BT Rehber öğretmeni çalışma saatleri için tutanak tutulması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan e_nes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

e_nes

Aktif Üye
mrb arkadaşlar bir çok konu açıldı ve tartışıldı bunun biliyorum ve haklarımı da.mücadelemiz başlamıştır olay mdr.baş yardımcısı kendisi boş derslere girmediğimden dolayı tartıştık görevim olmadığını ve yapmayacağımı söyledim.kendiside mesai saatlerine uymadığında tutanak tutacağını söyledi bende tutabilrisin ama ben mesai saatim 8-16:30 değil 07-12 dir(yeni btr yazısından). dedim pazartesi 12 de gidecem o da tutanak tutacakmış tut dedim..
sadece desteklerinizi esirgemenizi istemiyorum . .

Hocam size katılıyorum ve hak veriyorum. Ben sıkıntı yaşamadım ama sadece daha öncede forumlarda yazdım biraz haklarımızı bilelim diye. Ben de idareden mesai saatlerimi resmi yazı olarak talep ettim ve günde 6 saat okulda çalışıyorum. Ayrıca yeni gelen yazıda bulunan görev tanımlarını da öğretmenler odasındaki panoya astım. Amacım kimseyi zor duruma düşürmek değil amacım okulda herkesin yerini bilmesi ve benim neler yapıp neler yapmamam gerektiğini iletmekti.
Sizde cesaretli olun bir şey olmaz.
Sevgiler.

teşekkürler hocam .pazartesi tutanağı tutarsa ne kadar iş bilmez biri olduğunu gösterecem ona.
1-ders pragramı hazırladım ve kendisi de imzalamış.
2- görev yazım gelmiş ben ve kendisi imzalamış
3-görev yazımın hiç bir yerinde mesaai saatim 8-16:30 dur diye bir yazı ve ima yoktur
4-çalışmaz saatlerim görevli olduğum ortaokul kısmında ve eğitim öğretim saati 12 biter.
tutanağa karşı şuan düşündüklerim tabi blof yapmışsa yine ben kazanacam. saygılar

Hocam içiniz rahat olsun hiçbişey çıkmaz..Bizzat Erdoğan PETÜK'e yüzyüze çalışma saatleri konusunu sordum.İkili öğretim yapan okullarda sadece sabahçı veya sadece öğlenci olarak bt rehber öğretmenliği yapılacak dedi.Tekli öğretim yapan okulların ise tam bir muamma eğitim öğretim saati içerisinde okulda buluncaksınız dedi.Ekders yönetmeliğinin değişmesi gerekiyormuş.Bakanlar kurulu kararı da aldıramayız dedi..Hatta teredüde düşülen hususlar diye yazı yayınlayacaklarmış sadece ikili öğretim konusu yer alacakmışçç

compteach06' Alıntı:
Hocam içiniz rahat olsun hiçbişey çıkmaz..Bizzat Erdoğan PETÜK'e yüzyüze çalışma saatleri konusunu sordum.İkili öğretim yapan okullarda sadece sabahçı veya sadece öğlenci olarak bt rehber öğretmenliği yapılacak dedi.Tekli öğretim yapan okulların ise tam bir muamma eğitim öğretim saati içerisinde okulda buluncaksınız dedi.Ekders yönetmeliğinin değişmesi gerekiyormuş.Bakanlar kurulu kararı da aldıramayız dedi..Hatta teredüde düşülen hususlar diye yazı yayınlayacaklarmış sadece ikili öğretim konusu yer alacakmışcc
Sayın hocam eğer bunlar doğruysa bu nasıl bir adalet anlayışı biri 6 saat biri 12 saat okulda bunu neye göre yapmışlar.Yazıyı çıkartan bu kişi olmasına rağmen nasıl olurda muamma diye söz edebiliyor.
İkili eğitim yapılan okulda öğleden sonra eğitim öğretim duruyormuki sadece sabahcı görevlendiriliyor. O zaman oda akşama kadar dursun okulda .
Yeğitekin söylediklerinin özeti şu: Bizi ilgilendirmez ne yaparsanız yapında bizi rahatsız etmeyin....

