Bt Sınıfında Sınırlı Bağlantı Sorunu

Kodla Büyü

oznrcll

Aktif Üye
Bt Sınıfımda 2 haftadır tüm bilgisayarlarda sınırlı bağlantı gösteriyor. BT deki Bilgisayarların tümüne bir swichden internet geliyor o swichi kapa aç yapınca çok kısa bir süreliğine bağlantı sağlanıyor ancak sonra yine hemen gidiyor. Okulda aynı ağı paylaştığımız sınıflarda internet var sadece bizim bts de yok. önce ip çakışmasında olacağını düşünüp bts deki pclere elle ip verdim bu kez bağlandı gibi göründü ama hiç girmedi nete. sorunun swichden kaynaklandığını düşünmeye başladım ne dersiniz başka fikri olan varmııı

swiche dışardan gelen net kablosunu bul ona bi bak.bende aynı sorunu yaşadım.net kablosunu bulamassan swich deki tüm kabloları bi sıkıştır.bende daha önce aynı sorunu yaşadım.dışardan gelen kabloyu bulamadım ama hepsini sıkıştırınca giderdim sorunu.eğer ağ varsa swich des orun olacağını sanmıyorum

Sınırlı bağlantı dediğinde modemi görmüyor modem ayalarına gireyim dedim girilmiyor. deniycem hocam bi dediğinizi ama sanmıyorum swich kabinin içinde kabinde kilitli herzaman bi gevşeme olacağını sanmam.

modem olayı tamam da ama diğer sınıflarda net var diyorsun.aynı modemi kullanıyolar sonuçta.gevşemeden ziyade tozlanabiliyo vs...modem ayarlarınada adres çubuğundan 192.168.1.1 ile giriliyo

hocam switch ile modem arasındaki bağlantı kablosunu kontrol edin. sınırlı bağlantı sorununu büyük ihtimalle dhcp server dan otomatik ip alamdığınız için görüyorsunuz. el ile ip verdiğinizde bt sınıfında bir ağ kurmuş olursunuz, pc ler birbirini ağda da görür ama hala modeme bağlı olmadığınız için internete çıkamazsınız. Modemden bağlantı Bt sınıfındaki switch'e genelde gri renkli ayrı bir kablo ile gelir. Bu kablonun bağlı olduğu soketin ışığını kontrol etmelisiniz.

modemde bts ye gelen kablonun ışığı da yanıyor bunları zaten önceden kontrol ettim modem ayalarınada gimeyi denedim nasıl yapıldığını biliyorum ancak girişleri kontrol edemedim hala şuan kurs var sınıfta o bitsin girişleri de kontrol edeceğim

tüm girişleri kontrol ettim hiç birinde bir sorun yok ancak sınrlı bağlantı sorunu hala devam ediyor.. yokmu başka bir fikri olan ana modemin bağlı olduğu diğer bilgisayarlarda sorun yok sadece bts deki swichden gelen pcler de sınırlı bağlantı var o da swichi açıp kapayınca ya da ana modemden gelen kabloyu söküp takınca bi süreliğine geliyor sonra yine gidiyor...

Sınırlı Bağlantı nın en büyük nedeni ana madem ile switchler arasındaki bağlantı kesilmesinden dolayıdır. Yani bir yerde bir kopma, gevşeme veya kapanma vs vardır. Dolayısıyla bu bağlantılar kontrol edilir veya RJ45 konnektörleri değiştirilir. Olmazsa başka bir cat5e kablo ile test edilir.

Hocam bende de hep aynı sorun olur.Benim pcler eski switchde eski öğretmenler odasında internet olurken bilgisayar odasında olmuyor.Bazen modemi kapatıp açınca düzeliyor,bazen labdaki switch i biraz sarsınca düzeliyor,bazen bütün gün gelmiyor.Mideme ağrı yapmaya başladığı an uğraşmayı bırakıyorum.Yani kafasına göre çalışıyor çalışmıyor.Switch le alakalı ama tam bilemiyorum.

