bt rehberliği- tereddüt ettiğim bir husus var..

Kodla Büyü

alwaysonline

Aktif Üye
arkadaşlar merhaba.
ben ortaokulda çalışıyorum. okulum ikili eğitim yapıyor. ben öğleciyim. derslerimi 3 günde topladılar 2 günümü boşalttılar. maaş karşılığını okulumda tamamlıyorum ve liseye btr olarak görevlendirildim. görevlendirildiğim lise tam gün eğitim yapıyor.
şimdi gittiğim liseye o boşaltılan 2 tam gün mü gitmem gerekiyor yoksa diğer günler öğleden önce gitme durumu var mı?

alwaysonline' Alıntı:
arkadaşlar merhaba.
ben ortaokulda çalışıyorum. okulum ikili eğitim yapıyor. ben öğleciyim. derslerimi 3 günde topladılar 2 günümü boşalttılar. maaş karşılığını okulumda tamamlıyorum ve liseye btr olarak görevlendirildim. görevlendirildiğim lise tam gün eğitim yapıyor.
/quote]

Tam gün yani eğitim öğretm saatleri süresince oradasınızsayın hocam...

Yorum olarak dersinin olduğu günler liseye gitmezsin. Bununla ilgili net bir yazı yok. Mantıken okulunda olduğun günler dolu gün sayılır.

dideban' Alıntı:
Yorum olarak dersinin olduğu günler liseye gitmezsin. Bununla ilgili net bir yazı yok. Mantıken okulunda olduğun günler dolu gün sayılır.

ben de öyle düşünüyorum ama bakalım ne olacak.
cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

Lise sabahçı öğleci değilse tam gün beklersiniz. Şayet sabahçı/öğleci diye ayrıysa idare sizi ya sabaha ya da öğlene isteyebilir. Çünkü yazıda bu şekildeki okullara 2 BTR görevlendirmesi yapılır diye yazıyor. Ama siz anlaşıp 9-15 yapabilirsiniz. Kendi okulunuzdaki günlerde çıkıp liseye gitmezsiniz, sadece 2 gün orada olursunuz..

tereddüt edilen hususlar konusunu iyi inceleyin hocam. resmi yazıya göre sabah btr olduğunuz lisede bulunmanız gerekiyor. öyle düşünme böyle düşünme diye bir şey yok. yazı gayet açık. ama yutturabilirim derseniz şansınızı bir deneyin derim. ses çıkarmazlarsa sende hiç ses çıkarma 2 gün git-gel. Hakkında hayırlısı olsun.

mkaratayy' Alıntı:
tereddüt edilen hususlar konusunu iyi inceleyin hocam. resmi yazıya göre sabah btr olduğunuz lisede bulunmanız gerekiyor. öyle düşünme böyle düşünme diye bir şey yok. yazı gayet açık. ama yutturabilirim derseniz şansınızı bir deneyin derim. ses çıkarmazlarsa sende hiç ses çıkarma 2 gün git-gel. Hakkında hayırlısı olsun.

hocam işin yutturmayla uyanıklıkla alakası yok. 7 yıllık meslek hayatımda bir kez olsun hak yemedim ama çok fedakarlık ettim.(çoğu btr gibi)
ben hakkım neyse onu soruyorum sadece. yazıda hangi madde açık onu anlamadım.

istanbulda ders saatine göre görevlendirme yapılıyor. diyelim ki 15 saat dersin var 12+3 yani 2 gün artı 3 saat eder. seni 3 gün liseye görevlendirirler. 2 gün sadece kendi okuluna gidersin, kalan 3 saatlik dersi de yine kendi okulunda verdikten sonra liseye gidersin, 2 gün daha sadece liseye gidersin ve toplam 5 günün böyle geçer.

18 saat dersin varsa şayet o zaman 3 gün kendi okulundasın 2 gün lisede.

alwaysonline' Alıntı:
bt.ogretmeni' Alıntı:
Hocam tereddüt edilen hususlar yazısını okuyunuz, ben btr değilim ben bile okudum

sayın hocam aynı yazıyı ben de okudum açık ve net bir durum yok.
varsa hangi madde yazar mısın?

7. maddede verilen Örnek-1de herşey açık ve net olarak söylenmiş. Eğer örneği anlayamadıysanız en iyisi okul idarenizle konuşmanız, onlar daha iyi yardımcı olurlar.

