BT Sınıfı normal sınıfa dönüştürülmek isteniyor

Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. Okulumda bazı öğretmen arkadaşlarin norm kadrosunun düşmemesi için BT sınıfının normal sınıfa dönüştürülmesi söz konusu. Müdüre bunun mümkün olmadığını söyledim ama bu konuda yasal hakkının oldugunu daha önceki okuluda da bunu yaptığıni söyledi. Müdür Yardımcısı da bu konuda sene basinda bir yazı geldi falan dedi. Araştırma yapacağım için fazla birşey söylemedim. Bu konuda yardımlarınızi bekliyorum. Böyle bir yetkileri var mı gerçekten

bimere ve alo 147ye yz gitsin.Müdür görevini kötüye kullanıyor devleti zarara uğratıyor de yapıştır gitsin.

Hocam forumda BT sınıflarının dağıtılmaması ile ilgili yazılar var. Ama sen yine de yaz BİMERe. İl MEM ile görüş. Sendika ile görüş. Zorunlu dersin sınıfını kaldıramazlar. Çok istiyorlarsa, Görsel sanatlar, Teknoloji tasarım sınıflarını kapatmalarını teklif edin. Bakalım diğer arkadaşlar nasıl tepki gösterecekler.

biltek2007' Alıntı:
Hocam forumda BT sınıflarının dağıtılmaması ile ilgili yazılar var. Ama sen yine de yaz BİMERe. İl MEM ile görüş. Sendika ile görüş. Zorunlu dersin sınıfını kaldıramazlar. Çok istiyorlarsa, Görsel sanatlar, Teknoloji tasarım sınıflarını kapatmalarını teklif edin. Bakalım diğer arkadaşlar nasıl tepki gösterecekler.

bimere yazmayı düşünüyorum ama ilk önce bu belgelerle birlikte müdürle konuşmak istiyorum hocam. idaremiz iyi niyetli insanlardan oluşuyor. tabiki ben hakkımı savunacağım ama bunu kırmadan dökmeden yapmak istiyorum. sizden ricam bu konuyla ilgili elinizde bulunan resmi yazı. yönetmelik vb. şeyleri benimle paylaşmanız...

aynen hocam bimere ulaştırırsan sorunu idare ile zıtlaşabilirsin. O yola başvurmadan önce sonuna kadar konuşarak halletmeye çalış. Gerekli belgelere bakayım eğer bulursam paylaşırım buradan ama kapatılamaz diye biliyorum sonuçta zorunlu bir ders ve hali hazırda bir laboratuar var ise kapatılamaz diye biliyorum. Olmadı ilçe milli eğitim müdürlüğüyle bir konuş bilgi al eğer ildeysen il milli eğitim müdürüyle konuş
Tabi konuşmaların biraz lab derslerini överek olsun

musara' Alıntı:
aynen hocam bimere ulaştırırsan sorunu idare ile zıtlaşabilirsin. O yola başvurmadan önce sonuna kadar konuşarak halletmeye çalış. Gerekli belgelere bakayım eğer bulursam paylaşırım buradan ama kapatılamaz diye biliyorum sonuçta zorunlu bir ders ve hali hazırda bir laboratuar var ise kapatılamaz diye biliyorum. Olmadı ilçe milli eğitim müdürlüğüyle bir konuş bilgi al eğer ildeysen il milli eğitim müdürüyle konuş
Tabi konuşmaların biraz lab derslerini överek olsun

hocam müdür kendinden emin konuşuyor. sizden gelecek belgeleri bekliyorum bende arşivi bir karıştıracağım. okulumuza fatih projesi gelecek ya bu sene ya gelecek sene. müdür fatih projesi gelecek sen dersini sınıflarda yaparsın demeye getiriyor. okulunda fatih projesi olup bt sınıfı olmayan arkadaşlar nasıl ders işliyorlar acaba?

BT sınıfında Dyned yapılmıyor mu? Asıl sorun Dyned yapmazlarsa ortaya çıkar.

mdio' Alıntı:

dyned yüklüyorum hocam ama kullanan yok. toplantı olduğu zaman bir telaş ediyorlar sonra kalıyor.

müdür mazeret olarak sınıf yetersiz diyecek muhtemelen sınıf mevcutlarının 26 yı geçmediği bir okulda sınıf yetersiz demek geçerli bir mazeret olur mu sizce?