Kara Kule 61' Alıntı:
compteach06' Alıntı:
Hocam içiniz rahat olsun hiçbişey çıkmaz..Bizzat Erdoğan PETÜK'e yüzyüze çalışma saatleri konusunu sordum.İkili öğretim yapan okullarda sadece sabahçı veya sadece öğlenci olarak bt rehber öğretmenliği yapılacak dedi.Tekli öğretim yapan okulların ise tam bir muamma eğitim öğretim saati içerisinde okulda buluncaksınız dedi.Ekders yönetmeliğinin değişmesi gerekiyormuş.Bakanlar kurulu kararı da aldıramayız dedi..Hatta teredüde düşülen hususlar diye yazı yayınlayacaklarmış sadece ikili öğretim konusu yer alacakmışcc
Sayın hocam eğer bunlar doğruysa bu nasıl bir adalet anlayışı biri 6 saat biri 12 saat okulda bunu neye göre yapmışlar.Yazıyı çıkartan bu kişi olmasına rağmen nasıl olurda muamma diye söz edebiliyor.
İkili eğitim yapılan okulda öğleden sonra eğitim öğretim duruyormuki sadece sabahcı görevlendiriliyor. O zaman oda akşama kadar dursun okulda .
Yeğitekin söylediklerinin özeti şu: Bizi ilgilendirmez ne yaparsanız yapında bizi rahatsız etmeyin....
Hocam bunlar doğru kursa gittim hocamızdı bizzat tanışıp sordum ..Tamamen idareci ile bt rehber öğretmenin arasını bozmaya çalışmak..İdareci ile aran iyiyse istediğin saatler olur ancak kötüyse eğitim öğretim saatlerinde beklersin..İller kendileri karar almakta özgür tabi bu yönetmeliğe göre her yerde farklı uygulama var..Bakanlıkta bitiyor köklü çözüm yoksa yönetmelikle olacak iş değil bu..

compteach06' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
compteach06' Alıntı:
Hocam bunlar doğru kursa gittim hocamızdı bizzat tanışıp sordum ..Tamamen idareci ile bt rehber öğretmenin arasını bozmaya çalışmak..İdareci ile aran iyiyse istediğin saatler olur ancak kötüyse eğitim öğretim saatlerinde beklersin..İller kendileri karar almakta özgür tabi bu yönetmeliğe göre her yerde farklı uygulama var..Bakanlıkta bitiyor köklü çözüm yoksa yönetmelikle olacak iş değil bu..
Sayın hocam size böyle söylemiş . ama uygulamaya bakın.madem bu işi yeğitek illere bıraktı .Neden 30 saat diyen illeri azarlamışlar.Ve bekleyin yeni yazı çıkaracaz demişler.
Yeğitekin umrunda bile değiliz malesef...

kgunduz' Alıntı:
hocam okul ikili öğretim mi yoksa tekli mi?
hocam ikili eğitim yapıyoruz ortaokul-ilkokul
bakanlıkta bir yazı çıktı ve o yazıda müdür yardımcısını mesai saatlerine uyar diye ve ona benzer bir cümle kurulmamış aksine eğitim öğetimin yapıldığı saatler ve ders pragramına göre rehberlik yapılır diyor.

Umarım senin sorun hallolur hocam.
hatayda lisedeyim;
sabah 06:50 okul başlıyor 18:20 bitiyor. tek ben görevliyim bt rehber öğretmen olarak, ve şöyle bir madde var

"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ REHBERLİĞİNİ YÜRÜTECEK ÖĞRETMENLERİN ÇALIŞMA ESASLARI
1. BT Rehber öğretmenlerinin çalışma saatleri görevlendirildikleri okulun eğitim öğretim yapılan
saatleri ile aynıdır"

sağolsun idare çok kasmıyor o kadar durmuyorum ama bi muallak bir durum var. 30 saat yorumu bizim burda yok. ben bir kaç yere mesaj attım. Erdoğan Petükün mail adresini biliyorsanız alabilir miyim ona da mesaj atayım...

braddock26' Alıntı:
hatayda lisedeyim;
sabah 06:50 okul başlıyor 18:20 bitiyor. tek ben görevliyim bt rehber öğretmen olarak, ve şöyle bir madde var

