bt rehber öğretmenliği tereddüt

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btrhsrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

btrhsrt

Üye
Arkadaşlar bt rehber öğretmenliği yazısındaki bir madde kafama takıldı.Okulumda fatih projesi yok.Ama bilgisayar laboratuvarım var.İlçede proje kapsamında 3 okul var.Ben tek tercih olarak kendi okulumu yaptım.yazıda şöyle bir madde var:
"Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan veya işler vaziyette en az bir
Bilişim Teknolojileri sınıfı (Bilgisayar Laboratuvarı) bulunan örgün eğitim okullarına Bilişim
Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi yapılacaktır. Görevlendirmelerde proje
kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullara öncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç
varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır."

bt rehber öğretmenliği görevlendirmesi çıkmama ihtimali var mı?

Hocam öncelik Fatih projesi kapsamındaki liselerde ama senın okulunda çalışır vaziyette bulunan bir BT sınıfuı varsa sıkıntı olmaz bence. Bende lisede çalışıyorum bizim okul Fatih projesi kapsamında tek tecih yapmıştımilkdönem. 2 tane daha lise varama onlara çıkmadı başka orta okulda çalışanarkadaşlarda kendı okullarına cıktı sadece sıkıntı olmaz bence

ilden ile uygulamalar değişebiliyor.. kimi iller fatih projesinde açık varken diğer okullarda sınıf olsa bile görevlendirme yapmıyor.. normalde bt sınıfınız olduğu zaman BTR olabiliyorsunuz çünkü il, ilçe ve köyler ayrı ayrı değerlendirir yazıyor aynı yazıda.. nasıl bir uygulama izlendiği il bt koordinatörü ile görüşülerek öğrenilebilir.. benim düşüncem olursunuz yönünde sıkıntı yaşamazsınız ama öğrenmekte yarar var..

bende de aynı sıkıntı var, birinci dönem btr olarak kendi okulumda çalışmıştım ama bu dönem fatih projesi olan okullar diye ek liste çıkartılmış, bende sadece kendi okulumu işaretledim ama bu konuda tereddütteyim.

genelge acık aslında, öncelik fatih projesi olan okullar. Onlar dolduktan sonra bilişim teknolojileri labı olan örgün egitim kurumlarına görevlendirme yapılır. İlçedeki fatih projesi olan okullar dolduktan sonra okullarınıza görevlendirme yapmaları gerekiyor.

mekrel' Alıntı:
ilden ile uygulamalar değişebiliyor.. kimi iller fatih projesinde açık varken diğer okullarda sınıf olsa bile görevlendirme yapmıyor.. normalde bt sınıfınız olduğu zaman BTR olabiliyorsunuz çünkü il, ilçe ve köyler ayrı ayrı değerlendirir yazıyor aynı yazıda.. nasıl bir uygulama izlendiği il bt koordinatörü ile görüşülerek öğrenilebilir.. benim düşüncem olursunuz yönünde sıkıntı yaşamazsınız ama öğrenmekte yarar var..

bende tereddütte kaldım.afyon bt eğitici formatörünü aradım ama kesin bir şey olmadığını komisyon oluşturulup kararlaştırılacağını söyledi.Yazının ucu o kadar açık ki istenilen yere çekilebiliyor.

keyloger' Alıntı:
genelge acık aslında, öncelik fatih projesi olan okullar. Onlar dolduktan sonra bilişim teknolojileri labı olan örgün egitim kurumlarına görevlendirme yapılır. İlçedeki fatih projesi olan okullar dolduktan sonra okullarınıza görevlendirme yapmaları gerekiyor.

Evet hocam öyle anlaşılıyor.Bir başka madde de köy ve ilçelerin ayrı değerlendirileceği yazıyor.Tam net değil yazı.

aynı fikirdeyim ilçede iki bilişim teknolojileri rehber öğretmeninden biriyim görevlendirilmeme olmaz diye düşünüyorum. Ama :?

ilden ile değişiklik gösteriyor hocam ben ilk dönem kendi okulumu istemiştim proje kapsamında değildi okulum, proje kapsamında başka okul olmasına rağmen bana kendi okulum çıktı. bu dönem yine kendi okulumu yazıcam bakalım.

ilden ile değişiklik gösteriyor. Antalya btr görevlendirmesinde Fatih projesi olmayan okullara btr görevlendirmesi yapılmıyor. Hiç bir ortaokulda btr görevlendirmesi yok. Sadece fatih projesi kapsamındaki liselerde btr görevlendirmesi var.

eğer proje kapsamında boş kalan okul olmazsa hiç bir sıkıntı çıkmaz.
olursa ordaki şube müdürünün insiyatifine kalmış bir şekilde doldurması gerekir.
geçen sene görev istemiştim kendi okulumu ortaokuldu. fakat ilçede boş bir lise kaldı orayı doldurmak için şube müdürü benden ricacı olmuştu bende gitmiştim

Geri