BT Sınıfı İçin Sistem Önerileri...

Kodla Büyü

pehepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yeni atandığım okuldaki bt sınıfını bir binadan başka bir binaya taşıdık. Bir haftadır tozun toprağın içinde sınıfı oluşturmak için çalışıyorum.. sınıfta 21+1 pc var. genelde hepsinin kasası aynı (sistem özellikleri olarak) ; 2 GB Ram , İntel core 2 duo işlemci , 250 gb hdd ... Bu pc ler şu an işletim sistemi olarak kullanılamayak durumda. Çünkü her önüne gelen bir program yüklemiş , öğrenciler kendilerine ait oturumlar oluşturmuş virüs programları vs vs.. Bu pclerde Vista kurulu.

Şimdi ben bunların hepsine format atıp gerekli programları kuracağım (office, deep freeze, dynet vs vs..) yalnız 21 tane pc çok zaman alacak sizin bana kolay bir öneriniz var mı acaba?

1- mesela ağdan format atmak , harddiskleri kopyalamak gibi. bunlardan hangilerii daha sağlıklı olur..
2- Xp veya Vista bunlardan hangi işletim sistemini kullaıyorsunuz ben daha önceki sınıfta xp kullanıyordum çok rahattı. vista kurma taraftarı değilm pek ama birde sizlere sormak istiyorum..
3-birde netsupport school dan önerdiğiniz bir sürüm varmı?

Şimdiden teşekkürler...

Anakart işlemci ekran kartı aynı ise (hdd, ram sorun yaratmaz) 1 tanesine tüm yüklemeleri yapıp imajını al, ATI işini görür. (2 GB RAM, C2D işl Win7, office 2007-2010 iyidir)

Bilgisayarın birine söylediğin programları kur. Sonra acronics programını yükle. Bu program ile sistemin yedeğini d sürücüsüne al. D sürücüsünü paylaşıma aç. Daha sonra acronics ile bootable cd oluştur. Diğer bilgisayarları sırasıyla bu cd ile başlat. Dikkat etmen gereken nokta cd ile başlatırken 3 seçenek var. En üstte full ile başlayan seçeneği seçmelisin yoksa ağ üzerinden diğer bilgisayardaki yedek dosyasını görmez. Yedek dosyasını seçip işlemi başlatttıktan sonra cd yi diğer bilgisayarda kullanabilirsin. Yedeğin yüklenöesini beklemek zorunda değilsin. Kolay gelsin

Sistemlerin güzelmiş.
Win7 32 bit yükle.
NetSupport School Professional v10

Kurarsınız.

erkanbulut' Alıntı:
Bilgisayarın birine söylediğin programları kur. Sonra acronics programını yükle. Bu program ile sistemin yedeğini d sürücüsüne al. D sürücüsünü paylaşıma aç. Daha sonra acronics ile bootable cd oluştur. Diğer bilgisayarları sırasıyla bu cd ile başlat. Dikkat etmen gereken nokta cd ile başlatırken 3 seçenek var. En üstte full ile başlayan seçeneği seçmelisin yoksa ağ üzerinden diğer bilgisayardaki yedek dosyasını görmez. Yedek dosyasını seçip işlemi başlatttıktan sonra cd yi diğer bilgisayarda kullanabilirsin. Yedeğin yüklenöesini beklemek zorunda değilsin. Kolay gelsin

hocam bu olayı donanım özelliği farklı olan kasalar içinde kullanabiliriz değilmi?

pehepe' Alıntı:
erkanbulut' Alıntı:

hocam bu olayı donanım özelliği farklı olan kasalar içinde kullanabiliriz değilmi?
Hayır kullanamazsın mavi ekranla karşılaşırsın. Yukarıda anlatılanlar aynı donanım özelliğine sahip pcler için uygulanabilir.

hasari' Alıntı:
pehepe' Alıntı:
erkanbulut' Alıntı:

Hayır kullanamazsın mavi ekranla karşılaşırsın. Yukarıda anlatılanlar aynı donanım özelliğine sahip pcler için uygulanabilir.

anladım. Peki netsupport schoolu kurup mu yedek alayım. yoksa sistemleri kurduktan sonra teker teker mi kurayım bu programı. Çünkü net support schoolun kurulumunda hata verir diye düşünüyorum

pehepe' Alıntı:
hasari' Alıntı:
pehepe' Alıntı:
erkanbulut' Alıntı:

anladım. Peki netsupport schoolu kurup mu yedek alayım. yoksa sistemleri kurduktan sonra teker teker mi kurayım bu programı. Çünkü net support schoolun kurulumunda hata verir diye düşünüyorum
Bunu hiç denemedim ama dediğiniz mantıklı çünkü bu program bilgisayara göre bir kod oluşturuyor.

