BT sınıfı dağıtılıyor...

Kodla Büyü

titan1905

Seçkin Üye
Seçkin Üye
sonunda bunlada karşılaştık..
okulumuza 15 tane meb tarafından projeksiyon verildi.müdür de milli eğitim müdürü ile konuşmuş bilgisyar odasındaki bilgisayarları sınıflara taşıyın demiş sanırım gerçekten böyle bi niyetleri var...okulumuzda 2 tane bt sınıfı var birinde zaten pc yok diğerinide dağıtacaklar sanırım...
böyle bişey mümkünmü gerçekten..nasıl bi önlem alabilirimki bt sınıfı dağıtılmasın..devlet köylere bile artık bt sınıfı kurarken bizimkiler bozacağız diyor hayırlısı bakalım hftanın ilk günü keyfimi kaçırdılar :( :(

boşver ya en iyisi sanada bi pc versinler otur işte okulda memur gibi :? zaten hepimizin sonumuz o gibi :))

çıkışta öğrenciler ödev araştırmak için geliyorlar, bt sınıfındaki bilgisayarlar gittikten sonra seneyede derlerki orayı sınıf yapalım oda da olmaz vs..
il koordinatörünü aradım öyle bişey olmaz dedi ama yinede bilmiyorum artık...
arslan_1905 hocam sizde dağıtılması daha mı iyi bilgisayar sınıfının??

milli eğitim müdürü kanunları bilmiyo galiba öyle sözlü bi şekilde bt sınıfını dağıtamazlar başınız ağrır, bed modülünde diyelimki 2 lab görünüyo bakanlıktan okulunuza bir kurs çıktı; geldiler lab yok müdürün de sizin de başınız ağrır, bizimkiler de öyle bişey yaptılar sınıflara dağıttılar bir labı, ben uyardım dinlemediler, sonra başkalrından da bişeyler duymuşlar geri topladılar:) ben size dememiş miydim dedim :))

devrik devrik yazmışım kusura bakmayın.. :) beynim durdu

iyi tarafları da olabilir dağıtılmasının kötü tarafları da eğer ki iki sınıf sizin için sıkıntı oluyorsa bu iyidir fakat problemsiz sınıflar tek tük problem oluyor diyorsanız elbette kötü
hocam inanın bir hafta içinde üç okula gidiyorum her gittiğim okulun kasa bakımlarını yazılımsal bakımlarını kendim yapıyorum
üstüne üstlük dyned diye bir program sebebiyle öğretmenler labları kullanıyor ve ben her hafta o okullara gidişimde karşılaştığım durum beni üzüyor her yer her yerde yerler masalar çöp içinde pcler çalşmıyor projeksiyon göstermiyor vs..
o yüzden sordum sizin fikrinizi öğrenmek istedim değerli hocam

bilerzen' Alıntı:
milli eğitim müdürü kanunları bilmiyo galiba öyle sözlü bi şekilde bt sınıfını dağıtamazlar başınız ağrır, bed modülünde diyelimki 2 lab görünüyo bakanlıktan okulunuza bir kurs çıktı; geldiler lab yok müdürün de sizin de başınız ağrır, bizimkiler de öyle bişey yaptılar sınıflara dağıttılar bir labı, ben uyardım dinlemediler, sonra başkalrından da bişeyler duymuşlar geri topladılar:) ben size dememiş miydim dedim :))

devrik devrik yazmışım kusura bakmayın.. :) beynim durdu

il koordinatörüne söyleyim en kısa zamanda açabiliyorsa bizim okulda bi kurs açtırsın o zaman belki aynı durum olur siznle

Hocam bence dağılması hiç iyi değil. Bu sefer o sınıftan bu sınıfa koşturacaksınız. O öğretmen diyecek projeksiyon açılmıyor, diğeri diyecek projeksiyonda görüntü çok küçük nasıl büyütecez, diğeri diyecek hocam benim sınıftaki çok yavaş vs. vs. Hiç olmazsa BT sınıfında olursa sizin sorumluluğunuzda olacak bilgisayarlar ve kimin ne yaptığını bileceksiniz. BT sınıfı dağılınca idarenin bütün işleri de sizin üzerinize kalır...

hocam idarenin yapmaya kalkıştığı iş tamamen kanunlara aykırı.. ekte gönderiyorum yönergeyi, 1.sayfada göreceksiniz, bunun kesinlikle yasak olduğu kalın kalın belirtilmiş..

