Bt Sınıfı yok ama Norm 2

Kodla Büyü

yagmurumsu82

Aktif Üye
evime yakın bir okul tercih etmek istiyorum ama birkaç okulun BT Sınıfı yok, dolayısıyla ders de yok biliyorum ama bu okullarda BT öğretmen ihtiyacı 2 gösterilmiş. Ben bu okulları tercih edersem ve olaki tayinim çıkarsa otomatik norm fazlası olacağım. şimdi ne yapacağım bilmiyorum. benimle aynı durumda olan var mı acaba? Aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal. ya da en iyi şu söz söylenir iki ucu b..lu değnek

Hocam muhtemelen bt lab olmasa bile ders açmışlardır.2 norm ancak bu şekilde gösterilmiştir. Derslere bt sınfıı olmadan girmek zorunda kalacaksınız. Ben bu dönem bu şekilde girdim ve çok zorlandım. BT sınıfı olmadan ders işlemek çok zor.

Hala derslerin zorunlu olduğunu idrak edemedik, artık diğer branşlardan tek farkımız BT lab'ın olup olmadığı.
yine de il mem'lere sormak lazım.

hocam fen sınıfı bir çok okulda yoktur türkçe sınıfı sosyal resim teknoloji tasarım sınıfı yoktur ama dersleri vardır burdan yola çıkarsak bilgisayar derslerindede illaki herşeyin tam olmasını beklemek sanırım diğer branşlara haksızlık oluyor ki bence bilgisayar sınıfı kadar gereksiz ve devlete yük bir sınıf türü yoktur. birde tamamen sağlıksız bir ortam ortamın radyasyonunu bir ölçün birde üstünüzde biriken radyasyoonu o zaman anlarsınız dersin adıda bu arada bilgisayar değil artık bilişim teknolojileri ve yazılım oldu.sadece kasa klavye monitör maus tan ibaret deil yani.

ayrıca ben 3 sene bt sınıfı kullanmadan çok güzel bu dersi işledim çok meraklıklar zaten kasalarını laptoplarını kapıp getirip ne soruları ne merak ediyorlarsa
yada ne kadar merak uyandırdıysam hepsini didik didik öğrenmek için sordular.
sınıf olan ortamdada işledim
15 bilgisayar var 2-3 tanesinde sürekli problem sınıflar ortalama en aazı 30 kişik hep tartıştılar sınıf sıcaktan kokudan durulamaz oldu fan kokuları sesleri monitörlerin crt olması ayrı bir dert sınıfın anfi tipi vs gbi geniş olmamasından dolayı çocukların rahat edememeleri yani zorlamaya gerek yok bence böyle bts olmasın sınıf ortamında laptopumu projeksiyon cihazımı alıp labtakinden çok daha faydalı dersler işlediğimi çok iyi bilirim.

yagmurumsu82' Alıntı:
evime yakın bir okul tercih etmek istiyorum ama birkaç okulun BT Sınıfı yok, dolayısıyla ders de yok biliyorum ama bu okullarda BT öğretmen ihtiyacı 2 gösterilmiş. Ben bu okulları tercih edersem ve olaki tayinim çıkarsa otomatik norm fazlası olacağım. şimdi ne yapacağım bilmiyorum. benimle aynı durumda olan var mı acaba? Aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal. ya da en iyi şu söz söylenir iki ucu b..lu değnek

hocam tercih ederseniz neden norm fazlası olasınız ki anlamadım bu dediğinizi? idare ders göstermek zorunda zorunlu olduğu müddetçe bt sınıfı olmasada.

BTS yok dersde yok böyle br mantık olurmu hocam.

BTS olmasada derslerimiz zorunlu olduğu için idare tarafından belirlenmeiyor bilişim ve tek. dersinin olup olmaması. zorunlu bir ders ve BTS olsada olmasada bu dersler işlenecek.

ve bence arkadaşın da dediği gibi projeksiyonlu bir sınıf ortamında daha sağlıklı dersler işlenebilir. çocuklar bilgisayarı görünce kendilerini internet cafede sanıyorlardı.

Öğrencinin sınıfta oturduğu yerden projeksiyonla öğrenmesi başka... Bilgisayar sınıfında, bilgisayar başında uygulayarak öğrenmesi bambaşka... Dersler zorunlu olduktan sonra her okul için tam donamımlı BT sınıfının olması elzem oldu...

hocam ben d aynı durumdaki bir okula il içi tayin isteyeceğim ve lab yok. labın olup olmaması bu durumda önemli değil ha gerkli olup olmaması olsaydı daha iyi ollurdular ayrı konu ama artık zorunlu ders olduğu için seçmeli ders seçme formuda bizim dersimizin adı olmadığı için paşalar gibi norm açılan okullara gidebiliyoruz bizim diğer branş öğretmenlerinden hiç bir farkımız yok bunu da artık kendimizi 2. plana atmamamız gerektiğini bilelim veya bilmesi gerekenler öğrensin... :+1:

BT Sınıfı yoksa kadro yoktur mantığı vardı bende 1 saat öncesine kadar. Bunun idrakına dediğim gibi 1 saat önce vardım. Hala benimseyememişim derslerimizin 5-6 larda zorunlu olduğunu. :lol: dediğiniz gibi BT Sınıfı olmadan da ders işlenebilir. nasıl olacak göreceğiz bakalım

Geri