadrolu başka öğretmen istenmeyecek diyor yani okuldaki bütün bilişim derslerine girmek zorundayız benim anladığım

bizim okulda da çarşamba 8 ders diğer günlerde de kurs yapılacak ve her gün 8 saate girmiş olacağız. okul taşımalı. ister istemez beklemek zorundayım. çarşamba dışında diğer günlerde mesela kurs ya da egzersiz yapabilir miyim?

simpson' Alıntı:
15 saat demiyor bilişim dersi için ücretli veya kadrolu başka öğretmen istenmeyecek diyor yani okuldaki bütün bilişim derslerine girmek zorundayız benim anladığım
Ben de öyle anladım hocam.Ama bu da yanlış bir uygulama. Çünkü diyelim ki adamın 26 saat dersi var. Şimdi bu adam 4 saat BT rehberliği yapsa ne olur yapmazsa ne olur.

Arkadaşlar genelgede verilen ilgili ek ders yönetmeliğindeki madde 18 saat diyor... Yani 18 saat...

ya neden anlaşılmıyor en fazla 30 saat okulda kalacak şekilde programını ayarlattır ve fazladan kalma.senden sonra gelecek öğretmen sıkıntı yaşamasın sistemi doğru kurun

deniz1903' Alıntı:
dersler bittikten sonra kurs ya da egzersiz yapabilecek miyiz
yapabirlirsin . Haftalık 30 saat dersi olan öğretmenin ders dışında yaptığı gibi egzersiz, pansiyon nöbeti, kurs gibi faaliyetler yapabileceğiz.

Yani arkadaşlar netlik her zamanki gibi yok
bir öğretmen en fazla 18 saat ekders alır diyenler haklı resmiyette durum bu
fakat yazıda BT dersi haricindeki dersler BT Rehberlik olarak eğitim öğretim saatlerinde doldurulur diyor
netlik olmayan kısım "doldurulur" kısmı
sonrada ekders yönetmeliğine göre ek ders alır diyor
ya arkadaş ilk dediğine göre üzgünüm ama haftada 40 ders okulda bulunmak durumundayım ama 18 saat ek ders alacağım
bu durumda sabahtan öğlene kadar okulda kalma hakkı tanınan BT REhber öğretmeninden fazla okulda durup aynı ücreti alacağım
ben idarecime sorarım ve arkasında dururum ya 40-15=25 ders ekders yazılır bana
yada 18 saat yazılıcaksada 3 ten sonra(kendi derslerim haricinde) okulda durmam
iki türlüde vicdana bırakıyorlar arkadaşlar
resmiyette vicdan yoktur halbuki
kurallar yaptırımlar vardır netlik vardır
sen şimdi hocam bu kadar ekders varsa bu kadar dururum okulda dersen hakkında amma paracı adam derler
ancak hiç para almadan tek sınavda gözetmenlik bile yapmıyor kimse

para olmadan iş yapmayacak mısnız diyen oluyor niye sen parasız ne yapıyorsun diyorum
fakat sonuçta bozmalar kırgınlıklar oluyor
neden bizim vicdanlarımıza bırakıyorsunuz
belirleyin adam gibi netlik olsun herkes görevini yapsın ücretini bilsin
çok mu zor şu okul türünde BT REhber öğretmeni şu şekilde çalışır şu ücreti alır demek?
mesela bazı arkadaşlar ikili öğretim yapan okullar mevzusuna takılmış
artık okullar ayrıldı
İlkokul-Ortaokul farklı farklı okullardır sen hangisinde derse giriyorsun o okulun mesaisinde BT Rehber öğretmeni olursun
ama okulun zaten Ortaokul ama sınıf yetmediği için ikili öğretim yapıyorsa o muallakta
neden mi?
adam sabahtan gelip akşam gidecek 18 saat mi ücret alacak?
herkes "en fazla 2 öğretmen görevlendirilebilir" yazısına bakmış ve demişki 2 BT Rehber öğretmeni olur
ancak o okula 2 tane BT REhber öğretmeni görevlendirilmezse ne olacak?

Arkadaşlar hemen yüklenmeyelim birbirimize. Forumda açılan gereksiz başlıkları okuyup sinirlenmeme ve bunda anlaşılmayacak ne var diye düşünmeme rağmen bu konu benim de kafama takılıyor. Okulumda seçmeli dersler pazartesi çarşamba ve cuma olacak şekilde 7. ve 8. saatlere konuldu ve benim de derslerim var. Şimdi müdürüm kalkıp programımın sabah ilk saatine ders koyarsa araya da bt rehberliği yazarsa mecbur seçmelileri de bekleyeceğim zaten ne olacak bu durumda. Neye yarayacak arada iki saat boş koysa programa :!: Ne de olsa okuldayım diye yine çalışacağım tabii ki. Eder 36 saat. Ha sabah derslerini boşaltır da 30 a tamamlarsa ki (hiç sanmıyorum) ne ala...

Geri