bt sınıfından öğrencilere çıktı alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zdebre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zdebre

Site Gezgini
arkadaşlar belki yeri burası değildir kusura bakmayın
bi sorum olacak.

okul idaresi bana öğrencilere ücret karşılığı çıktı vermemi söyledi boş zamanlarımızda ödevlerine yardımcı olmak için.
okulumuz kenar mahallede. 2-3 tane internet kafe var ve pek iyi ortamlar değil. cocukları o ortama sokmamak için bt sınıfından almalarını uygun gördük dediler.
internet kafeci olmak pahasına bana da mantıklı geldi ve yaparım dedim. ama sizlerinde bildiği gibi öğrenciden hiç bir sebeple para alınamaz.

sorum şu alınacak cıktıların ücretlendirilmesi için hangi dosya veya belgeleri edinmek lazım. okul aile birliğinden felan karar alınması gerekiyo sanırım.
başka prosedürü varmıdır bunun. aramızda bu işi yapan bilgisayar öğretmeni arkadaşlar var mı?

2-3 çıktı alalım öğrencilere yardım edelim diye soruşturmalık olmayalım durup duruken.

benden önceki bilgisayar öğretmeni arkadaş cocuklara 25 krş karşılığı cıktı veriyormuş ama ücretli öğretmenmiş o.

okul idaresine bunu anlattım bişey olmaz alalım dediler ama icim rahat değil.
ne yapılması gerektiğini bilen arkadaşlar varsa söyleyebilirler mi acaba. ben gerekli prosedürü yerine getiriym bari. sakata gelmeyelim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Hocam ben 3 seneden beri yapıyorum. Birşey de olmadı. Kimsenin bişe diyeceğini sanmıyorum. Ben o paralar sayesinde idareye hiç muhtaç olmadan bt sınıfını bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum. Hem de öğrencilere ödev konusunda yardımcı olmuş oluyorum.

bende öyle düşünmüştüm hocam. hiç bir mali destek sağlanmıyo. e haliyle mouse klavyeler de arasıra bozuluyo. kendi cebimden karşılıyorum. idare o eksiklikleri bile karşılamıyo yani. cıktı almaya başlarsam hem o eksiklikleri tamamlamış oluruz bütçemizden hemde perdeler berbat durumda onları yenileyebilirim.ama işte bi soruşturma felan acılmasın diy ede kendimi sağlama almak istiyorum.
yok mu hangi dosyların ve evrakların tutulması gerektiğini bilen kimse?

hocam spor parası fotokopi parası temizlik parası tiyatro parası sinema parası vs. daha sayıyım mı :) hiç bişey olmaz. ben de yaptım. okulun bütün toner ve kartuş masraflarını karşıladık. müdürün de has adamı olursun (çok lazım da sanki :) )

hocam bunu çoğumuz uyguluyoruz sizinde belirttiğiniz gibi az bir gelir sağlayıp bunuda bt sınıfının ihtiyaçları için kullanıyoruz. Okul aile birliği ile bu konuda karar alıp belgelerseniz bi sorun olucağını sanmıyorum

bişey olmaz bizimkilerde yapsa keşke. fareler bozulur oldu son günlerde :(

Kağıtlarını kendileri getirsin, toner tozunu okul alsın, siz de doldurun olsun bitsin. 1 kg toz 30-40 TL. 3 yazıcı 500 gramı bir senede bitiremedi. Yapmadığımız bir para toplamak kalmıştı. Onu bari yapmayalım.

Yok hocam ardı arkası kesilmiyor o işin bence hiç girmeyin.
Ne parasız ne paralı yapmayın derim.

Zizu hocama katılıyorum, yazsınlar yawff... O kadar hazıra alıştılar ki öğrenciler, bugün Türkçe performanslarının son günü ve şimdiye kadar yapmamış öğrenci gelmiş hocam ödevimi çıkaralım kartona yapıştıracam verecem diyor... yok böyle bir yağma...

Bu işi yaparken bence ince eleyip sık dokumak lazım, oturup yazacaklarsa, resim vs konusunda evet ama ödevlerin çıkarılmasına vs karşıyım... Zate hazır ödevi buluyorlar bir zahmet yazarken okumuş olurlar...

İdare bana çıkar diyor ama yukarda saydığım nedenlerle hem idareye direniyorum hem öğrenciye... Ara ara siyah beyaz da olsa resim çıkarıyorum hepsi o...

farkındayım benim de başım cok ağrıycak. ne tenefüsüm kalacak ne öğle arası.
kararsız kaldım şimdi. mahalle iyi olsaydı internet kafeden alsınlar derdik ama orası da kötü bi ortam. nasıl yapayım bilemedim şimdi

s_kajmeran' Alıntı:
Zizu hocama katılıyorum, yazsınlar yawff... O kadar hazıra alıştılar ki öğrenciler, bugün Türkçe performanslarının son günü ve şimdiye kadar yapmamış öğrenci gelmiş hocam ödevimi çıkaralım kartona yapıştıracam verecem diyor... yok böyle bir yağma...

