BT Rehber Öğretmnin Ek Ders Çizelgesi Nasıl Olmalı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan u38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

u38

Üye
Ben kadromun olduğu ortaokul dışında bir okula bt rehber öğretmen olarak atandım. Haftanın dört günü bu okulda görev yapıyorum 1 gün ise kadromun olduğu okulda 4 saat bilişim dersine giriyorum. Kadromun bulunduğu okul ek derslerimi 4,3,4,3,4 şeklinde yazıyor ve okula mazeretli olarak gitmediğim günde 4 saat ek dersimi kesiyor. Bu doğru bir uygulama mıdır? 5,4,5,4 şeklinde dört güne yayılması gerekmiyor mu? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

hayır... gelmediğin gün neyse o günün ekdersi kesilir. Her günü diğerinden bağımsız düşün.... örneğin pazartesi-salı-çarşamba rapor aldın. Perşembe Cuma gidersen 0+0+0+3+4 şeklinde hesaplanır. Yoksa senin hesabında 9+9 ????

Girdiğin saatin önemi yok. Gün hesabı yapılır...

Forumda bu konuda yazılmış onlarca belkide yüzlerce yazı var bir araştır..

ek ders bütün haftaya yayılır, 2 gün de yapsan btr o şekilde :)

pazartesi günü zorunlu dersim var okulda 4 saat, bu 4 saat aylık karşılığı değil mi yani? Btr görevim başka okulda haftanın kalan günlerinde ? Kusura bakmayın yeniyim gerçekten cahillik kötü şey :)

Değil hocam. Sizin hesaba göre btr görevin 3 gün olsaydı 6+6+6 mı yayılacaktı ek ders? Nerde ne kadar görev yaparsan yap, btr ek dersi 4+3+4+3+4 şeklindedir ve gitmediğin günün ek dersi kesilir.

u38' Alıntı:
Çok teşekkürler sayın hocalarım verdiğiniz değerli bilgiler için :)
bişey değil, :)
Madem yenisiniz, öncelikler BTR görevlendirme yazısı ve Tereddüt edilen hususlar diye bir yazı var onları oku. Sonra Taşra teşkilatındaki görevlendirmeleri okuman lazım. (18 saat ücret meselesi)
Forumu incelersen bir çok konuda tereddütün olmaz. Mesai saatleriydi, girilen ders meselesiydi... Şunu da unutma Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenliği (BİTEFO) ile Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliğinin (BTR) yönetmelikleri farklı. O yüzden yazıların tarihlerine dikkat et. (2012 Sonbahar öncesi ve sonrası)

okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bt-rehber-ogretmenligi-gorevlendirmesi-tereddut-edilen-husu-t103484.html

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaat ... aat_1.html
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
Madde 16
2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

u38' Alıntı:
Ben kadromun olduğu ortaokul dışında bir okula bt rehber öğretmen olarak atandım. Haftanın dört günü bu okulda görev yapıyorum 1 gün ise kadromun olduğu okulda 4 saat bilişim dersine giriyorum. Kadromun bulunduğu okul ek derslerimi 4,3,4,3,4 şeklinde yazıyor ve okula mazeretli olarak gitmediğim günde 4 saat ek dersimi kesiyor. Bu doğru bir uygulama mıdır? 5,4,5,4 şeklinde dört güne yayılması gerekmiyor mu? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Göreve yeni başlamış olsanız bile, bu sorduğunuz nasıl bir soru?
O zaman 3 gün başka bir okula BTR Öğretmenliği görevi için gidip 2 gün kendi okulunda 14 saat BTY dersine giren bir öğretmen düşünürsek;
Kendi okulunda dersi olduğu 2 günde de okula gitmezse ek dersinin kesilmemesi mi gerekir, diye mi tereddütte kalmıştınız?

Geri