BT Rehber Öğrt. ile Formatör Öğrt. arasındaki fark nedir

Kodla Büyü

böteli17

Üye
Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği ile Formatör Öğretmenlik arasındaki fark nedir. BTR nin görevleri nelerdir. Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Nasıl biz bilgisayar öğretmeni iken bilişim teknolojileri öğretmeni olarak adını değiştirdilerse formatörlüktedeki değişimde aynı... Görevlerine Bir kaç madde eklemiş ve çıkarmışlar o kadar

Kesinlikle en önemli fark: formatörlükte idare saatlerine uyar diye bir madde vardı.
Bt Rehber Öğretmenlikte ise: Eğitim öğretim saatleri içerisinde okulda bulunur şeklinde, diye biliyorum.

Hocalarım cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki aşağıdaki formda yazılanlar yapılacak mı ya da hepsini yaptınız mı. Bu konuda kafam karıştı da. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• btr değerlendirme formu.png
    btr değerlendirme formu.png
    71.2 KB · Görüntüleme: 1,082
böteli17' Alıntı:
Hocalarım cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki aşağıdaki formda yazılanlar yapılacak mı ya da hepsini yaptınız mı. Bu konuda kafam karıştı da. Yardımlarınız için teşekkürler.

Sayın Hocam bu form nedir? Bakanlığın yayınladığı BTR ile ilgili, yazılarda,mevzuatta böyle bir çizelge yok!!! Kim uydurmuş bu çizelgeyi? Uygulama zorunluluğunun kriteri nedir? Dayanağı nedir? Kaynağı nedir? Çok tuhaf...

o işin fantezi boyutu olmuş :) Ben çalışma planı hazırlayacaz mı diye sordum ... gerek yok dediler

böteli17' Alıntı:
Bunları hazırlayan eğitici hala formatör kurallarına göre hazırlamış bunu gitsin önce BTR nin kurallarını okusun.

Hocam bu form Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği tarafından hazırlanmış. Tarihi de 2013 Haziran. Bende bilmiyordum bunları yapacağımızdan ama müfettiş geldi ve buna benzer şeyler istedi benden. Okul yönetimi de bir bilgi vermedi bunlarla ilgili. Kafam fena karıştı. Kitapçığı paylaşıyorum bir incelerseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

böteli17' Alıntı:
Hocam bu form Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği tarafından hazırlanmış. Tarihi de 2013 Haziran. Bende bilmiyordum bunları yapacağımızdan ama müfettiş geldi ve buna benzer şeyler istedi benden. Okul yönetimi de bir bilgi vermedi bunlarla ilgili. Kafam fena karıştı. Kitapçığı paylaşıyorum bir incelerseniz sevinirim.
müfettişlerin bizi denetlemek için gerekli teknolojik donanıma sahip olmadıkları için, denetlemek zorunda olduklarından derneğimiz tarafından teftişin eline sıkıştırılmış bir belge...başka bir dayanağı yok

Yani bunları yapmak zorunda değiliz degil mi. Görevlendirme de ki görevler dışında bunları da yapmak gerekmez degil mi. Müfettiş istedi ne diyeceğimi bilemedim.

hocam sen labınla ilgili olarak o yazılan evrakları tutacaksın...ama müfettiş elinde bu değerlendirme ölçeğiyle seni denetleyemez...hangi öğretmeni denetliyor ki seni denetleyecek...sadece sorar o var mı bu var mı diye...sende tuttuğun dosyayı gösterirsin.olay bu kadar

Geri