BT sınıfı ağ kurulumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aysef

Aktif Üye
arkadaşlar okuldaki bt sınıfı u biçimde yerleştirilmiş ve ağımız da. bizim müdür adliyenin eski bilgisayarlarınıda getirtmiş sözüm ona tanıdık sayesinde almış. u biçimindeki bt sınıfının içine bir tane daha u biçiminde koydurmuş. yani iç içe u şeklinde bilgisayarlar oldu. bir TANEDE SWİTCH almış. bana dediği tek şey bunları da internete bağla. ama ben hiç ağ falan kurmadım. hiç anlamıyorumda. nasıl yapıcam bilemiyorum. lütfen anlayn arkadaşlşar en basit haliyle adım adım anlatabilirlermi. lütfen arkadaşlar yardfımlarınızı bekliyorum

Re: arkadaşlar lütfen yardım

hocam öncelikle kablo çakmasını bilmen lazım. diğer bilgisayarların bağlı olduğu switch in bağlı olduğu modemde yer varsa oradan kısa bir kablo ile yeni switch e kablo çekiniz. sonra her bilgisayardan bu switch e kablo çekiniz. eğer modemde yer yoksa eski switch den yeni switch e bir kablo çekiniz. daha sonra bilgisayarım sağ tık özelliklerden bilgisayar adı bölümünden değiştire tıklayarak tüm bilgisayarları ortak ağ adı veriniz. ağ kurulumunuz böylece bitmiş olacak inş.

arkadaşım öncelikle internet olan bir kabloyu switchi nin 1.portuna tak. sonra 2,3,4... nekadar port çıkışı varsa buralardan kablo çıkartıp bilgisayarlarına bağla bukadar.

hocam kablo bağlamayı falan yaptıysanız geri kalan kolay...
eğer kablo bağlamadıysanız bu kısım biraz uğraştırır...elinizde malzeme varsa yine sorun değlde...?

hocam ben kablo çakma yada bağlamayı bilmiyorum.ben bunu beceremicem galiba :( yinede çok teşekkür ederim

hocam hiç uğraşma bilmiyorsan, bulunduğun yerde eğitici formatörler falan yok mu onlardan yardım iste

aysef' Alıntı:
hocam ben kablo çakma yada bağlamayı bilmiyorum.ben bunu beceremicem galiba :( yinede çok teşekkür ederim
çok birzorluğu yok.. birkaç deneme ile yapabilirsin.. malzeme olarak bir pense alman lazım bir kablo test cihazı ve bolca kablo..
kablo sıralaması
"turuncu beyaz
turuncu
yeşil beyaz
mavi
mavi beyaz
yeşil
kavherengi beyaz
kahverengi "

şurası da yardım eder
http://www.nuriavci.com/bilgisayar-agla ... lanir.html

hocam gözünde büyütme zor bişey değil. müdürün hazırla demiş madem sende ona biraz daha masraf aç. mesala ağ kablosu çakmayı bilmiyorum demişsin ya. her bilgisayardan SWİTCH e uzanacak şekilde ölçü al. kabloları ona göre bi bilgisayarcıya hazırlat. sana sadece bilgisayara ve SWİTCH takmak kalıyor kabloları gerisi de zaten kendiliğinden olur. ha kablolar ortada dolanmasın diyorsan bide kanal al onlarıda sabitle kabloları içinden geçirdinmi tamamdır olay

hocam bilmiyorsa hiç girme bence söyle müdüre malzeme lazım vs diye zaten malzemeyi aldığınız yer kablolamayıda yapar. sizde rahat rahat kullanırsınız

Geri