BT Sınıfı yok yıllık plan-zümre nasıl olcak

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
yeni bir okuldayım imam hatip ortaokulu, yeni olduğundan BT Sınıfı yok, bu dönem sınıflarda ders işlicez ama bu şartlara göre bir yıllık plan ve zümre yapan arkadaşlar lütfen planlarını paylaşırsalar çok memnun olurum, yardımlarınız için teşekkürler şimdiden

Benimde durumum aynı, site de şu an arkadaşların hazırladıkları planlar pek uymuyor. Bizim durumumuzda olan arkadaşlardan zümre ve yıllık plan hazırlayanlar bunları paylaşabilirse çok iyi olu.

berserk' Alıntı:
Benimde durumum aynı, site de şu an arkadaşların hazırladıkları planlar pek uymuyor. Bizim durumumuzda olan arkadaşlardan zümre ve yıllık plan hazırlayanlar bunları paylaşabilirse çok iyi olu.

hocam bencede bizim durumumuzda olan çok bilişimci var, yok mu arkadaşlar hiç bu durumda olup yıllık plan zümre hazırlayanlar, lütfen paylaşırsanız seviriniz.

cbsrkn' Alıntı:
tek öğretmen olan dersler için zümre yapmaya gerek yok 18/10/2011 tarihli yazı var

hocam tek degilim maalesef 2 kişiyiz:( 2 ve üstü bt ögretmeni olan ama bt sınıfı olmayan okullardaki arkadaşlarımız yardımcı olabilirler mi lütfen

bende aynı durumdayım. kullanabılecegım projeksıyon bıle yok okulda, bakalım nasıl olacak :?

Evet arkadaşlar BT sınıfı olmayanlara uygun bir yıllık plan olsa hiç de fena olmaz.. Olan yıllık planlar üzerinde buna uygun değişiklikler yaparak paylaşabiliriz..

ANLAŞILAN DERTLİ ÇOK AMA DERMAN YOK. NORMAL PLANI GÖSTERECEM AMA KAFAMA GÖRE İŞLEYECEM DERSİ. KURU KURU ANLATIM KENDİ PC Mİ GÖTÜRECEĞİM MCBUREN HER GÜN

uyurgezer' Alıntı:
bende aynı durumdayım. kullanabılecegım projeksıyon bıle yok okulda, bakalım nasıl olacak :?

hocam sınıfta ders işlemek her şekilde çok zor, dersimiz Bilgisayar ama öğrenciler bilgisayarı kullanmadan ders görecekler, çok mantıksız...

neeey' Alıntı:
ANLAŞILAN DERTLİ ÇOK AMA DERMAN YOK. NORMAL PLANI GÖSTERECEM AMA KAFAMA GÖRE İŞLEYECEM DERSİ. KURU KURU ANLATIM KENDİ PC Mİ GÖTÜRECEĞİM MCBUREN HER GÜN

bende sizin gibi yapacağım hocam, kitap yok btsınıfı yok bu şartlarda bize kalıyor herşey artık, laptop ile artık elimizden geldiği kadar dersimizi işlemeye çalışacağız :(

wanagot' Alıntı:
Evet arkadaşlar BT sınıfı olmayanlara uygun bir yıllık plan olsa hiç de fena olmaz.. Olan yıllık planlar üzerinde buna uygun değişiklikler yaparak paylaşabiliriz..

BT SINIFI olmayanlar için aslında ortak bir çalışma yapabiliriz hocam, böyle durumda olan çok fazla kişi var çünkü.

neeey' Alıntı:

bende, sizin gibi yapmayı dusunuyorum mecburen :( bilişim teknolojileri ve yazılım dersini bilgisayar sınıfı olmayan duruma uyarlamak çok zor :( okuldaki calışmayan bilgisayarlardan bir sınıf oluşturup bilgisayar sınıfı varmıs gibi yıllık planı kullanacam.

Bu durumda etkin uygulama gerektiren konulardan uzaklaşıp öğrencilere rehberlik edebileceğimiz, genel kültür aşılayabileceğimiz, daha çok teorik, BİT kullanımında etkili yöntemler, bilinç kazandırma, popüler uygulamalar ve ortamlara yoğunlaşma vb konular üzerinde durulabilir.. Sunumlar, videolar hatta filmlerle dersler zenginleştirilebilir.. Aksi halde o 2 saat bitmeez, işkenceye döner.. otorite sıkıntısı da cabası:)

wanagot' Alıntı:
Bu durumda etkin uygulama gerektiren konulardan uzaklaşıp öğrencilere rehberlik edebileceğimiz, genel kültür aşılayabileceğimiz, daha çok teorik, BİT kullanımında etkili yöntemler, bilinç kazandırma, popüler uygulamalar ve ortamlara yoğunlaşma vb konular üzerinde durulabilir.. Sunumlar, videolar hatta filmlerle dersler zenginleştirilebilir.. Aksi halde o 2 saat bitmeez, işkenceye döner.. otorite sıkıntısı da cabası:)

işte bunlar için fikirleri olanlar daha açık bir şekilde belirtirseler herkes yararlanabilir hocam, en çok birliğe ihtiyaç duyduğumuz zamanlar bunlar bence çünkü.

Hocam bu duruma uygun yıllık planlar düzenlenmeli.. Bunu da bizler zaten forumda paylaşılan planları düzenleyip paylaşarak yapabiliriz.. Akla gelen en ilk yol bu.

Sayın hocalarım kara kara düşünüyorum şimdi. Bt yok projekson yok öğrencilere bişeyler öğretmeyi geçtim nasıl vakit geçireceğiz. Öğrenci boş kalırsa bir sürü problem çıkacak, sonra bir sürü laf gelecek sağdan soldan. Ne yapılabilir fikri olan var mı ?

Arkadaşlar sizler de farkettiyseniz yeni programa göre hazırlanan yıllık planlarda ciddi anlamda teorik bilgi ve BİT e yönelik rehberlik tarzı konular çokça bulunmakta.. Bende BT sınıfı olmadığı için geçen yıl ders de yoktu.. Bu sebeple 5 ve 6 larda aynı planı uygulamak niyetim.. sizin durumunuzun da benzer olduğunu düşünüyorum.. Bu durumda önerim 5. ve 6. sınıflara ait yıllık planlarda bulunan teorik ve sınıfta uygulanabilecek haftaları baz alarak birleştirmek.. En mantıklısı bu gibi.. En azından bu yılı bu şekilde atlatabiliriz..

bende de Bt sınıfı yok yarın başlıyacam ne yapacam bilemiyorum :? ne diyeyim bizi bu hale düşürenler :verymad: :verymad: :verymad:

benim de bt sınıfım yok kitabım yok. planlar için çok teşekkür ederim ellerinize sağlık. bu planlara göre sınavınız varsa onu da paylaşırsanız çok sevinirim

Geri