1. BT Rehber öğretmenlerinin çalışma saatleri görevlendirildikleri okulun eğitim öğretim yapılan
saatleri ile aynıdır"

sağolsun idare çok kasmıyor o kadar durmuyorum ama bi muallak bir durum var. 30 saat yorumu bizim burda yok. ben bir kaç yere mesaj attım. Erdoğan Petükün mail adresini biliyorsanız alabilir miyim ona da mesaj atayım...
benim görevlendirdiğim okul ortaokul dolaysıyla ilkokulda beklemek zorunda değilim.ortaokul çalışma saatlerine uyarım ben.net

braddock26' Alıntı:
hatayda lisedeyim;

saatleri ile aynıdır"

Bu bahsettiğiniz yazının tamamı nerede hocam sizin ile özel bi yazımı...?

Ders programı 30 saate tamamlayarak İkili öğretimde Bt rehberliği yapıyorum 16 saat fiili ders 14 saat BT rehberliği . Bu 14 saatin 12 saatini öğleden sonra ilkokul için ayarladık ( üç gün 4 er saat).Perşembe cuma boş

Hem öncelik Fatih projesi kapsamında akıllı tahta kurulan liselere görevlendirme olacak deniyor, hem de ortaokula BT Rehber öğretmen görevlendirmesi yapılıyor... O zaman da BT rehber öğretmenleri ve idareciler birbirine giriyor. Ortaokullara görevlendirme yapılmasaydı o zaman, ikili tekli karmaşası da yaşanmazdı böylece...
Evet, yazıda görevlendirildiğiniz okulun ders saatleri içerisinde çalışacağınız söyleniyor ama lise ve ortaokul bir değil bu da bir gerçek ve ortaya bir haksızlık çıkıyor...

koraycus' Alıntı:
braddock26' Alıntı:
hatayda lisedeyim;

saatleri ile aynıdır"

http://hatay.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2012_11/09022136_rehberogretmenonay2012.pdf buradan bakabilirsiniz hocam.

dörtyol' Alıntı:
koraycus' Alıntı:
braddock26' Alıntı:
hatayda lisedeyim;

saatleri ile aynıdır"

http://hatay.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2012_11/09022136_rehberogretmenonay2012.pdf buradan bakabilirsiniz hocam.

nasıl öyle anlaşılıyor anlamış değilim. ben bt rehberi olur olmaz ders programı istiyorum bt rehberi yazıcaksınız belli saatlere dedim. günde 6 saat. inşallah nazar değmez

compteach06' Alıntı:
Hocam içiniz rahat olsun hiçbişey çıkmaz..Bizzat Erdoğan PETÜK'e yüzyüze çalışma saatleri konusunu sordum.İkili öğretim yapan okullarda sadece sabahçı veya sadece öğlenci olarak bt rehber öğretmenliği yapılacak dedi.Tekli öğretim yapan okulların ise tam bir muamma eğitim öğretim saati içerisinde okulda buluncaksınız dedi.Ekders yönetmeliğinin değişmesi gerekiyormuş.Bakanlar kurulu kararı da aldıramayız dedi..Hatta teredüde düşülen hususlar diye yazı yayınlayacaklarmış sadece ikili öğretim konusu yer alacakmışçç

ne yazıymış arkadaş, çıkmadı gitti.. acısını da biz çekiyoruz işte.. bu böyle epey sürecekmiş gibi geliyor bana. en azından ben bu okuldan tayin isteyene kadar..

braddock26' Alıntı:
hatayda lisedeyim;

saatleri ile aynıdır"

Hocam lütfen diğer maddeyi de değerlendirin. 7. maddede ne diyor: BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde "BT Rehberliği" adı ile gösterilecektir.
Bu duruma göre sizlere ders programını nasıl hazırlıyorlar merak ediyorum. Bir öğretmenin programına 30 saatten fazla ders verilemez. Bu durumda ders programına da 30 saatlik yazılabilir.Fazlası ek dersi verilemeyecek ders demektir ki böyle birşey olamaz.

