BT Sınıfı Bilgisayarları Birbirini Görmüyor

Kodla Büyü

nedlloyd

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Tüm bilgisayarlar aynı çalışma grubunda, tüm izinler ve paylaşımlar verilmiş durumda. Güvenlik duvarları kapalı ve antivirüsler kapalı fakat buna rağmen hiçbir program ile öğrenci bilgisayarlarına ulaşamıyorum. IP Scanner ile tarattığımda BT sınıfı haricindeki diğer tüm cihazları buluyor fakat BT sınıfındaki hiçbir pc yi görmüyor. Veyon, NetOp, NetSupport, denemediğim uygulama kalmadı. IP ler otomatikte. İşletim sistemi Win10. Aynı fiber hattı ve aynı switchi kullanıyoruz BTS de.

1. Bence ilk önce kullandığınız switch i bi değiştirin küçük bir switch ile test edebilirsiniz.
2. Veyahutta BT labin bağlı olduğu kabinetteki uç bağlantısını diğer idare uçlarının olduğu swicth e bağlayın.
3. BT lab için kabinette uç bağlantı talebinde bulunun bilgi işlemden bakanlıktan
Suanlik aklima bunlar geldi

BT sınıfınızdaki internet portu çoklanmış mı? Sınıftaki tüm bilgisayarlar internete girebiliyor mu? Hepsinin IP blokları aynı mı?

BT sınıfınızdaki internet portu çoklanmış mı? Sınıftaki tüm bilgisayarlar internete girebiliyor mu? Hepsinin IP blokları aynı mı?
IP blokları aynı hocam. 192.168.64.... ile başlıyor hepsi. IP ler sabit. Farklı zamanlarda IP leri not almıştım. Değismiyorlar hiç. Tüm cihazlar kablolu ve internete bağlı. Cihazların isimleri Ogrenci1 den 15 e kadar isimlendirilmiş vaziyette

1. Bence ilk önce kullandığınız switch i bi değiştirin küçük bir switch ile test edebilirsiniz.
2. Veyahutta BT labin bağlı olduğu kabinetteki uç bağlantısını diğer idare uçlarının olduğu swicth e bağlayın.
3. BT lab için kabinette uç bağlantı talebinde bulunun bilgi işlemden bakanlıktan
Suanlik aklima bunlar geldi
Bunu deneyeceğim hocam teşekkürler

Hallettim hocalarım, teşekkür ediyorum hepinize. Başka bir switch ile denedim çalıştı, sonrasında bizdeki mevcut switchin üzerinde tırnaklı anahtar vardı. Oradaki konumları değiştirince birbirini görmeye başladı PC ler. Anahtarın konumunu standarta alınca düzeldi.
IMG20250218093859.webp

Geri