Kardeşim benzer bi sorun bende de mevcut. Okulda BT Rehber Öğretmenim. Okulumuzda imam hatip ortaokulu ve lisesi aynı binada. Bu eğitim öğretim yılı başına kadar okul taşınacak(deprem kararı olan yere fatih projesi yapmışlar: zarar 300 bin lira ). Ortaokul bir yere lise başka bir yere taşınacak. Kadrom lisede. Bende senin gibi müdürle konuştum. Yeni okulumuzda(lisede) BT sınıfını kuracağız değil mi dedim? Senin lisede hiç dersin yok ki ne sınıfı dedi. Bilgisayarlar hazır sadece prizler ve internet bağlantısı yapılacak ama adamlar kurmayacaklarmış. Daha önce ortaokullara azda olsa dersim vardı. Böylece BT sınıfını ayakta tutuyordum. İlçe milli eğitim ile bu aralar aram iyi olmasa da(ilçe milli eğitimde görevlendirme teklifini reddettim) gidip milli eğitim müdürü ile konuşmayı planlıyorum. Bakalım ne olacak
Bu konudan gelecek resmi yazıları ilgi ile bekliyorum. Bütün müdürlerden duyduğum artık BT sınfları meslek liseleri hariç hiç bi yerde desteklenmiyor oldu. Bu konu ile ilgili de pek bi resmi yazı bulamadım.

TAKİP

Hocam bu şekilde 2 yazı buldum bunları bir çıktısını al bence okul idaresine biraz korkutarak konuş müfettişler özellikle kontrol ediyorlar falan filan diye bakanlık tarafından kesinlikle kapatılamayacağını bildir araştırırken gözlemledim sesini çıkaramayan arkadaşların laboratuvarları hep kapatılmış.

Eğer kapatılırsa norm fazlası durumuna düşürecektir sizi büyük ihtimal

Ekli dosyalar

• yazı1.jpg
    yazı1.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 1,016
  • BT+Sınıfl...jpg
    BT+Sınıfl...jpg
    272.4 KB · Görüntüleme: 1,015
Teşekkürler musera. şimdi bu yazının kütahya versiyonunu bi arştıralım bakalım :+1:

valla kütahya versiyonu falan bulamazsan bu şekilde çıktısını al ve bu illerde bu şekilde görüş bildirilmiş de bakanlık adına.

Eğer halen kapatmayı düşünüyorlarsa bu yazıyıda ekleyerek dilekçe yaz okula ve kapatılamayacağını belirt işi resmiyete dök. Bu şekilde hakkınızı ararken elinizde yazılı bir beyanat olur. Zaten dilekçeye cevap vermek zorundalar. Onu alarak artık gerekli yerlere gönder gitsin müdür büyük ihtimal soruşturma yer hatta bunları söylersen gözü korkabilir direk vazgeçebilir.

hatta müdüre internette biraz araştırdım bilişim sınıfını kapatan 2-3 müdür soruşturma yemiş de biraz korkut ki aklı başına gelsin:D:D

buyey' Alıntı:
mdio' Alıntı:

dyned yüklüyorum hocam ama kullanan yok. toplantı olduğu zaman bir telaş ediyorlar sonra kalıyor.

müdür mazeret olarak sınıf yetersiz diyecek muhtemelen sınıf mevcutlarının 26 yı geçmediği bir okulda sınıf yetersiz demek geçerli bir mazeret olur mu sizce?

Hocam sınıfın yetersizliği mevcut ile alakalı değil. BT sınıfındaki PC'ler Dyned yüklenince sorunsuz çalışıyorsa mazeret bulamaz okul idarecileri. Dyned'i söyleyin, bakın sadece dyned yüzünden 2 gün sonra o sınıfı dağıtıp tekrar kurmak zorunda kalabilirler. Sınıf olmasın dyned için kullanılsın.

musara' Alıntı:
Hocam bu şekilde 2 yazı buldum bunları bir çıktısını al bence okul idaresine biraz korkutarak konuş müfettişler özellikle kontrol ediyorlar falan filan diye bakanlık tarafından kesinlikle kapatılamayacağını bildir araştırırken gözlemledim sesini çıkaramayan arkadaşların laboratuvarları hep kapatılmış.

