BT sınıfına windows 7 kurma problem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mk_2007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mk_2007

Aktif Üye
Arkadaşlar BT sınıfım 2006 yılında kurulan exper celeron işlemcili makinalar. bu makinalara ram takviyesi yapıp her birini 2 gb ram yaptım. Bugün Windows 7 pro yükledim ve eset no32 smart security kurdum sadece ama bilgisayar çok kasmaya başladı ( eseti kurmadan önce de biraz kasıyordu). işlemciye baktığımda %100 çalışıyordu. Sorum şu bu makinalardan olup Windows 7 kuran var mı? sizde durum nasıl yoksa işlemci mi düşük kalıyor sorun nedir sizce.

Sayın hocam, 2 GB RAM'i olan bilgisayarda Windows 7'nin işlemciyi %100 kullanmaması lazım. Sanırım kurulumdan sonra virüs bulaştırmış olmalısınız. İşlemciyi kullanan işlemin ne olduğuna bir dikkat edin. Bizdeki makinalar çift çekirdek 2 GB ramli makineler. Çift çekirdek derken ilk çıkanlardan. Windows 7 üzerinde Adobe CS5 programlarını kullanıyoruz. Bahsettiğiniz tarzda bir sorun olmadı.
ESET vs. kurmayın mümkünse avast ya da avg gibi ücretsiz antivirüsler kullanın ya da deepfreeze kurup, antivirüs falan kurmayın. Çocuklar antivirüs kullanmayı bilmiyorlar, antivirüs USB bellekte virüsü buluyor, ne yapayım diye soruyor, öğrenci uyarıyı kapatıp, virüslü dosyaları çalıştırıyor. Dolayısıyla deepfreeze varken antivirüs kullanarak bilgisayarlarınızı daha da yavaşlatmayın.

Teşekkür ederim hocam Bana göre de 2gb ramin yetmesi gerekiyor. Celeron D bildiğim kadarıyla tek çekirdekli bir işlemci. Virüs programını d sürücülerin için kuruyorum öğrenciler yaptıkları çalışmaları. yoksa deep freze varken bence de gerek yok. Acaba ağdan mı virüs bulaşıyor? yarın birde fanı söküp termal macunu yenileceğim bakalım.

Selam hocam ben de exper makinelere win7 kurarken aynı sorunla karşılaştım. Ram leri 1 gb a çıkardım ama sorun işlemcide. Celeron win7 yi kaldırmıyor. İşlemcileri P4 3.0 ht yapınca ancak performans alabildim. Yan yana olan celeron ve pentium 4 makineleri aynı anda açınca hız farkı bariz ortaya çıkıyor.

Geri