Ekli dosyalar

arslan_1905' Alıntı:
iyi tarafları da olabilir dağıtılmasının kötü tarafları da eğer ki iki sınıf sizin için sıkıntı oluyorsa bu iyidir fakat problemsiz sınıflar tek tük problem oluyor diyorsanız elbette kötü
hocam inanın bir hafta içinde üç okula gidiyorum her gittiğim okulun kasa bakımlarını yazılımsal bakımlarını kendim yapıyorum
üstüne üstlük dyned diye bir program sebebiyle öğretmenler labları kullanıyor ve ben her hafta o okullara gidişimde karşılaştığım durum beni üzüyor her yer her yerde yerler masalar çöp içinde pcler çalşmıyor projeksiyon göstermiyor vs..
o yüzden sordum sizin fikrinizi öğrenmek istedim değerli hocam
Beni 3 okulda süründürdüklerinde ben hiç birine bakmam herhalde.Bu iş zaman isteyen birşey.Hocam kendinizi yıpratıyor ve de maalesef kullandırıyorsunuz işinizden fazlasını yapmayın çünkü kendi işini yapmayıp yapanlara yükleyen çok bu camiada.

hocam kesinlikle resmi bir belge iste müdür beyin onayladığı bir dilekçe olabilir elinde resmi birşeyler olsun onun dışında izin verme başın ağrır

yasalara aykırı kafalarına göre iş yapıyorlar ordkai bilgisayarların kurulum amacı ve kullanım amacı sınıflara dağıtmak değil. böyle bişi olursa şikayette bulunacağınızı belirtin. ekmeğinizi elinziden alıyorlar bugün eğer sessiz kalırsanız kimsenin size saygısı kalmaz hakkınızı haklı olduğunuz sürece arayın.

Hocam okul müdürünüz sizden sınıfı dağıtmanızı isterse bunu yapmak zorundasınız. Çünkü o sizin idari amiriniz. Ancak sınıfı dağıtmadan evvel kesinlikle müdürünüzden yazılı emir isteyin ve kendisine bu durumu il-ilçedeki yetkililere bildirmek zorunda olduğunuzu ifade edin. Müdürünüz bu durumda muhtemelen geri adım atacaktır. Ancak yaşanabilecek sıkıntıların sorumluluğunu almaya kararlı bir idareciniz varsa yazılı emri aldıktan sonra sınıfı dağıtın...

Benim bt sınıfından da mdr. yardımcısı odasına bir bilgisayar almak istediler. Yazılı emir verilirse yapacağımı ama durumu ilçeye bildirmek zorunda olduğumu söyledim, idarecilerden bir daha ses çıkmadı :wink:

bir de böyle durumları kafanıza takmayın bence, sonuçta resmi kurumda çalışan görevlileriz. herkesin görev ve sorumlulukları belli. siz bu çerçevede hareket edin gerisini boşverin... kolay gelsin...

öyle bir şansları yok hocam ....Samsun mebden bize yazı geldi mesela .....Bilgisayar lab. dışarı çıkarılan tüm malzemeler geri konulacak .... Her hangi bir şey çıkarmak yasak diye

projeksiyon verildiyse, bir zahmet paraya kıyıp orta ayar bir kasa alıversinler (maddi olanaksızlık diye bir mazeret yok bence, isteyince her sorun çözülür...) okullar BT sınıfı bulamıyor, sizinkiler de dağıtıyor... bence kesinlikle izin vermeyin, lab olmadan bilişim dersi olmaz... sınıflara alındığında öğrenciler bilgisayarlara hiç dokunamaz .. bence çok yanlış...

Hocam kesinlikle çıkaramazlar. Benim okul müdürü de çıkardı bilgisayar tarayıcı falan. MEB Bilgi Edinmeye başvurdum bende. Aşağıda bana gelen cevap metni var.

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 505913

Cevap Metni : Sayın Zeynel EROL
BT sınıfları ile; mümkün olabildiği kadar fazla sayıda okula ve öğrenciye ulaşılarak, bilişim teknolojilerinin eğitimde verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. BT sınıflarından değişik derslerde daha fazla öğrencinin faydalanması dolayısıyla eğitimde fırsat eşitliği sağlanmaya çalışılmaktadır. Sınıflarda veya idari amaçla BT ekipmanlarının kullanımı Genel Müdürlüğümüzce gerekli görülmekle beraber BT sınıflarındaki bilgisayarların farklı amaçlarla dersliklere dağıtılması, idari amaçla veya farklı amaçlarla kullanımı uygun görülmemektedir.Bilginize.

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

Bazı arkadaşlar iyi demiş de , neresi iyi ben anlayamadım. 22 şubeli okula 20 bilgisayarı dağıtırsan, her ders bir sınıfta gezersin 24 saat yetmez artık. Haşat olur o pcler. Sırf gızıklığına sorun çıkartıp gelsin baksın pc'ci boş oturmasın diye bozan öğretmen bile çıkar. Çıkar çıkar, bazı şeylerde öğrencilerden farkları yok

hocam bencede sonuna kadar savaş. sonrasında sınıf sınıf gezersin haberin olsun. hem arkadaşlar bt öğretmeninin olduğu yerde en az 10+1 bt labı olması gerekmiyormuydu. böyle bişeyler hatırlıyorum sanki.

Bencede olmaması gereken bir durum yani o zaman siz derslerinizi sınıflara gidip anlatırsınız, öğrencilerde teorik olarak sizi dinler... yaaaa bakanlık bu konuya yeni bir yönetmelik çıkarmalı diyorum ama nerde işlerine geldiği gibi ortamı kurtaran yönetmelik ya da yönergelerle geçiştiriyorlar işi yok ki adam akıllı birisi, Ankara da oturup koltuk dolduruyorlar hepsi ooooo...

Geri