BT Sınıfı Ve Ağ Yapısı ile ilgili Acil Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smtvural
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

smtvural

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba.Okulumuza yeni bir BT sınıfı kurma çabalarım nihayet son buldu ve artık bir BT sınıfım var..Benim sizin tecrübelerinizden faydalanmak adına sorularım olucaktı..Birincisi okulumuzun projesinde BT sınıfı olmadığı için altyapı tesisatı da normal derslik olarak çekildi..Ve altyapımız tamamlansa bile fiber hizmeti henüz gelmedi.Şuan okulumuz yeni olduğu için kendi imkanlarındaki alt yapı ile ADSL hattını sınıflara yayarak kullanıyoruz..BT sınıfına 24 portlu switch ile internet getirmeye çalıştım.Modem bodrum katta ve ondan çıkan bir hat da sınıfıma geliyordu..Bende bu hattı switch'e vererek bilgisayarları internete ve birbirine bağlamaya çalıştm.Sınıfta NetSupport School kullanıcam.Burada sizden öğrenmek istediğim laboratuvardaki pclerin ip lerini sabit mi vermeliyim yoksa otomatikte mi kalmalı??Sarı ünlem oluyor bazen ve bunun çözümü için ne yapmalıyım..Nete bağlanamıyorum.. ayrıca eğer ipv4 ayarlarını elle gireceksek hangi değeri nereye girmeliyim kafam çok karıştı yardım edebilir misiniz lütfen??

IP'leri elle verin hocam. Yoksa ip çakışması olabilir. IPV4'e gir hocam. Varsayılan ağ geçidine modemin ip numarasını yazacaksınız. Zaten alt ağ maskesi kendi 255.255.255.0 oluyor. IP adresi kısmına ise hocam modemin ilk üç hanesini yazdıktan sonra dördüncü kısmına her bilgisayara farklı bir numara yazın. Yazdığınız numara 255'i geçmesin.

Eğer yakın zamanda fibere geçeceksen otomatik ip ver derim. Deepfreeze tarzı program kullanıyorsan sonradan sıkıntı olabiliyor. Ben önceden sabit ip veriyordum sonradan otomatiğe döndüm şimdilik bir sıkıntı yok tüm PC leri kontrol edebiliyorum.

Sabit IP vermek istiyorsan IP4 e modeminin ip adresine göre 192.168.1.100 den başlayarak 192.168.1.101,192.168.1.102 diye devam edebilirsin. Bu durumda alt ağ maskesi otomatik olarak 255.255.255.0 varsayılan ağ geçidi ise 192.168.1.1 olacaktır.

Bazı modemler 192.168.2.1 den ip dağıtır. Bu durumda ip adreslerini 192.168.2.100,192.168.2.101,192.168.2.102 şeklinde vermelisin.Alt ağ maskesi otomatik olarak 255.255.255.0 varsayılan ağ geçidi ise 192.168.2.1 olacaktır.

ip adresini otomatik ya da sabit olsun farketmez. Netsupportu kullanabilmen için en önemlisi bilgisayarların çalışma grubunun aynı olması gerekmekte ve netsupportu kurarken Room kutucuğuna aynı ismi vermen.

Geri