iyi geceler, bugün ben de buna benzer problemler yaşadım.ikili eğitimdeyim.Müdürüm ısrarla 8-5, yok haftasonu da lab.açılacakmış.ben yeni yazıyı gösterdim ve sabahçı devrede görevli olduğuğmu söyledim.bana 8 saat okulda çalışacaksınız diyor.ben de sabah 7'e okuldayım, 13De çıkıyorum.15 gündür netleşmedi.çok yıprandım.birde ünvanımız b formatör değil, bt rehber öğretmenliği diyorum,ısrarla siz formatörsünüz diyorlar.Resmi yazıyı gösterdim.il milli eğitim dikat edilecek hususlar başlığı altında mebden gelen yazıyı yollamış.onu altını çizdi, okudum.okuttum.anlamıyorlar.ne yapabilirim sizce? ekdrs e takmış vaziyetteler.müdürüm benle aynı ücreti alısıyosunuz 8 saat çalışcaksınız diyor.birde nöbet, kulüp görev çizelgemde olmadığı halde yazmışlar.ücretimiz kaç saat ?görüşlerinizi bekliyorum.çok bunaldım.ama geri adım atmıcam.

hocam siz bt rehber öğretmenisiniz ve mesai saatiniz okul saatleri arasındadır, eğer ikili eğitim yapan okulda iseniz sadece hangi devrede iseniz o devreniz saatlerine tabiisiniz yani sabahçı iseniz sabahçıların saatlerine öğlenci iseniz o devrenin saatlerine.ayrıca size nöbet, kulüp gibi görevler verilemez yazılar elinizde vardır bu yazılarda yazar zaten.eğer zümre tutanağınızı vermediyseniz zümrenizde asli görevinizi yerine getirmek için kulup,nöbet gibi görevleri yapamayacağınızı zümrenizde belirtin. zümrenizi verdiyseniz nöbet zamanınızda labaratuvarınızda durun ve burada bulunmak zorunda olduğunuzu o sebeple nöbet tutamadığınızı soran olursa söyleyin. siz geri adım attıkça onlar üzerinize gelecektir hocam siz bt rehber öğretmen görevlerinizi layıkıyla yaptıktan sonra hiçbir şekilde size birşey yapamayacaklardır

Aynen hocam.Bu şekilde sadece geriyorlar.Geri adım atmıcam.ısrarla dile getirdiğim halde, yazıyı anlamazlıktan geliyor müdürü.bugün de altını çizdim, o yazı bende var diyor.keşke kadroya geçsek.görevlendirme olduğu için bu durumu çok güzel kullanmak istiyorlar.teşekkürler.

amazon23' Alıntı:
iyi geceler, bugün ben de buna benzer problemler yaşadım.ikili eğitimdeyim.Müdürüm ısrarla 8-5, yok haftasonu da lab.açılacakmış.ben yeni yazıyı gösterdim ve sabahçı devrede görevli olduğuğmu söyledim.bana 8 saat okulda çalışacaksınız diyor.ben de sabah 7'e okuldayım, 13De çıkıyorum.15 gündür netleşmedi.çok yıprandım.birde ünvanımız b formatör değil, bt rehber öğretmenliği diyorum,ısrarla siz formatörsünüz diyorlar.Resmi yazıyı gösterdim.il milli eğitim dikat edilecek hususlar başlığı altında mebden gelen yazıyı yollamış.onu altını çizdi, okudum.okuttum.anlamıyorlar.ne yapabilirim sizce? ekdrs e takmış vaziyetteler.müdürüm benle aynı ücreti alısıyosunuz 8 saat çalışcaksınız diyor.birde nöbet, kulüp görev çizelgemde olmadığı halde yazmışlar.ücretimiz kaç saat ?görüşlerinizi bekliyorum.çok bunaldım.ama geri adım atmıcam.
Müdürünüz haklı(!) hocam, elinizde resmi yazı olduğu ve yazıda ikili öğretimde sabahçı yada öğleci ayrı görevlendirilir yazdığı halde hala müdür ısrar ediyor, ne yapabilirim diyene herşey müstehaktır. Benle aynı ücreti alıyorsun, 8 saat çalışacaksın diyen müdüre, "SEN KİM OLUYORSUN DA RESMİ YAZININ AKSİNİ SÖYLÜYORSUN, SIKIYORSA YAZININ AKSİ BİR MUAMELE YAP" diye neden resti çekemiyorsunuz? Kim ki müdür, siz gibi öğretmen, biraz kanun, kural bilin, memursunuz siz.

