BT Sınıfı İçin antivirüs programı önerileniz!!!

Kodla Büyü

whitetiger0006

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar BT sınıfımda bulunan bilgisayarlardaki antivirüs programı çok eski. hangi antivirüs programını BTsınıfları için önerirsiniz(zırt pırt güncelleme problemi vermeyecek). Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Avira antivir. Ücretsiz. Güncelleme uyarılarını kapatabiliyorsunuz.

sınıfta bilgisayarların flash girişleri kapalı, deepfreeze kurulu anti virüs programı kurmadım hiç birine. geçen sene 2. dönemde kurdum bu şekilde hala hiç bir bilgisayarda sorunla karşılaşmadım. bu senede böyle gider herhalde. bence bu şekilde yaparsanız virüs güncellemesiyle falan da uğraşmazsınız.

drive vaccine veya deepfreeze varken antivirüs kullanmak pc yi yavaslatmaktan başka bir işe yaramaz bence...şahsen 6 yıldır kullanmıyorum.

elrond' Alıntı:
drive vaccine veya deepfreeze varken antivirüs kullanmak pc yi yavaslatmaktan başka bir işe yaramaz bence...şahsen 6 yıldır kullanmıyorum.

Hocam önemli olan pc nin hızı değil. Eğer antivirüs kurmaz isen laboratuarlar okulun virüs üretim üssü olarak çalışıyor. Oradan her tarafa yayılıyor virüsler. Müdür yardımcıları falan da bilgisayarına deep freeze kurdurmayacağına göre.

Deep Freeze kullanın derim hocam. 3 yıldır kullanıyorum bu 4. senem. Bilgisayarları bir kere temizleyip kurduktan sonra neredeyse bir daha hiç format atmanız gerekmiyor. Sadece virüsler için de değil, öğrenciler bilgisayarın ayarlarındaki bir çok şeyyi de bozabiliyor ya da değiştirebiliyor. Bunu engellemek için de birebirdir. :)

DeepFreeze'i D: sürücüsüne kurmayın yalnız. Oraya da flash belleklerden bulaşabilecek zararlı yazılımlar için USB Disk Security ve Autorun remover programlarını öneririm. Flashı taktığınız anda temizliyorlar. Böyle oldukça diğer bilgisayarlara da bulaşmaz hiçbir şey.

Bence de Elrond :+1: arkadaşın dediği gibi driver vacine kurmanda fayda var.Ben okula yeni bir internet hattı çektim idareci ve öğrtmenler odasındaki bilgisayarlar yeni hattan milli eğitim hattıda eski hattan faydalanıyor ve iki ağ birbirine bağlı değil.

Bu arada elrond nasılsın.Tanıdınmı beni? :D

İlla deepfreeze yerine antivirüs diyorsanız, şunlardan birini seçebilirsiniz:
1- AVG Antivirüs Free Edition
2- Microsoft Security Essensial
3- Antivir
4- Comodo İnternet Security :+1:

muallimim' Alıntı:
elrond' Alıntı:

Hocam önemli olan pc nin hızı değil. Eğer antivirüs kurmaz isen laboratuarlar okulun virüs üretim üssü olarak çalışıyor. Oradan her tarafa yayılıyor virüsler. Müdür yardımcıları falan da bilgisayarına deep freeze kurdurmayacağına göre.
sayın hocam labdaki bilgisayarlar 7/24 çalışıyor mu ki? pc ler kapanınca virüs namına birsey kalmıyor...eğer ağdaki diğer bilgisayarlar yani idareci bilgisayarları icin ise yapacağınız usb disk security bir de bedava ve etkili olduğu için avira.hatırlatmakta fayda var; öğretmenlere usb disk security ile ilgili kücük bir seminer verdikten sonra başınızıın ağrıyacağını sanmıyorum..çünkü bazı meslektaşlarımız usb disk security nin uyarısını görmesine rağmen delete basmaya üşendiği için virüs yine bulaşabiliyor.saygılar...

Öğretmen ve idaredeki bilgisayarlar için avira free.
Öğrenci pcleri için microsoft security essentials, aylarca güncellenmese de iş görüyor.
Antivirüsün yanına tüm pc lere USB disc security

elrond' Alıntı:
muallimim' Alıntı:
elrond' Alıntı:

sayın hocam labdaki bilgisayarlar 7/24 çalışıyor mu ki? pc ler kapanınca virüs namına birsey kalmıyor...eğer ağdaki diğer bilgisayarlar yani idareci bilgisayarları icin ise yapacağınız usb disk security bir de bedava ve etkili olduğu için avira.hatırlatmakta fayda var; öğretmenlere usb disk security ile ilgili kücük bir seminer verdikten sonra başınızıın ağrıyacağını sanmıyorum..çünkü bazı meslektaşlarımız usb disk security nin uyarısını görmesine rağmen delete basmaya üşendiği için virüs yine bulaşabiliyor.saygılar...

USB Disk Security 6 da otomatik silme işlemi eklenmiş hocam :D

drive vaccine + eset nod32 50 yil güncelleme kullanıyorum. sıkıntı yok maşallah.

İllaki ücretsiz olsun seriallerle kara listelerle uğraşmıyayım diyosan "microsoft security essentials" kur hocam...iş bankası internet bankacılığına girerken de ücretsiz antivirüs programı olarak bunu öneriyor zaten...

Allah insanı bilg. virüsünden değilde, ayaklı virüslerden korusun...bizde bi tane emekliliği yaklaşmış ama teknolijiye, öğrenmeye hevesli öğretmen arkadaş var, adam hergün bana virüs yapmayı öğret diye başımı şişiriyor :) kendi virüsümüzü kendimiz üretelim diyo :) "Milli Virüs Projesi"

Geri