Örnek 1- Kadrosu normal eğitim yapan A ortaokulunda bulunan ve normal eğitim yapan B
lisesine BT Rehberi olarak görevlendirilen BT öğretmenini ele alalım;

ben size benim sorumu iyi okumanızı tavsiye ediyorum sayın hocam.

hatta buraya tekrar yazıyorum.

arkadaşlar merhaba.
şimdi gittiğim liseye o boşaltılan 2 tam gün mü gitmem gerekiyor yoksa diğer günler öğleden önce gitme durumu var mı?

Hocam boş günlerde gidilmelidir. Oldu olacak amelelik, gece nöbetçiliği de yapalım. :verymad:

Sayın hocam sadece kendi okulunda dersinin olmadığı günler, yani 2 tam gün gidersin liseye. Kölemiyiz neyiz biz sabah ora akşam orda. Benim 14 saat orta okulda dersim var sadece birgün liseye gidiyorum...

hikmet3627' Alıntı:
Sayın hocam sadece kendi okulunda dersinin olmadığı günler, yani 2 tam gün gidersin liseye. Kölemiyiz neyiz biz sabah ora akşam orda. Benim 14 saat orta okulda dersim var sadece birgün liseye gidiyorum...

hay gözünü seveyim yaa.
ben örnek uygulama istiyorum. en azından şurda şöyle burda böyle diyebileceğim.
arkadaşlar ahkam kesiyor. yok yutturursan yok şurda yazıyor anlamıyorsan sor söylerler falan.

Tüm devlet memurları için , haftada 40 saatin üzerinde çalıştırılmasının yasal bir yanı yoktur. Yani her gün hem başka okulda, hem kendi okulunda bulunması söz konusu olursa bu 657 Devlet Memurları Yasasına aykırıdır.
Bu şekilde haftada 50 saatin üstünde saat çalıştırılmış oluruz, ki bunun yasal dayanağı yoktur :!: :!: :!:
Yani boş günlerde gidiniz hocam.

kanun zaten açık btr yönetmeliğinde dersin olduğu gün okulundasın diğer günler lisede olursun...yönetmeliği okumadınız mı hocam

karinca_52' Alıntı:
kanun zaten açık btr yönetmeliğinde dersin olduğu gün okulundasın diğer günler lisede olursun...yönetmeliği okumadınız mı hocam

hocam benim durumumda açık bir örnek yok. her iki okul da normal eğitim ise boş saatlerinde gidersin diyor.
ama bazı arkadaşların verdiği örnekle ben sonuca ulaştım. teşekkür ederim.
3 gün kendi okulum 2 gün lise.

sregy' Alıntı:
istanbulda ders saatine göre görevlendirme yapılıyor. diyelim ki 15 saat dersin var 12+3 yani 2 gün artı 3 saat eder. seni 3 gün liseye görevlendirirler. 2 gün sadece kendi okuluna gidersin, kalan 3 saatlik dersi de yine kendi okulunda verdikten sonra liseye gidersin, 2 gün daha sadece liseye gidersin ve toplam 5 günün böyle geçer.

Ben de sizin gibi bir anlam çıkardım malum tereddüt edilen hususlar yazısında. Bu yazıda belirtilen BTR görevi haftalık ders programına ders imiş gibi yansıtılacak deniyor. Öğretmeni okulda tutma adına BTR görevi 2 saat sabaha 2 saat de son derse türünden dağılım yapılmayacak görev toplu olarak programda yer alacak deniliyor. Sonuç olarak kendi okulunuzda derslere girip 30 ders saatine tamamlayacak şekilde lisede BTR görevine gidersiniz.

sedatsakarya' Alıntı:
sregy' Alıntı:

Ben de sizin gibi bir anlam çıkardım malum tereddüt edilen hususlar yazısında. Bu yazıda belirtilen BTR görevi haftalık ders programına ders imiş gibi yansıtılacak deniyor. Öğretmeni okulda tutma adına BTR görevi 2 saat sabaha 2 saat de son derse türünden dağılım yapılmayacak görev toplu olarak programda yer alacak deniliyor. Sonuç olarak kendi okulunuzda derslere girip 30 ders saatine tamamlayacak şekilde lisede BTR görevine gidersiniz.

yalnız şöyle bi nokta var. 15 saat ders için 12+3 dedik ya eğer lise tam gün eğitim yapıyorsa(diyelimki saat 4 te bitiyor dersler) 2 gün kendi okulunda sonra 3 saati yine kendi okulunda kalan zamanı lisede saat 4 e kadar ve kalan iki günü lisede tam gün ders bitene kadar durmak zorunda. ama lise ikili öğretimse o zaman tam 30 ders saati tamamlama oluyor.

Geri