Bt rehberliği

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar olduğum okul ortaokul olarak kaldı .Bugün okulumuzun çift devre olacağı ve 5-6-7-8 sınıfların eşit olarak sabahcı ve öğleci olacağını öğrendim.yani dersimizin zorunlu oldugu 5-6.sınıflar yarısı sabah yarısı öğleden sonra gelecek .

Ben bu durumda bt rehber öğretmenliğine başvurduğumda devre olarakta sabahçı olduğumu varsayarak ;sadece sabahları gelen 5 ve 6. sınıfların dersine girip 07:00 ila 12:00 arası okulda kalma şeklinde görevimi yapabilirim.

Bt rehber öğretmenliği görevlendirme esaslarında ders yükü tamamlandıktan sonra kalan saatlerde bt rehberliği yapabilir yazıyordu.bu durudam öğleden sonra gelecek olan 5.-6. sınıflar benim ders yükümden sayılırmı :shock:

Okulda toplam 26 saat zorunlu bt ders olacak muhtemelen normda 1 de kalacak .eğer dediğim şartlar oluyorsa öğleden sonra gelen 5 ve 6 ların dersine kim girecek :S

okuldaki bütün dersler sizin hocam sonuçta öğleden sonraki 5. ve 6. sınıflar ilkokuldan sayılmıyor herhalde öğleden sonra geldikleri için...

egitimci.' Alıntı:
okuldaki bütün dersler sizin hocam sonuçta öğleden sonraki 5. ve 6. sınıflar ilkokuldan sayılmıyor herhalde öğleden sonra geldikleri için...
öyle ama bt rehber öğretmen görevlednirmesinde çift devre okullar da bir devre olarak görev yapabilir yazıyordu .

hocam bende ders yükünü çektikten sonra yapacaksın bt rehberliğini. derslere sen girmezse kim girecek?

hocam BTR görevlendirme esaslarında ikili eğitim yapılan okullarda 2 öğretmen görevlendirilir ; iki öğretmen olmadığı takdirde görevlendirme tek öğüne yapılır diye yazıyor. ikili eğitim yapıyorsa senin okul o zaman iki ayrı okul gibi düşünülmelidir.

a_tunc1905' Alıntı:
hocam BTR görevlendirme esaslarında ikili eğitim yapılan okullarda 2 öğretmen görevlendirilir ; iki öğretmen olmadığı takdirde görevlendirme tek öğüne yapılır diye yazıyor. ikili eğitim yapıyorsa senin okul o zaman iki ayrı okul gibi düşünülmelidir.
BT Rehberliği Tereddüt Edilen Hususlar- Madde:8

-İkili eğitim yapan okullara her bir devreye (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilecektir. İki öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır.

hocam valla güzel bi soru sormuşsun:) gel de çık işin içinden.. bence bütün dersleri idare 9-3 gibi bir saate toplamaya çalışsın.. ancak böyle olur sanırım.. milli eğitime danışırsan gelen cevabı paylaşırsan seviniriz..

btr yi boşver hocam zaten 26 sa ders varmış.
dersleri impetus23'ün dediği gibi 9-3 gibi bir araya toplamaya çalış.

Hakikaten 26 saat ders üstüne BT rehberlik yapmaya gerek var mı hocam, zor olur.. Ama o işler her türlü bana kalacak diyorsanız dersleri 9-3 arasına yaymak mantıklı.. Yok yapmıyorlarsa derslerinize girin üstüne bir de web sayfasını alın gerisine karışmayın derim..

KöfteHoRr' Alıntı:
a_tunc1905' Alıntı:
BT Rehberliği Tereddüt Edilen Hususlar- Madde:8

-İkili eğitim yapan okullara her bir devreye (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilecektir. İki öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır.

Benim bu maddeden anladığım şu olmuştur hep hocam.
Öğretmenin ders yükü (tek öğretmen ise) dağıtılır. Sabah öğlen (söz konusu olaydaki 26 saat için) olduğunda fark etmez. Dağıtım sonucu öğretmenin haftalık ders yükünde kalan zamanlara ders yükü esas alınarak daha faal olduğu devrede görevlendirme yapılır. Kısaca BTR ile boşluklar doldurulur.

4 saat için değer mi ayrı mesele. Ancak şurası da var. Sen istesen de istemesen de "2 S kuralı"na göre BTR olarak yapman gereken işler yine sana kalıyor hocam. Ne yapacaksın diyen arkadaşlar, MEB'dan Gelen yazıların altına BTR öğretmen yoksa BT öğretmeni yapar diye yazan bir üst kademe zihniyeti olduğu sürece, kural işlemeye devam edecektir.

Geri