bt rehber öğretmenlik egzersiz

Kodla Büyü

ogretmen006

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar şimdi mesai saatlerimiz değişti yazıda ankara için okula geldi biz egzersiz açabilirmiyiz

Hocam kesinlikle açabilirsiniz, Egsersiz Ders Dışı etkinlik demek. Yani ders olmadığı zamanlara BT rehber saatti olmadığı için açabilirsiniz.

bencede açılır bt ile ilgili yok sanırım acilen satranc falan belgesi almak lazım

hocam ben formatörken haftasonu belleticilik yaptıgım zamanın parasını formatör belleticilik yapamaz 18 saat alıyor gerekcesiyle alamadım.
ama baska bir ilin websitesinde belleticilik hariç hiçbir görev verilemez yazıyor. gerci oraya bilgi edinmeyle dayanaklarını sordum daha cevap gelmedi...
halk eğitimde kurs acılabiliyormus.
il formatörü de kurs evet belleticilik hayır dedi.
tüm bunlar ısıgında egzersiz yapıp yapamayacagınızı soylemek guc. gördügünüz gibi +18 e karsılık KURS=PARA VAR BELLETICILIK=PARA YOK

arkadaşlar bte.org da web tasarım ve internet egzersiz planı var.. bu egzersizi açsak herhangi bir sorun çıkar mi ya da egzersizin onaylanmaması için bir neden var mi..

daha önce bilişim teknolojileri öğretmeni olup da egzersiz açan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa seviniriz..

Egzersiz yapma hakkımız var ama artık egzersiz başvuru zamanı geçti seneye artık, ama egzersiz açmak için belge gerekmiyor mu?

Kesinlikle açamazsınız.
BT Rehber Öğretmenliği MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR'ın 16. maddesine dayanılarak görevlendirilecek. O madde de açıkca belirtildiği üzere 18 Saatin üzerine kesinlikle ödeme yapılmaz.

Not:Müdür yardımcısıyım.

deneme238' Alıntı:
Kesinlikle açamazsınız.
BT Rehber Öğretmenliği MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR'ın 16. maddesine dayanılarak görevlendirilecek. O madde de açıkca belirtildiği üzere 18 Saatin üzerine kesinlikle ödeme yapılmaz.

Öyle diyorsun hocam da örneğin bir türkçe öğretmeni haftada 30 saat derse giriyor, sınıf ve kulübü de var toplamda 33 edebiliyor yani 15+18 oluyor buda.. Egzersiz açamaz mı şimdi bu türkçe öğretmeni

hector1675' Alıntı:
deneme238' Alıntı:
Kesinlikle açamazsınız.

Öyle diyorsun hocam da örneğin bir türkçe öğretmeni haftada 30 saat derse giriyor, sınıf ve kulübü de var toplamda 33 edebiliyor yani 15+18 oluyor buda.. Egzersiz açamaz mı şimdi bu türkçe öğretmeni

evet senin bu tezine katılıyorum hocam ama egzersiz acamasanız bile en yakın halkegitime gidip elinde ogrenci listenle ben okulda kurs acmak istiyorum katılımcıların listesi burda derseniz size kurs acarlar hocam ben bunu onceki okulumda yapmıştım

esariaslan' Alıntı:
egzersiz acamasanız bile en yakın halkegitime gidip elinde ogrenci listenle ben okulda kurs acmak istiyorum katılımcıların listesi burda derseniz size kurs acarlar hocam ben bunu onceki okulumda yapmıştım
hocam bu durumda
1- öğretmen sadece haftalık 10 saat ekders mi alıyor yoksa farklı bi ücret mi alıyor?
2- Okula bi para kalıyor mu?
3- halk eğitime para kalıyor mu?
4- kurs sonunda MEB sertifikası verilebiliyor mu?
tesekkurler

hector1675' Alıntı:
deneme238' Alıntı:
Kesinlikle açamazsınız.

Sayın hocam
ikisini birbirine karıştırmayın. Öğretmen olarak kalıp 33 saat derse girerseniz egzersiz açabilirsiniz. Ama BT Rehberliği bir görevlendirme. Ve görevlendirmelerde 18 saatin üstüne hiç bir şekilde ekders ödenmez. Egzersiz buna dahildir. Fakat halk eğitim kursları ayrı. Kurs açabilirsiniz.

cyln' Alıntı:
esariaslan' Alıntı:
egzersiz acamasanız bile en yakın halkegitime gidip elinde ogrenci listenle ben okulda kurs acmak istiyorum katılımcıların listesi burda derseniz size kurs acarlar hocam ben bunu onceki okulumda yapmıştım
hocam bu durumda
1- öğretmen sadece haftalık 10 saat ekders mi alıyor yoksa farklı bi ücret mi alıyor?
2- Okula bi para kalıyor mu?
3- halk eğitime para kalıyor mu?
4- kurs sonunda MEB sertifikası verilebiliyor mu?
tesekkurler

Sayın hocam
1.10 saat ekders alırsın.
2.Toplarsan kalır(Yasal değildir.)
3.Toplarsan kalır(Yasal değildir.)
4.EVET

hlk egitim tarfından acılan kurslarda okula para felan yok sadece ekders alırsın başka birşeye gerek yok

bal gibi alabilirsiniz hocam. bu gibi ücretler formatörlük mesai saatleri ile çakıştığı için alamıyorduk. artık durum değişti. öğleden sonra yada sabahları boşuz.

deneme238' Alıntı:
Kesinlikle açamazsınız.

MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

Sayın Müdür Yardımcı Öğretmenim bu maddenin neresinde bahsediyor böyle birşeyden. Ya da sizin bi gareziniz mi var Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine açıklayın lütfen.

deneme238' Alıntı:
hector1675' Alıntı:
deneme238' Alıntı:
Kesinlikle açamazsınız.

Sayın hocam
ikisini birbirine karıştırmayın. Öğretmen olarak kalıp 33 saat derse girerseniz egzersiz açabilirsiniz. Ama BT Rehberliği bir görevlendirme. Ve görevlendirmelerde 18 saatin üstüne hiç bir şekilde ekders ödenmez. Egzersiz buna dahildir. Fakat halk eğitim kursları ayrı. Kurs açabilirsiniz.

Evet görevlendirme olabilir hocam da. Görevlendirmeler egzersiz açamaz diye birşey mi yazıyor biryerde. Birde hocam BTR öğretmenleri normal derslerine girecek ve 30 saate tamamlanacak kalan yerler ders programlarında BTRehberliği yazarak. Bu durumda normal öğretmenler gibi derse giriyoruz kabul ediliyor yani.

30 saate tamamlanacağı doğru ama dayanağı 16. madde olunca iş değişir. Normal öğretmen gibi düşünülmüyor. Egzersiz olmaz kurs açabilirsiniz.

Sayın deneme238 hazarpapak size gereken cevabı vermiş :alkis: 16. maddeyi baştan sona yazmış. Nerede 18 saatin üstüne ödenmez deniyor bizim göremediğimiz bir ayrıntımı görüyorsunuz ya da görmeye çalışıyorsunuz. Şaşı bak şaşırmı bu okuduğundan anlam çıkarmaya uğraşıyorsunuz. Burada bt rehber öğretmenliği için 18 saat ödenir dahada zırnık alamazsınız kısmı nerede...?

Geri