ilyas33' Alıntı:
modem olayı tamam da ama diğer sınıflarda net var diyorsun.aynı modemi kullanıyolar sonuçta.gevşemeden ziyade tozlanabiliyo vs...modem ayarlarınada adres çubuğundan 192.168.1.1 ile giriliyo

Hocam o her adres modemin markasına göre değişebilir. Bizim 192.168.2.1 mesela.. Pc ler ip alamıyorsa switxh le ilgili sorun var demektir. Ya gelen de ya da çıkan da..

hocam dns bulunamıyor hatası veriyorsa dns leri 208.67.222.222 ve 208 67.220.220 şeklinde dğiştirin

Bizde de aynı sorun vardı, kaç aydır uğraşıyoruz. sonunda switchi değiştirdik, şuanda tıkır tıkır giriyor internete çok şükür.

ben ip çakışmasından kaynaklandını düşünüorum ama elle ip verdim olmadı nasıl çözeceğiğm bilmyorum çözülürse sorun paylaşırım teşekkür ederim herkeze..

Sınırlı bağlantı sorunu modeminizin ip verememesinden switch gibi kanal çoklayıcıların bozulması , görevini yerine getirememesi, kabloların yanlış takılması, kablonun görevini yerine getiremesi, sınır uzunluğundan fazla olması, ethernet kartınızın sorunlu olması, switch ten switch e kablolarla ağın genişletilmesi ve bundan dolayı da modemin adresleyememesinden kaynaklanan sorunlardır.

Sorunun çözümüne uçtan başlayarak gidiniz.

Sorunlu pclerin ethernet kartlarının çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.
O pclere giden data kablolarının sağlamlığını test ediniz.
Switch lerinizin sağlamlığını kontrol ediniz.
Switch e gelen data kablosunu kontrol ediniz.
Switch ten switch e kablo aktararak değil modemden switchlere kablo çıkartınız.
İp leri otomatik almalarına izin veriniz.
Modem ve bilgisayarları kapatıp açınız. Sonrasında modemi açıp, bilgisayarları teker teker açarak modemin aynı anda çok fazla cihaza ip atamasını engelleyip bundan dolayı ise sorunu çözmüş olursunuz. Kolay gelsin.

Test amacı ile yanınızda ikinci bir modem, switch, kablo, mümkünse ethernet bulundurmanız yararınıza olacaktır. Kolay gelsin.

modemden switch e geldiğini söylediğiniz kabloyu eğer biraz çekiştirip bir pc ye ya da bir natebook a takabilirseniz bağlantının durumuna göre sorunun kabloda mı yoksa switchdemi olduğunu tespit edebilirsiniz.

bizim okulda da aynı sorun var.Kablolu internet çok sık olmasa da arada gidiyor.elektiriği kesip tekrar açınca düzeliyor.Ancak kablosuz internet sık gidiyor.Sınırlı erişim yada internet erişimi yok uyarısı veriyor ve gidince de uzun zaman gelmiyor.sonra kendiliğinden geliyor.otomatik ıp alıyor ve dnsi de düzenledim ama niye böyle oluyor anlamıyorum.sınırlı erişim diyip sinyal üzerinde ünlem işareti oluyor yada hiç internet erişimi olmuyor:(

bizim lab da switch yerine hub kullanılmış aynı sorunu oluyordu, switch takınca düzeldi, switch ve hub ların görünümleri benziyor belki sizdeki de hub olabilir.

Arkadaşlar sorun giderildi. Labdaki bir pc kapatıldığında bağlantının kesilmediğini farkettim sonra hemen o pc ye format attım sanırım virüsden kaynaklanan bir sorunmuş pcye format attığımdan beri sınırlı bağlantı sorunu yaşamıyorum. Başına gelen arkadaş olursa aynı sorun aklınızda bulunsun...belki işinize yarar.

Arkadaşlar sorun giderildi. Labdaki bir pc kapatıldığında bağlantının kesilmediğini farkettim sonra hemen o pc ye format attım sanırım virüsden kaynaklanan bir sorunmuş pcye format attığımdan beri sınırlı bağlantı sorunu yaşamıyorum. Başına gelen arkadaş olursa aynı sorun aklınızda bulunsun...belki işinize yarar.

Geri