smtvural
Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba.Okulumuza yeni bir BT sınıfı kurma çabalarım nihayet son buldu ve artık bir BT sınıfım var..Benim sizin tecrübelerinizden faydalanmak adına sorularım olucaktı..Birincisi okulumuzun projesinde BT sınıfı olmadığı için altyapı tesisatı da normal derslik olarak çekildi..Ve altyapımız tamamlansa bile fiber hizmeti henüz gelmedi.Şuan okulumuz yeni olduğu için kendi imkanlarındaki alt yapı ile ADSL hattını sınıflara yayarak kullanıyoruz..BT sınıfına 24 portlu switch ile internet getirmeye çalıştım.Modem bodrum katta ve ondan çıkan bir hat da sınıfıma geliyordu..Bende bu hattı switch'e vererek bilgisayarları internete ve birbirine bağlamaya çalıştm.Sınıfta NetSupport School kullanıcam.Burada sizden öğrenmek istediğim laboratuvardaki pclerin ip lerini sabit mi vermeliyim yoksa otomatikte mi kalmalı??Sarı ünlem oluyor bazen ve bunun çözümü için ne yapmalıyım..Nete bağlanamıyorum.. ayrıca eğer ipv4 ayarlarını elle gireceksek hangi değeri nereye girmeliyim kafam çok karıştı yardım edebilir misiniz lütfen??