ogasbes' Alıntı:çıkan resmi yazılarda sadece "nöbet" kelimesi kullanıldığı için maalesef bu yorumlamaya kalıyor. yani ben istemiyorum şahsen belleticilik ve bu "nöbet görevi verilemez" maddesini gösteriyorum idareye gerekçe olarak. ama tam tersi belleticilik isteyen bir arkadaşım veya idareler de bunu sadece eğitim öğretim nöbeti olarak yorumlayabiliyor.
tinyamasisurum0' Alıntı:belletici nöbet görevi 24 saatlik bir görevdir. sabah 8den ertesi sabah 8de biter.
eğer formatörseniz, iki göreviniz çakışır.
aynı gün için iki farklı görevden ek ders almış olursunuz bu da yanlıştır.
bir kişi aynı anda iki görevlendirme yürütemez.
yani
formatör ya da bt rehber öğretmeni belleticilik görevi alamaz.
bir öğretmenin asli görevi öğretmenlik. ve 15 saatin üstüne aldığı ek ders de öğretmenlik görevi ile ilgili.baymakci' Alıntı:tinyamasisurum0' Alıntı:belletici nöbet görevi 24 saatlik bir görevdir. sabah 8den ertesi sabah 8de biter.
yani
hocam sizin düşündüğünüz gibi düşünülürse neredeyse hiçbir öğretmen pansiyonda nöbet tutamaz. Eğer sizin gibi düşünecek olursak şöyle bir durum ortaya çıkar: Bir Türkçe öğretmeni Salı günü hem derse girip hem de pansiyonda nöbet tutamaz. Çünkü aynı anda hem derste hem de pansiyonda görev alamaz.
tinyamasisurum0' Alıntı:bir öğretmenin asli görevi öğretmenlik. ve 15 saatin üstüne aldığı ek ders de öğretmenlik görevi ile ilgili.baymakci' Alıntı:tinyamasisurum0' Alıntı:belletici nöbet görevi 24 saatlik bir görevdir. sabah 8den ertesi sabah 8de biter.
yani
hocam sizin düşündüğünüz gibi düşünülürse neredeyse hiçbir öğretmen pansiyonda nöbet tutamaz. Eğer sizin gibi düşünecek olursak şöyle bir durum ortaya çıkar: Bir Türkçe öğretmeni Salı günü hem derse girip hem de pansiyonda nöbet tutamaz. Çünkü aynı anda hem derste hem de pansiyonda görev alamaz.
biz resmi yazıyla "görevlendirilerek" formatör oluyoruz.
aynı şekilde belleticilikde de resmi yazıyla görevlendiriliyor öğretmenler. Milli eğitim müdürlüğüne şu öğretmenler nöbet tutacak deniyor, dilekçe alınıyor vs. ve görevlendirme çıkıyor.
657nin 90.maddesinde der ki bir kişinin üzerinde iki görevlendirme olamaz. Yani ya birisi ya birisi.