Benim de yaklaşaık olarak aynı özelliklerde bilgisayarlarım var arkadaşım..
Bu hafta hepsine kurulumları tamamladım.
Tavsiyem hepsine win7 32 bit, Office 2007, deep freeze, dyned, adobe cs4 photoshop ve dreamweaver, netsupport school öğrenci kurulumunu kur en son ana bilgisayardakini değiştirirsin total kurarsın, Bilişim Teknolojileri pdf kitabını masaüstüne koy vb. program ve derste işine yarayacak materyalleri bilgisayara koyabilirsin.

Bütün programları kurduktan sonra windows 7 denetim masası/yedekleme ve geri yükleme/sistem görüntüsü oluşturma bir hardiske yedek al hocam.. Sonra bir cd ye yine aynı sayfa da yer alan sistem onarım diski oluştur seçeneği ile onarım diski oluştur.
Diğer bilgisayarlarda cd den başlatma seçeneği ile sistem onarım diskini takıyorsun, yedek aldığınız hardiski de takıyorsunuz hocam 10 dakika bile sürmüyor. Bundan sonra tek yapman gereken bilgisayarın ismini değiştirmek.

Farklı bilgisayarlarda mavi ekran hatası vermedi benim yaprıklarımda, farklı özelliklerdeki bilgisayarlarda denedim oldu. Bir kaç driver eksik oluyor onlarıda kuruyorsun artık.

Bu arada sınıfın da hayırlı olsun Hocam.

hocam win7 nin saglikli caliscagini pek sanmiyorum. vistayi bile zor aciyor pcler.. sizde nedir durum?

hasari' Alıntı:
pehepe' Alıntı:
hasari' Alıntı:
pehepe' Alıntı:
erkanbulut' Alıntı:

Bunu hiç denemedim ama dediğiniz mantıklı çünkü bu program bilgisayara göre bir kod oluşturuyor.
Net school u kurup yedek alsanız daha rahat olur. Sonuçta öğrenci bilgisayarları olduğu için kurulumda ayrı bir şlifre istemiyor. Sadece yapmanız gereken sistemi kurduktan sonra bilgisayarların ip si eğer otomatik değilse , elle atanmışsa onu değiştirmeniz. Birde bilgisayar adlarını değişirseniz net supportla ilgili herhangi bir sorununuz kalmaz.

pehepe' Alıntı:
hocam win7 nin saglikli caliscagini pek sanmiyorum. vistayi bile zor aciyor pcler.. sizde nedir durum?
win 7 yi vistadan daha iyi çalıştırır hocam.bizdede aynı tip makinalar var ve win7 kurulu sıkıntı çıkmadı.

Re: Ynt: BT Sınıfı İçin Sistem Önerileri...

Bu konfigurasyondaki bir PC için en verimli calisacak windows sürümü 7 dir. Hocam senin yapman gereken bir pcyi düzgün güncel ve temiz halde kurup bunu acronis true image gibi programlar vasitasiyla harddisk klonlama veya imaj alip dagitma seklinde diğer pclere de aktarmak. Bu yöntemle 22 pcyi en fazla 6 saat içerisinde hazirlayabilirsin. Pclerde konfigurasyonlari farkli pcler de varsa o zaman bkz. sysprep kolay gelsin

windows7 de acronis cd ile yedek alırken 100mb sitem birimi ile c sürücüsünü aynı anda image almada hat yaşıyorum. kullandığım sürüm true image 2010... bunu çözümü nedir?

HOCAM BT SINIFI BİLGİSAYARLARINDA LİSANSLI YAZILIM MEVCUT İSE ONU KULLANMANIZI. DOLAYISIYLA LİSANSLI OLAN VİSTA İSE ONU KULLANMANIZI ÖNERİYORUM. NETSUPPORT 11 TR VE ACRONIS 2012 YARARLI VE YETERLİ YAZILIMLAR.

Geri