BT sınıfı ne yapılabilir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan porry
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

porry

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar.Bizim okulda 2 tane bt sınıfı var(İlköğretim).Okulda ben tek öğretmenim ve benim bt sınıfım kullanılır vaziyette.Okul müdürümüz bu şuanda kullanımayan bt sınıfını nasıl değerlendirebilirz diye soruyor.2.bt sınıfı için neler yapabiliriz.Orayı atıl durumdan çıkarmak için nasıl işlerlik kazandırabiliriz arkadaşlar.Aklınıza bir fikir gelirse ve paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkür ederim.

Diğer sınıfta DYNED, MEBVitamin gibi uygulamaların kullanılması için diğer öğretmenleri teşvik etsin müdür.

sağlamm pc lerle önce kendi sınıfındakileri değiştir. sonra kalan sağlamları pc isteyen sınıflara dağıt öğretmenlere zimmetleyin tabi
kalanlarıda arşiv veya dapo neyiniz varsa oraya istifleyin bt sınfınıda evrak odasına çevirin gitsin yada ek anasınıfı yapın. olmadı kendine kafa dinleme odası yap.

hipopotam' Alıntı:
sağlamm pc lerle önce kendi sınıfındakileri değiştir. sonra kalan sağlamları pc isteyen sınıflara dağıt öğretmenlere zimmetleyin tabi
kalanlarıda arşiv veya dapo neyiniz varsa oraya istifleyin bt sınfınıda evrak odasına çevirin gitsin yada ek anasınıfı yapın. olmadı kendine kafa dinleme odası yap.
hocam sizden iyi idareci olur.

bazıları birini bulamaz siz şanslısınız hani bilgisayarları kullanılabilir halde deilse bir projeksiyon ve bir bilgisayar olsa yeter orada. öğretmenlerin öğrencilere video izlettirebileceği ve toplantıların yapılabileceği bir oda olarak kullanabilirsiniz eğer sizin dersiniz için ihtiyaç yoksa.

Zizu_' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:
hocam sizden iyi idareci olur.
şüphesiz :D

Bende de 2 tane BT sınıfı var. Birinde kendi derslerimi işliyorum ve dyned için kullandırıyorum. Diğerini ise öğrencilere açıyorum, ödevlerini yapıyorlar. Diger sınıfla çakısma olursa dyned için kullanılıyor. Varsa halk eğitim kursu ve öğretmenlerin hizmet içi eğetimi için kullanılıyor. Diger öğretmenlerden isteyen olursa onlar kullanıyor. Bide boş ders yıkarlarsa üstüm bazen kurtarıcım oluyor. Yanı kısacası iki sınıfıda fazlasıyla etkin bir sekilde kullanıyoruz.

Öncelikle verilen cevaplar için çok teşekkür ederim.Toplantı için kullanılmaz toplantı salonumuz var.(internet ve pc var.)Anasınıfı olmaz zaten iki tane var.en mantıklısı Dynad ve meb vitamin fakat ingilizce öğretmenleribu konuda çok kaçak.Dynad yüzde yüz bana kalır.(Bizim okulda hiç yapılmadı da.) Eğer aklınıza değişik bir fikir gelir ve paylaşırsanız çok sevinirim.Tekrar çok teşekkur ediyorum cevapyazan arkadaşlara.

DYNED ve Meb Vitamin gibi uygulamalar mantıklı.
Bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
İngilizce öğretmenleri ya da Vitamin kullanacak olan sınıfların öğretmenleri istedikleri kadar kaçak olsunlar.
Bu fikri siz müdürünüze söyleyin. Öğretmen arkadaşlara da rehberlik edeceğinizi ve görevinizin bt sınıfının çalışır olmasını sağlamak olduğunu hatırlatın. Yani onların görevlerini üstlenmeyeceğinizi söyleyin.
Siz sınıfları değerlendirmek için müdürünüze fikir vermiş olursunuz. Kalanı diğer arkadaşların çalışkanlığına ve isteğine bakar.
Üzerinize yıkma gibi bir tavır sergilerlerse de müdürünüzle muhatap olun, öğretmen arkadaşlarla karşılıklı tartışmaya girmeyin ve siz sınıfı hazırladığınız halde kullanmazlarsa her toplantıda bunu dile getirin.

Ben olsam okulda toplantı salonunuz olduğundan boş odadaki pc lerin korunması için çaba gösterirdim. çünkü birgün mutlaka işinize yarayacaktır. Eski okulumda tam 3 tane lab vardı. Birinde sadece ders işliyordum. Birini sınıf öğretmenlerine ayırmıştım. 3. ise ödev araştırmak isteyenlere açıyordum. 3. anahtarı bendeydi kimseye vermiyordum :) Tabi şimdi ne haldeler bilmiyorum.. Hala 3 bt sınıfı var mı o okulda?