Eğer kapatılırsa norm fazlası durumuna düşürecektir sizi büyük ihtimal

hocam sesimi çıkaracağım merak etme. ama elim biraz güçlensin istiyorum bu belgelerin tek tek çıktısını alacağım ve göstereceğim. norm kadro meselesine gelince bu meseleyi daha önce söyleseydiniz tayin istemekten vazgeçmiştim. tayin ister giderdim dedim. ama bu saatten sonra kapattırmamak için elimden geleni yapacağım İnşallah. onların iyi niyetini anlıyorum ama yanlış bir yol izliyorlar bunun farkında değiller

mdio' Alıntı:
buyey' Alıntı:
mdio' Alıntı:

Hocam sınıfın yetersizliği mevcut ile alakalı değil. BT sınıfındaki PC'ler Dyned yüklenince sorunsuz çalışıyorsa mazeret bulamaz okul idarecileri. Dyned'i söyleyin, bakın sadece dyned yüzünden 2 gün sonra o sınıfı dağıtıp tekrar kurmak zorunda kalabilirler. Sınıf olmasın dyned için kullanılsın.

siz hangi ildesiniz bilmiyorum hocam ama kayseride dynedi pek umursayan yok

Birkez daha görülüyor ki, BT Öğretmenleri çağdaş kibar davrandıkça, verimli çalışıp işini yaptıkça KAZIK YEMEYE DEVAM EDİYOR...
Her zaman TAVSİYEMDİR;
İdareye kibar olmayın, çağdaşlık modernlik peşinde koşmayın...
ODUN olun ODUN... Onlarca Müdür gördüm, Delikanlıysa, Erkekse benim Laboratuvarımı kapatsın görüşelim...

dorian' Alıntı:
Birkez daha görülüyor ki, BT Öğretmenleri çağdaş kibar davrandıkça, verimli çalışıp işini yaptıkça KAZIK YEMEYE DEVAM EDİYOR...
Her zaman TAVSİYEMDİR;
ODUN olun ODUN... Onlarca Müdür gördüm, Delikanlıysa, Erkekse benim Laboratuvarımı kapatsın görüşelim...

beni yanlış anladığınızı düşünüyorum konuyu baştan okumanızı tavsiye ederim

ne olduğunu merak eden arkadaşlara
bugün bt sınıfının kapatılamayacağına dair belgelerin çıktısını alıp müdür ile görüştüm. durumu anlattım. bu konuda birçok yazının olduğunu bakanlık izni olmadan böyle birşey yapılamayacağını söyledim. kendisi 2013 tarihli bir yazıdan bahsetti bende o yazıda fatih projesi sebebiyle bazı okullarda bt sınıflarının dağıtıldığı duyumunun alındığı, kesinlikle böyle bir işlemin yapılmaması gerektiğinin belirtildiğini söyledim. norm kadro sıkıntısı olan arkadaşları korumaya çalışmanız güzel ama bt sınıfını kapatma yanlış bir yol olur dedim. ve daha birçok şey. büyük oranda ikna oldu. ama yinede tetikteyim. böyle bir çalışma gördüğümde gereken tüm yasal yolları kullanacağım ama İnşallah gerek kalmaz...

yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

dorian' Alıntı:
Her zaman TAVSİYEMDİR;
Ağzına sağlık hocam ne güzel izah etmişin. Sıkıntı ya fıtrattaysa .d

dorian' Alıntı:
Her zaman TAVSİYEMDİR;
Çok merak ettim kapatıcam sana ne dediğinde ne yapacaksın, bizimle paylaş bizde bilelim.

0 bilgisayar dersi olan lisede ben gelmeden once sinifa donusturulmus bt sinifini geri actirdim. 10 tanede pc aldirdim :wink:

tek yapmaniz gereken tehdit etmek, kafalarina gore is yapamayacaklarini, sorusturma yiyeceklerini iyice bi belletin kendilerine.

Geri