Eğer almak, için diretirlerse, EBİTEFO'ları, Milli Eğitimi aratın, İllaki alacaklarsa Resmi yazı ,isteyin yada tutanak tutun (idaredeki ve alan kişinin imzası olsun), ki bir şey olduğunda sıkıntı olmasın. %90 vazgeçerler... Bunların hiçbirini yapmadan alırlarsa okula dilekçe yazın.. Arada kaynamayın.. Ama siz kuru kuru "ya hocam, olmaz" derseniz olur...
Kötü olunacaksa olun, başınza birşey gelirse, kıytırık bir makina için hem makinanın sıfır fiyatını ödedirler, hemde ceza alırsınız..
Başıma gelen: Önceki çalıştığım okulda BT dersine giren öğretmenler yazıcı ve tarayıcıyı idareye vermiş.. eee... esi şu, idare zaman içinde tamamen değişince, unutulmuş. Be göreve başladığımda yazıcı BTS'nin dediğinde kabul bile etmediler. Ben geri vermekten bahsetmiyorum, yazıcının BTS 'ye ait olduğunu bile kabul etmediler... 5 tane aynı dönemde kurulan okulda aynı bilgisayarlar ve aynı yazıcılar olduğunu gösterince bile ...
Arkadaşın başına gelen: Okulun fotograf makinesine istemiş bir öğretmen, müdür de ver hocam demiş. Bizimkisi müdüre makinayı kutusuyla veriyor ve "hocam makine resmen sizin üzerinize zimmetli gözüküyor, ben size teslim edeyim, sorumluluk size ait olduğu için istediğinize verebilirsiniz" diyor. 5-6 tane de öğretmen var yanında..