BT Rehber Öğretmenliğinde Son Durum

Kodla Büyü

talih300

Site Gezgini
Arkadaşlar BT Rehber Öğretmenliğinde Son Durum Nedir?
Şimdiye kadar sadece duyumlar vardı ortada. 2 yıldır bitmeyen çalışma. Norm Sorunumuzun bu şekilde çözüleceği söylendi.
Çünkü son norm yönetmeliğinde okul normumuzun ders saatine bağlı kalınmaksızın belirleneceği söyleniyordu. Rehber Öğretmenler gibi.
Geçen görüştüğüm bir sendikacı arkadaş 9-15 çalışma saati ve derse girmenin olmayacağı BT Rehber Öğretmenliğinden bahsetti. Çalışmanın Ocak Şubat gibi biteceğini söyledi. Sizin bu konudaki bilgileriniz nedir. Paylaşabilir misiniz?

hocam ben eğitici formatör bir arkadaşımla görüştüm ankaradan bilgi geliyor mu dedim. Hiç bir bilgi yok dedi bunların formatörlüğü düzenleyeği yok dedi. kendileri formatör görevlendirmesi için bakanlıktan görüş istemişler bakalım ne cevap gelecek dedi... bekliyoruz ama umut yok gibi....

Hocam bu konuda kendinden emin bir şekilde o kadar laf sarfeden oldu ki artık mış mışlara inanmıyoruz. "Geçenlerde bir arkadaş" diye başlayan o kadar cümleler kuruldu ki! Ne sen yazmış ol ne de biz okumuş olalım bu yazdıklarını. :D

herkes gibi bizde bkliyoruz ama okullar başlayacak daha herjani bir gelişme yok sadece duyumlar var

Hani bi laf var ya ..tümden uydurdum diye. BT Rehber Öğretmenliği de öyle bişey işte.

5 ekime kadar çıkmazsa baya başı ağrıyacak zirvede eğitek müdürünün.

Bizim yerimizede ağrıtın lütfen... Her ne kadar çabalarımız sonuç vermesede denemekten vazgeçmemek lazım

bizim yerimize yok hocam, herkes kalkıp gelsin bir zahmet. Ben de kaç saat yoldan geleceğim.

Arkadaşlar bugün Fatih projesini tanıtımı için Eğitek ten geldiler seminerden sonra konuşma fırsatım oldu. Eğitek, Teknoloji Rehber Öğretmeni (Teknisyenin Öğretmen Hali) çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi ve benim kanımca bu iş Fatih Projesi uygulamaya geçince hayata geçecek yani en az 1 sene ne söylense boş

bence şubatta olacak. hazır tabletler dağıtılıp üçlü tahta sisteminede 2. kademede uygulanmaya başlanınca toplu bir bt öğretmen alımıda olacaktır.

papakaa' Alıntı:
bence şubatta olacak. hazır tabletler dağıtılıp üçlü tahta sisteminede 2. kademede uygulanmaya başlanınca toplu bir bt öğretmen alımıda olacaktır.

üçlü tahta sisteminin geleceği de kesin değil :) O da olası örneklerden biriydi.

Egıtek bu konuda genelge cıkarır pgm de bır yerıne takmaz bu genelgeyı.

o tablet pc leri nasıl koruyacaklar ben hala anlamadım. El kadar çocuğa tablet pc nasıl emanet edilir?

Arkadaşlar lütfen yapmayın EĞİTEK çalışıyor, bu bir geyik oldu artık aramızda geçen yıl kurstayken genel müdür yardımcısı gelmişti yanımdakine dedimki bak kesin eğitek çalışıyor en kısa sürede çözülecek diyecek, ve 1-2 dakika sonra aynen söylediğim cümleyi kurdu. ben 2006 dan beri hep o cümleyi duyuyorum sizde alışın artık. neymiş EĞİTEK ÇALIŞIYOR :)

egitek ve personel dairesi sayfasını güncellemkten bile aciz, anca reklam yapsınlar şu proje bu proje diye olacak olacak ama 1-2 yıl daha bizleri ihmal edip kenara itecek sonra sorun ve arızalar birikecek dag gibi, bizide kadrolu tamirci olarak çalıştıracaklar. ama artık belirsizlik öyle sıktıki, bişey olsun kesin olsun ve yerel yönetimlere kalmasın işimiz, farklılıklar en azından kalksın. en çok bu koyuyor...

serdi' Alıntı:
egitek ve personel dairesi sayfasını güncellemkten bile aciz, anca reklam yapsınlar şu proje bu proje diye olacak olacak ama 1-2 yıl daha bizleri ihmal edip kenara itecek sonra sorun ve arızalar birikecek dag gibi, bizide kadrolu tamirci olarak çalıştıracaklar. ama artık belirsizlik öyle sıktıki, bişey olsun kesin olsun ve yerel yönetimlere kalmasın işimiz, farklılıklar en azından kalksın. en çok bu koyuyor...
Çok güzel tespit.adamlar kendi sitelerini güncellemekten aciz..

papakaa' Alıntı:
Şubatta olması imkansız çünkü bu sene sadace ortaöğretime,sonra ilköğretim 2.kademe sonra 1. kademe ye akıllı tahta sistemi kurulacak donanımı derken 3-4 sene geçti tabletlerler ondan sonra dağıtılacakmış yani hemen çocukların eline geçmicek, bizde seneye ilköğretime uygulanmaya başladımı kadro dağılımı görev dağılımı yapılır.

tablet olayı fatih projesi bileşenlerinde şu an yok gözüküyor. fatih proje web sitesinin yalancısıyız. şu an garanti olan dokunmatik tahta, her sınıfa latop ve ağ alt yapısı.

artık inancımız kalmadı ne egiteke ne başkabir kuruma. müdür yardımcılığı tek çıkış noktası gibi çok daha sonra güzel birşey çıkarsa(hiç umudum yok) istifa eder geçerim ancak bt rehber öğretmenliği fatih projesi gelse bile tamirciliktir. Derslerin geri verilmesi için uğraşılmalı tabi derslerin geri verilmesi çok daha zor bunu da biliyorum :)
ancak burası türkiye neyin ne olcağı belli olmaz :)

Geri