BT Sınıfı için para toplamak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan coook
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

coook

Süper Üye
Süper Üye
BT Sınıfı giderleri için öğrencilerden para toplamak yasal mı?

Anladım arkadaşlar sağolun.

burhaneren' Alıntı:
kaç para lazım hocam ?
Belli bir miktar değil hocam, yıl içinde sıkıntı çıkarabilecek fare,klavye vs. yada pano,kalem vs. gibi ihtiyaçlar için.

anladım hocam. Ne bileyim konuya bakan yorum yazan arkadaşlar 5 er lira bile yollasak bi yaraya merhem olurdu hem bize koymaz hem işiniz görülürdü. Ondan miktar sordum. Ben geçen yıl samimi arkadaşlarımdan 20-30 istedim stor perde aldım laboratuvara :)

Var olana sahip çıkmak için aslında öğrenciye bu işin maddi külfeti olduğunu göstermek adına para toplanabilir olması lazım. Tabi ki bu işin yasal boyutu olduğu için yapılamıyor. Öğrenci klavye tuşlarını kalemle söküyor, kablo pinlerini eziyor vs. Öğretmen tek başına bir laba girse bu tarz sorunlar azalır belki ama bir dersliği birden fazla öğretmen kullandığında sorun daha da büyüyor. Şu an için okul aile birliği kanalıyla ya da cebinizden ödemeniz gereken bir durum var hocam

erdcannet' Alıntı:
.... Şu an için okul aile birliği kanalıyla ya da cebinizden ödemeniz gereken bir durum var hocam
Aynen hocam, her yıl cebimden 150-350 TL para çıkıyor.
Geçen yıl müdür 93 TL çıkarttı aile birliğinden EBA için kulaklık al diye gözlerim yaşardıydı.

Sağolun hocalarım. Maksat var olan sınıfı ayakta tutmak. Ama kaynak yok maalesef.

ercinc98' Alıntı:
mesut_steel' Alıntı:
ercinc98' Alıntı:
sakın ha! bir velinin ağzına bakar.

2 lira topluyorum bende 2 senedir, şimdiye kadar sıkıntı çıkmadı şükür
maşşalah hocam sizin okulda 1100 kişilikmiş.
:o
hocam 7-8 lerde bilgisayar dersi yok malum, sadece 5'lerden topluyorum, yaptığım masraf fazlasıyla cepten yiyor zaten, bizimki sembolik olarak öğrencilerin bilgisayarları sahiplenmesi ve koruması için alınmış bir rakam..

Re: Ynt: BT Sınıfı için para toplamak.

Abarttınız sizde :-x
Gönüllü veren öğrencilerden zorlamadan, en fazla 2 - 3 tl liste imza karşılığı almanın ne şikayeti olsun.
Yalnız harcamaları ufakta olsa fatura ile belgelendirin ve saklayın.
Sadece var olanı koruyun, büyük işe fotokopi vs. girmeyin ve boğazdan haram geçmesin.

Eğitim ücretsizdir. Bağış yapmak isteyen de sadece okul aile birliğine makbuz ya da banka yoluyla bağış yapabilir. Onun da nereye harcanacağına okul aile birliği yönetimi karar verir. Anladınız siz :shock:

coook' Alıntı:

burhaneren' Alıntı:
kaç para lazım hocam ?
Belli bir miktar değil hocam, yıl içinde sıkıntı çıkarabilecek fare,klavye vs. yada pano,kalem vs. gibi ihtiyaçlar için.
Öğrencilere söyleyin ailelerinin evinde ya da iş yerlerinde kullanılmayan fazla klavye,fare, ekran vs. var ise size iletmelerini isteyin hocam.geliyor bir şeyler

Mr.Spermata' Alıntı:
coook' Alıntı:

burhaneren' Alıntı:
kaç para lazım hocam ?
Öğrencilere söyleyin ailelerinin evinde ya da iş yerlerinde kullanılmayan fazla klavye,fare, ekran vs. var ise size iletmelerini isteyin hocam.geliyor bir şeyler

Öneriniz için teşekkürler hocam.

Geri