hocam, sendikalısındır umarım. bence dik duruş önemli, hiç bir şey yapamaz. idareci biri ile arayı bozmayı göze almışsa artık hareketlerine daha çok dikkat etmesi lazım. çünkü hakkını aramasını bilen bi öğretmen ders dağıtımından nöbet gününe giriş çıkış saatlerine her şeyinde eşitliği gözetmek durumunda kalır. arkanda sendikan da varsa tabi. btr olup da idare ile sıkıntı olunca da hoş olmuyor, çünkü yüzyüze bakıyosun sürekli. hayırlısı..

btr nin idare ile arasının iyi olmaması hoş olmuyor değil aslında hocam inanın ben idare ile arama mesafe koyduktan sonra daha rahat ettim, önceden görevim olmadığı halde sırf kimseyi kırmamak adına işlerini yapıyordum şimdi idare tarafına yaklaşmıyorum bile,labımda vakit geçiriyorum ve kendi doğrularımı uyguluyorum kafam daha rahat.

Hallettim o problemi.benim dediğim oldu.daha doğrusu resmi yazı gereği, istediğim oldu. nöbetimi de aldılar..:))

amazon23' Alıntı:
Hallettim o problemi.benim dediğim oldu.daha doğrusu resmi yazı gereği, istediğim oldu. nöbetimi de aldılar..:))

darısı bil(me)diğini okumaya çalışan diğer idarecilerin de başına:) ben geçen yıl formatör onayım geldikten sonra, eokula veri girişiyle iligili her görevi bana vermek istediler, ben kabul etmedim, sonra müdür yardımcısı, bakın biz size nöbet bile vermedik deyince, ben istesenizde veremezsiniz deyince, anladılar durumu, iki yıldır rahatım bu konuda ,darısı diğer işine gelmeyenlerin başına hocam, gözünüz aydın, en sonunda hakkınız olanı kazanmıssınız

uyurgezer' Alıntı:
amazon23' Alıntı:

darısı bil(me)diğini okumaya çalışan diğer idarecilerin de başına:) ben geçen yıl formatör onayım geldikten sonra, eokula veri girişiyle iligili her görevi bana vermek istediler, ben kabul etmedim, sonra müdür yardımcısı, bakın biz size nöbet bile vermedik deyince, ben istesenizde veremezsiniz deyince, anladılar durumu, iki yıldır rahatım bu konuda ,darısı diğer işine gelmeyenlerin başına hocam, gözünüz aydın, en sonunda hakkınız olanı kazanmıssınız

Hocam aynı durum bana da yakın zamanda oldu.
Bizim başyardımcı bana nöbet yazmadığını söyledi.
Ben de zaten isteseniz de yazamazsınız dedim.
Güya beyefendi jest yaptığını söyleyecekti.
Haa bi de hocam dedim, sanırım bir yanlış anlaşılma var, benim çıkış saatim 17:00 değil, dersin bittiği 15:20 dir dedim.
Hani o imzaladığınız kağıt vardı onda yazıyordu dedim.
Herzaman güleryüzlü olan adam bir anda karardı bana.
Bir karış surat...
Aynı şekilde ben de ona öyle bakıyorum.
P.zevenk sanki kendi veriyor maaşımı.

endorfinnn' Alıntı:
uyurgezer' Alıntı:
amazon23' Alıntı:

Hocam aynı durum bana da yakın zamanda oldu.
Bizim başyardımcı bana nöbet yazmadığını söyledi.
Ben de zaten isteseniz de yazamazsınız dedim.
Güya beyefendi jest yaptığını söyleyecekti.
Haa bi de hocam dedim, sanırım bir yanlış anlaşılma var, benim çıkış saatim 17:00 değil, dersin bittiği 15:20 dir dedim.
Hani o imzaladığınız kağıt vardı onda yazıyordu dedim.
Herzaman güleryüzlü olan adam bir anda karardı bana.
Bir karış surat...
Aynı şekilde ben de ona öyle bakıyorum.
P.zevenk sanki kendi veriyor maaşımı.

bu mantığı bende anlayamıyorum, sanki kendi ceplerinden ödüyorlarmış gibi, bizim tam ekders almamızı sindiremiyorlar, bunlara ne kadar çok iş yaptırsak o kadar iyi diyorlar sanırım kendi kendilerine

Geri