Benim okuldada 2 BT sınıfı var. Biri 17+1 diğeri 13+1. bütün bilgisayarları tek sınıfa topladım. 30+2 oldu. öğretmen pc lerinden birini sunucu yaptım. artık her öğrenciye 1 PC düşüyor. bende 2 sınıfla uğraşmaktan kurtuldum. Boşalttığım sınıfıda TTS sınıfı yaptık. Herkez mutlu........

Tabii bu iptal işlemini MEM e resmi başvuru ile yapıyorsunuz, bilirkişi görevlendiriyorlar, o kişi gelip inceleyip onay veriyor.. kendi kafanıza göre boşaltmayın sınıfı başınız belaya girer.....

formatör öğrtmensiniz sanırım.belirli saatlerde orayı öğrenci araştırmaları için aç.belirli saatler belirle.Bir de o saatlerde görevli öğrenciler belirle başka gibi bişey işte, senin başında durmana gerek yok.en mantıklısı bu.hem yeri geldiğinde sana çok faydası olur o bt sınıfının.yedek kasaların olur acil olduğunda tamir edilene kadar o bilgisayarları kullanırsın.
ayrıca bence sen Dynedi bilgisayarlara kur.şifre mifre verme işlemlerini ingilizce öğretmenleri yapacak.boş zamanlarda öğrenciler gelsin kullansın.sessizce çalışıyorlar nasıl olsa.sana kalacak birşey yok yani.

Sınıflara dağıtın diyen arkadaşları anlamıyorum niyetiniz iyi de olsa.(müdür yapsa burda sızlanırsınız.)

porry hocam, birini bizim okula gönderin :idea: çok hayırlı bir iş yapmış olursunuz :)

Bizde de 20+1 lik iki BT sınıfı var (idi).
Bazı arkadaşlar dersleri bir sınıfta, mebvitamin-dyned-vs uygulamaları diğer sınıfta yaptırın demiş de, bir sınıfta yapılacak dersler yok ki! 4-5 lerde dersimiz kalktığı için, dğer sınıflarda da seçilmeme durumu nedeniyle, hele de okulunuz küçük ise "bir sınıfta BT derslerini işleyin" tavsiyesi havada kalıyor sanki?

Ben bir sınıfta hem haftalık ders saati sayısı az olan BT dersini işliyorum, hem öğrencilerin serbest çalışmalarını yaptırıyorum (araştırma - ödev), hem de öğretmenlerin kendi dersleri için sınıfı kullanmasını sağlıyorum (senede birkaç ders ancak işleyen oluyor). Diğer sınıfa gelince, oradaki bilgisayarlar sınıflara dağıtıldı, benim önerim ile. Eğer orada kalsalardı kullanılmadan atıl duruma geleceklerdi. Şimdi her sınıfımızda bir bilgisayar, projeksiyon, internet bağlantısı mevcut. Daha verimli olduğunu düşünüyorum.

Hocam bizim okulda sağolsun 1997'de kurulmuş, bir laboratuar var ve bilgisayarları demirbaştan düştük artık. Okulnuzu kardeş okul olarak belirleyip, okulumuzu bu muzdarip durumdan kurtarıp, hayır işlemiş olursunuz...!

hipopotam' Alıntı:
sağlamm pc lerle önce kendi sınıfındakileri değiştir. sonra kalan sağlamları pc isteyen sınıflara dağıt öğretmenlere zimmetleyin------------ kendine kafa dinleme odası yap.

birini sen kullak diğerinide diğer öğretmenler kullansın bu kadar basit :D...

1997 model bilgisayarlar bizim okulumuzda da var kurtulmak isterseniz her türlü kabul edebiliriz hocam :) okulum olarak

Hocam bende 3 tane BT var 1100 mevcutlu bir okul ve öğretmenler BTleri kullanmak için önceden sıra almak zorunda kalıyor benden :) çok yoğun oluyor. Tabi okul ikili eğitim bu dediğim sabahçı olan 2. kademelerde böyle öğleden sonra 1. kademede bir Allah kulu uğramıyor BT lere :) Akıllı tahtamızda var sınıf öğretmenlerinide akıllı tahta için yönlendiriyorum ama hevesli olan yok.

valla biri bizim okulu kardeş okul seçsin bize yollasın bilgisayarları .. oturup ağlayasım geliyo labın ortasında :S yapcak hiç bişe bulamıyorm

Geri