BT Sınıfı Olmayan Okularda Formatör Öğretmen Görevlendirilme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mur@t
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mur@t

Üye
Bilindiği üzere Bitefo görevlendirmeleri bünyesinde BT bulunduran okulları kapsamakta şube sayısı fazla olan ve normu bulunan bir çok okulda BT sınıf mevcut değil, Yeni BT sınıflarının kurulmadığı ve Fatih projesi kapsamında Teknolojinin sınıflara indirildiği günümüzde görevlendirmelerin kapsamının genişlemesi yani tüm okulları kapsaması gerektiği düşüncesindeyim.

hocam kesinlikle bu düşüncenize katılıyorum. Sınıflar bilgisayarla dolu lakin 10+1 lik 1999 lu yıllarda kalma bir sınıfınız var, ama Merkezi bir okulda bitefo olarak görev alamıyorsunuz. Sebep lab'ın 15+1 olma gerekçesi.

bu düzenlemenin gerçekleşmesi kanısındayım.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni kadroları aslında BT sınıf sayısına göre yapılmalı. Benim okulumda 2 tane BT var. Biri 20+1 diğeri 15+1. Otomatikman norm kadrosu 2 olmalı. Yanlış mıyım?

Ayrıca 25 dizüstü 25 projeksiyon, 10 kadar BT dışı bilgisayar, 60 öğretmen 1500 öğrenci. Günde 11 saat okuldayım. 14 saat derse giriyorum. Kendi okulumda o kadar iş varken bir de ikinci okula gidiyorum. Yani haftanın 2 günü derse girme 2 günü formatörlük ve tamirat 1 günü de ikinci okula gidiyor. Tek eksiğim internet cafe denetimi bir de o olsa sadece 1 tam gün formatörlük yapıyor olacağım kendi okulumda ilginç ya.

Tek bildiğim ve istediğim şey. 2 BT = 2 norm kadro, bu kadar...

ben de bu durumdayım okulda kullanılamayacak bir lab var eski diye görevlendirme yok ama öğretmenlerin kullandığı yaklaşık 60 netbook var

saçma bir uygulama ama şube müdürünün düşüncesine göre bilgisayar labı olması önemli

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni kadroları aslında BT sınıf sayısına göre yapılmalı. Benim okulumda 2 tane BT var. Biri 20+1 diğeri 15+1. Otomatikman norm kadrosu 2 olmalı. Yanlış mıyım?

Ayrıca 25 dizüstü 25 projeksiyon, 10 kadar BT dışı bilgisayar, 60 öğretmen 1500 öğrenci. Günde 11 saat okuldayım. 14 saat derse giriyorum. Kendi okulumda o kadar iş varken bir de ikinci okula gidiyorum. Yani haftanın 2 günü derse girme 2 günü formatörlük ve tamirat 1 günü de ikinci okula gidiyor. Tek eksiğim internet cafe denetimi bir de o olsa sadece 1 tam gün formatörlük yapıyor olacağım kendi okulumda ilginç ya.

Farrklı bi durum kesinlikle bu durumlar da göz önüne alınmalı görevlendirme yapılırken görev sorumluluğu BT, ama ders saatine bakılıyor norm için sıkıntılar buradan doğuyor..

ofkar' Alıntı:
ben de bu durumdayım okulda kullanılamayacak bir lab var eski diye görevlendirme yok ama öğretmenlerin kullandığı yaklaşık 60 netbook var

saçma bir uygulama ama şube müdürünün düşüncesine göre bilgisayar labı olması önemli
Görevlendirme kapsamı genişlemeli eğitici arkadaşlarımız bu durumda olan arkadaşalrımızın isteklerini toplantılarda gündeme getirebilirlerse bi düzenleme sağlanabilir diye düşünüyorum

bilgisayarbilisim33' Alıntı:

Sayın hocam ben 60 bilgisayarlı bir okulda tek başıma iken norm fazlası oldum. Geldiğim okulda 20 PC var.

Peki benim durumum ne olur acaba arkadaşlar?Kendi okulumda geçen yıla kadar ders vardı.Bu yıl ders seçilmedi 6,7,8 lerden de
kaldırıldı.Çünkü labratuar yetersizdi.Bende mecburi formatör olacaktım.Başka bir okulu yazdım burası geldi.Ama şimdi 1.dönemin sonunda süre bitince tekrar eski okuluma dönmem gerekecek.Fakat müdür o labratuarı dağıtmış sunum odası yapmış.Lab yok dersde yok ne olacam o okulda....

benim okulumda bilgisayar labı var fakat bt sınıfı olarak geçmiyor. Çünkü ufak bir sınıfta kütüphane ile aynı yerde. Ben bu sene adayım bt sınıfı olmadığı için seneye formatörlük başvurusunda bulunamıyacakmıyım.

Arkadaşlar Fatih projesinde görevlendirmeler olacaktır ben buna inanıyorum. Çünkü tabletlerde usb giriş var(bu bakım demektir) ve etkileşimli akıllı tahtalardaki LCD'lerin içinde 2 işletim sistemli bilgisayar var. Mutlaka gündeme gelecektir eminim.

Görevlendirme kapsamının genişlemesi bir çok arkadaşımız için az da olsa sorunların çözümüne katkı sağlar düşüncesindeyim. Bu konuda ne yapılabilir ?

Geri