BT Sınıfı Kablolu İnternet Sorunu

Kodla Büyü

ermansr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba
Bilisim sinifinda kablosuz internet var. Verimli degil. Aidata ogrenci bilgisayarlari. Sistemi pardus. Switch, bilgisayar acildiginda ona ait olan isik yaniyor. Ogretmen bilgisayari dahil hicbiri kablolu baglanmiyor.
Ne yapmaliyim?

Merhaba
Bilisim sinifinda kablosuz internet var. Verimli degil. Aidata ogrenci bilgisayarlari. Sistemi pardus. Switch, bilgisayar acildiginda ona ait olan isik yaniyor. Ogretmen bilgisayari dahil hicbiri kablolu baglanmiyor.
Ne yapmaliyim?
Fiber mi kullanıyorsunuz hocam yoksa eski ADSL hatıınızı mı? ADSL ise muhtemelen modem idarededir ve bağlantınız çok yavaştır.Aynı durumu bnede yaşamıştım. Fiberden sonra düzeldi hızımız.

Kablolu baglanti hic olmuyor. Hiz problemi degil maalesef.
Hocam adım adım ilerleyin. Modem den switch e gelen kabloyu bulun. Tester varsa rahat bulursunuz. Yoksa az zaman alır. O kabloda internet var mı? Önce onu kontrol edin. Sonra duruma göre hareket edin. Eğer onda internet varsa switch te ya da switch ten çıkan kablolarda olabilir problem. Hiç birisinde yoksa kuvvetle muhtemel switchtedir. ( modeme ping atarak test işlemi gerçekleştirdiğinizi ve hiç bir şekilde cevap alınamadığını düşünerek yazdım.)

Ek. güncelleme : Unutmuşum, switchten çıkan bir kablo yanlışlıkla tekrar switche takıldığı içinde internet gidiyor olabilir. Yaşanmışlığı var. Bilmeyen biri bu uç niye boşta diye götürüp tekrar switche takabiliyor. Kontrol etmenizde fayda var.

Son düzenleme:
BBNET
Geri