BT Sınıfı Internet-İlginç bir durum.

Kodla Büyü

dereli_oglu

Aktif Üye
Arkadaşlar,
BT sınıfı ile ilgili bir problem var. Okulun planı aşağıdaki gibi. Olay şu:

1-BT sınıfında iken Internet birden gidiyor ve modeme 192.168.2.1 yoluyla da bağlanamıyorum. (Daha doğrusu bağlanabiliyorum ama yandaki menuler tam yüklenmeden, açılmayan bir Internet sayfası gibi bekletiyor ve beklesem de açılmıyor.
2-İlginç olan, modeme direk bağlanan bilgisayar da Internet gitmiyor.
3-Bazen modeme direk bağlanan bilgisayarda da Internet gidiyor ve o bilgisayardan da modemin arayüzüne ulaşamıyorum.
4-Bütün bu sorunlar modeme reset atınca düzeliyor.
5-Labdaki tüm bilgisayarları kapatıp, switch'i de kapatıp(şartelleri de kapatıp açarsam) açarsam düzeliyor. Sadece bilgisayarları kapatıp açarsam düzelmiyor. Galiba şartel açıksa yeniden başlatsan bile ip yenilemesi yapmıyor bilgisayarlar. Çünkü PC kapalı bile olsa, kasanın arkasında, ağ kablosunun ışığı yanıyor.
6-Bunları yapmaz, sadece switch'e reset atarsam düzelmiyor.

Acaba bilgisayarlar modemden sonra açıldığı için ilk açıldıklarında ip alıyorlar. Daha sonra teneffüste bilgisayarları kapattırıyorum. Yeniden açtırdığımda BT deki bilgisayarlar Switche bağlı olduğundan tekrardan modemden ip istemiyorlar mı acaba?(Çünkü kabloların ucu switch'e bağlı olduğu için, modem kapalı bile olsa bilgisayar sağ alt köşede Internet'e bağlı gözüküyor.) Bu sayede de aldığı eski ip, eskimiş oluyor ve çalışmıyor..
DHCP Aktarıcı nedir?
Onu aktifleştirsem sorun düzelir mi dersiniz?

Fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Plan.jpg
    Plan.jpg
    54.4 KB · Görüntüleme: 1,047
bu zyxel modem bende de değişik sorunlar çıkarıyordu. değiştirdim. herşey tıkırında. modem yada switchte kilitlenme oluyor herhalde. imkan varsa onları değiştirip deneyin...

meczup' Alıntı:
hocam modemi değiştir. bizim okulda da aynı sıkıntılar yaşandı
:+1: :+1: :+1:

bizim okuldada aynı sorun vardı airties rt-211 modem aldık aylardır modemin yanına uğramaz oldum,adeta yerini unuttum :D

crosswise' Alıntı:
değişik bi durum gerçekten modemin ıp static reset atınca okula ait ıp nosunu giriyor musunuz
Static ip girmiyorum.
Modemi resetledikten sonra "kullaniciadi@meb" ve "şifre" ayarı yapıyorum sadece. Bir de wireless ayarlarını yapıyorum. Diğer tüm ayarlar varsayılan olarak kalıyor.

sadullahbeysal' Alıntı:
Hocam aynı şeyler benim de okulumda oldu. modemimiz zyxel idi. sorun modemde. modemi değiştirdik sorun çözüldü.

Hocam modemimiz Airties 4 portlu kablosuz modem. modem de arıza var diyerek aldığımız yere gönderdik. Onlar 5 gün falan denediler ve bu sürede bize Zxyel modem verdiler. bu süre içinde reset atma gereği duymadık. Modem de problem olmadığını söylediler.

Bizim de zyxel modemimiz vardı. Aynı sorunları biz de yaşadık. Sonra ben modemi değiştirdim. Kullanıcı adı ve parolalarımızı değiştirdim. Sizce çözümlendi mi? HAYIIIR
Çünkü bizim sağolasıca öğretmenlerimizin bazıları switchten çıkan kabloyu aynı switche modemden geleni de modeme geri takmışlar. Hani bizden her şeyi ve anında istiyorlar
olmayınca da ilgilenmediğimizi düşünüp atıp tutuyorlar ya...İşte öyle cene çözümlemişler kendi çaplarında. SAğolasıcalar, ne diyeyim.

1.ilkönce yeni bir modem ile test et.
2.Baktın yine olmuyor o zaman switch i değiştireceksin hocam.

Bende de aynı problemler oluyordu.İlk modemi değiştirdim. Baktım yine olmadı. Sorun switch teymiş.
Tabi sizde denemelisiniz.

Eğer okulda çok bilgisayar varsa switch genelde çok ısındığında problem yaratabiliyor. Bir ikinci durum okulunuzda ethernet ile bağlı bir fotokopi makinası varsa bu makina stand by( hazırda beklet) modunda olduğunda ip alıyor ve bu ip nuramasını ayırıyor. Fakat modem bunu fark edemediği için bilgisayarlara aynı ip numarasını veriyor. Buda sıkıntı yaratabilir ayrıca deepfree kurulu bazı makinelerde bahsetmiş olduğunuz sorun ile karşılaştım

Geri