BT sınıfında internet gitti. Sebebi ne ola ki...???

Kodla Büyü

ibrahimdemircan

Site Gezgini
BT sınıfı geçen haftaya kadar sağlıklık çalışmaktaydı. Ama bu hafta İnternet sıkıntısı başladı.

BT sınıfındaki bilgisayarların hepsinin IP dağılımı yapıldı. Bilgisayarlar birbirlerini görüyor. Ana bilgisayarda Netsupport School programı kurulu. bütün b ilgisayarları görebiliyor. Güvenlik duvarında dosya ve yazıcı paylaşımı açık. Öğrenci bilgisayarları öğretmen bilgisayarındaki MP3 klasöründen müzik dinleyebilliyorlar. Ayrıca ana bilgisayar internete girebilliyor.

Görünürde bir şey yok gibi ancak öğrenci bilgisayarları internete bağlanamıyor.

Öğrenci bilgisayaralarından öğretmen bilgisayarına PİNG gönderdim. Ping gönderiyor.

Sebebini çözemedim. Bir bilene soruyorum. Sebebi ne ola ki?

benim bilgisayarıma conficker virüsü bulaşmış conficker temizleme aracıyla temizleyim derken internetimi hepten kesti ve temizlenmiyor ağa da buluşmış siz de de böyle bi durum olabilir ... ben napcam bilmiyorum.. okulu yayılmaması için napabilirm yardımmmmm

Hocam öncelikle hub veya swich hangisini kullanıyorsan tüm kablolaru sök. ilk olarak modemden gelen kabloyu tak ve her hangi bir bilgisayar tak o bilgisayarda interneti kontrol et. eğer internet geliyorsa tek tek dene bir tane bilgiayarın kablosu zarar görmüş olabilir. o sorunlu kabloyu bulursan sorun çözülecektir.

bilgisayarların birbirini görmesi gayet normal çünkü hub çalışıyorsa görür internet olmasına gerk yoktur.

Hocam ana bilgisayarda internet var. Eğer öğrenci PC lerindeki IP adreslerini otomatik alırsam internete bağlanıyor. Ama ne zaman IP dağıtırsam internet bağlanmıyor.

Ana bilgisayarda iki tane ethernet kartı var. Öğrenci bilgisayarsları anabilgisayar üzerinden internete bağlanıyor.

ana bilgisayarın ip sini elle vermiyorsanız ve ip de bir değişiklik olmuşsa sizde bunun farkında olmadan eski ip i yi varsayılan ağ geçidi olarak yazmaya devam ederseniz bu tür bir sorunla karşılabilirsiniz.

ilk etapta aklıma gelen bu.

Sayın hocam IP sini kendim verdim. Eğer vermeseydim. Ağdaki diğer bilgisayarlarla dosya ve yazıcı paylaşımı yapmaması gerekir. Görünürde hersey normal öğrenci pc leri sadece internete girmiyor. Öğrenciler ana makinedeki müzik klasöründen müzik dinleyebiliyorlar. paylaşılmış klasörleri açabiliyorlar.

ama internet yok. virüsmü var bilmiyorum. Ana makinede Kaspersky lisanslı kurulu. Öğrenci pc lere Deepfreze kurulu.

Eğer virüs varsa ağda, ağdaki vürüsleri nasıl temizlerim. tek tek makinelere virüs programı kurmadan. bunun bir kolayı varmıdır?

Sınıfdaki bilgisayarlara elle IP verdiğinizde sınırlı bağlantı çıkıyorsa IP çakışması var demektir.Ip leri neden otomatik yapmadığınızı merak ettim.

Geri