BT Sınıfı Yeni binaya taşınacak ÖDENEK olur mu?

Kodla Büyü

sertokus

Süper Üye
Süper Üye
Okulumuz 28 Eylül 2015 itibari ile yeni binasında hizmet verecek. Ancak BT sınıfı ta eski binada kaldı. Sorduk soruşturduk kimsi bu işe girmez denildi. Bi kaç kişiye de söyledik adamlar 2-3 bin lira para istiyor. Böyle bir durum başına gelen var mı?

Müdüre zaten BT sınıfını yeni binada zor kabul ettirdim. İşte para işin içine girince vazgeçmeye meyilli.

Kendisi taşıyan var mı ya da. Böyle bir işe kalkışsam tek başıma yapabilir miyim? Yoksa hiç girişmesem mi?

İzlemem gereken yol ne olmalıdır. Tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

Taşıma işlemi için ödenek pek gönderilmez.
2-3 bin tl'yi ne için istiyorlar? Hangi işlemleri yapmaları gerekiyor?
Yeni binada BT lab'ı için hazırlanmış bir sınıf var mı, işte prizler, ağ yapısı vs. hazır mı?

yakuphan' Alıntı:
Taşıma işlemi için ödenek pek gönderilmez.
2-3 bin tl'yi ne için istiyorlar? Hangi işlemleri yapmaları gerekiyor?
Yeni binada BT lab'ı için hazırlanmış bir sınıf var mı, işte prizler, ağ yapısı vs. hazır mı?

Yeni binada bir tane bt sınıfı ayarladım güç bela yalvararak. Ama elektrik tesisatı, priz ağ yapısı hiç bir şey yok. Bilgisayarları taşıdık zaten yeni binaya. Ben sadece altyapıdan bahsediyorum. Aslında yapacakları internet kablosunu, elektrik panosunu ve internet panosunu sökmek. Tabiki aynı sistemin tekrar yeni Bt sınıfına döşemek. Bilgisayar sayısıda fazla olunca biraz karışık gibi. Bir de tüm kablolar derli toplu olarak o plastik kutulara( adını bilmiyorum) sokulacak.

Bugün aldım bizim okulun hizmetlisini yanıma. Sabahtan akşama kadar tüm altyapı tesisatını söktüm. Nasıl mı?
Açtım kabloların geçtiği yolları. çıkardım kabloları. Her bir prizi olduğu yerden hiç bozulmayacak şekilde bantladım.
Daha sonra güç kaynağının gittiği ana kabloyu ta sigortanın ordan kestim.
Elektrik panosuna giden kabloları bantladım ve elektrik panosunu söktüm.
İnternet panousuna giden kabloları bantladım ve internet panosunu söktüm. Not: Hiç bir kabloyu internet panosundan sökmeden olduğu gibi panoyu çıkardım.
Not2: İnternet panosunu sökmek gerçekten çok zor oldu.
Not3: Tüm bunların çoğunu yinede hizmetli abim yaptı sağolsun.
Kabloların girdiği plastik tesisatı arabaya yükledik. O iş tamam
Tüm bu tesisatı yarın diğer öğretmen arkadaşlarıda alarak tek seferde taşımayı planlıyorum. (Tabiki öğretmen arkadaşların gönlünü yapabilirsem. Yok üstüm kirlenir ......... Bakalım yarın kimin ne mal olduğu çıkar)
Güç kaynağını 2 kişi
İnternet panosunu 1-2 kişi
Elektrik panosunu 1 kişi
Sol taraftaki kabloları sürükleyerek 1 kişi
Sağ taraftaki kabloları sürükleyerek 2 kişi Not4: tabiki sürüklerken koparmamaya dikkat edicez.
Bu tesisatı olduğu gibi TOROS' a yükleyecez. İnşaallah kabloları kopartmayız. Diğer binaya kadar.
AMACIM: Tesisatı aynı orada olduğu gibi diğer sınıfa takmak. Tabiki ebatlar tam olmayacak ama artık ayar çekecez.
Bir elektrikçi çağırıp elektriği vermek.
Böylece bizden istenen 2 - 3 milyarı İmam Hatip Lisesine kazandırmayı düşünüyorum.
Bunun sonucunda diğer öğretmen yada müdür , müdür yardımcısı olacak arkadaşlardan hiç bir taktir beklemiyorum. Aksine angarya olarak bakacaklar bunu da biliyorum.
Bunları yaparak aksine bana daha çok tamirci gözüyle bakacaklarını da biliyorum.
Sadece bir BT sınıfım olsun ve onunla öğrencilere bişeyler kazandırayım diye çabalıyorum.
Ne bileyim işte..........................

Belki ileride birisine lazım olur diye yazıyorum bu konunun devamını. Kafamda büyütülecek kadar değilmiş bu iş. Ya da ilçedeki ustaların 3 bin lira para isteyeceği kadar da büyük bir iş değilmiş. 1 günde sökme işlemini. 2 günde ise takma işlemini gerçekleştirdim. Neredeyse bitti sayılır. Sanırım taşıma esnasında bazı internet prizleri çıkmış. Birde elektrikçi çağıracağız pazartesi ya da salıya.

Anlayacağınız bu işlerden korkmamak gerekiyormuş.
Ben belki tek başımada yapamazdım ama okulumuzun hizmetlisi de bana destek çıkınca işler rayına rahatlıkla girdi. Allah ondan razı olsun.

Okul idarisinden de aferin filan hiç beklemeyin böyle konularda.

TESİSATI OLDUĞU GİBİ SÖKTÜM VE DİĞER BİNAYA OLDUĞU GİBİ TAKTIM.
DİĞER BİNANIN RESİMLERİ TAMAMEN BİTİNCE EKLEYECEĞİM. tABİ unutmazsam

SZ_3MQfgARy95M4M5XmDjYCtIN1Eu-nV_2yzvyXi_nLD3FyQ3wDkfyucczMmtxtqC5wPe10CsaOrxKzUmqjpNQ%3D%3D

iNKyjotARsb4tGqG0ghlzJnU97A8ghvPx4VkJFWMK2T8kuKdYwRpryuPgOgizmbAs-rDmsavNSVH3lAlUsoSAA%3D%3D

AL_XGFhp-Kzb8Q1YcYK_1HA2tLbNu2Ba66LeBecYpfC2HPuPNyOpXT_SuLv_3gjtllf9prNFw-wfAiFMp0drBA%3D%3D

Geri