Bu işi yaparken bence ince eleyip sık dokumak lazım, oturup yazacaklarsa, resim vs konusunda evet ama ödevlerin çıkarılmasına vs karşıyım... Zate hazır ödevi buluyorlar bir zahmet yazarken okumuş olurlar...

İdare bana çıkar diyor ama yukarda saydığım nedenlerle hem idareye direniyorum hem öğrenciye... Ara ara siyah beyaz da olsa resim çıkarıyorum hepsi o...
Hocam ben herkese çıktı veriyorum, koyu renkli yazılarla çıktı verdiğim sayfanın ortasına FIKRA'yı yapıştırıyorum yada o anda başka bir internet sayfasından bir kopyala yapıştır işlemi, farketmeyen öğrenci tekrar geliyor zaten yediği fırçayla :lol: , farkeden de mecbur yazıyor, tai bu uygulama her öğrenciye değil şöyle özel seçkin öğrencilerime :mrgreen: biraz zalimce ama en azındann ir kere okusunlar istediğimden...

Geçensene saat 3 den sonra bende 10krş karşılığı çıktı veriyordum(idarenin talimatı). Topladığım paralarla:

3 fare, 1 klavye, 20mt. projeks. kablosu, 1 adet ağ pensesi(rj45), 2 adet güç kay. 2 kere toner dolumu (aklıma gelenler) aldım.

Bi sorun olmaz bence öğrencinin internet kafelerde sayfası 50krş vererek cıktı almaları yanlış.

Adam camekana asmış Performas Ödevi hazırlanır cıktı alınır.

bende 25 krş karşılığı alıyordum sene başında beri 15 tl birikmişti öğrecimin biri dün sağolsun 10 tl sini yürütmüş kim bilmiyorum

bende çorum valiliğinden çıkmış bir kararla ilgili yazı var. bulayım eklerim birazdan.

ekledim. buyurun.

Ekli dosyalar

• SWScan0001000016.jpg
    SWScan0001000016.jpg
    407 KB · Görüntüleme: 1,001
Kesinlikle para karşılığı çıktı ve ödev araştırması yapmayın.Parasız eğitim sosyal devlet anlayışının gereğidir.Kartuş toner kağıt vs sizin okul idaresi bakanlık okul aile birliği tarafından temin edilmelidir.Öğretmenliğinizi asla para peşinde koşan tamahkarlar haline getirmeyin saygınlığınızı elden düşürmeyin.Bunu bir ticaret ve okulu gelir getiren ticarethaneye dönüştürmek kesinlikle etik değildir.Kolay olan para karşılığında bu işleri yapmaktır.Zor olan bunları vermesi gerekenlerle mücadele etmektir.Seçim sizin kesinliklikle yaptığınız yasal değil.Ben de aynı durumdayım diğer arkadaşların dediği gibi otursunlar bir zahmet elle yazsınlar.İnternetten kes kopyala yapıştır okumadan araştırmadan çıktı al ver.Kaldı ki artık görevler artık el yazısı isteniyor.Öğretmenler kurulunuzda yazıcı çıktısı kesinlikle görev tesliminde kabul edilmeyecektir şeklinde ortak bir karar alın ve öğrencilerin yazıcıdan çıktı alma zorunluluğu kısmen ortadan kalksın.Almak zorunda olanlara da parasız şartsız temin edin sayın öğretmenim.Siz bir tüccar değilsiniz döner sermaye oluşturamazsınız.Eğer çok heveslilerse taşın altına sizinle birlikte bakanlık milli eğitimler yönetim idare ve okul yönetimi okul aile birliği herkes soksun.Yapması gerekenler bu işi yapsın yapmıyorlarsa siz yaptırmaya çalışın.İşler ne de olsa yürütülür diyenlere inat sizler bu durumu onların gözüne sokun.İşleri bir şekilde siz yürütmeye çalışırsanız işler aynı şekilde yürür gider.

Ödevler elle yazılarak teslim ediliyorancak aldıkları çıktıları evde yazıyorlar. bt sınıfında yazmaları blgisayarı uzun zaman işgal etmelerine sebep oluyor. hem sırada bekleyenler için hemde gözleri için zararlı olduğunu düşünüyorum. ayrıca biz çıktı almasak kafe ortamına girmek zorundalar. kız öğrenciler için bu durum daha kötü değilmi?

gismoil' Alıntı:
Kesinlikle para karşılığı çıktı ve ödev araştırması yapmayın.Kartuş toner kağıt vs sizin okul idaresi bakanlık okul aile birliği tarafından temin edilmelidir.Almak zorunda olanlara da parasız şartsız temin edin sayın öğretmenim.Siz bir tüccar değilsiniz .İşleri bir şekilde siz yürütmeye çalışırsanız işler aynı şekilde yürür gider.[/quote]

ben yibo da çalışıyorum bizim öğrencilerden para almamız söz konusu değil, formatörüm haftaiçi 4 gün 14.30-16.00 arası ödevlerini araştırıp çıktı almak için geliyorlar, onun dışında teneffüslerde izin vermiyorum, yalnız bu durum için haftalık 10 saate kadar ek ders verilir gibi bir şey duymuştum bu konuda bilgisi olan varsa bizi aydınlatsa ne güzel olur.

sisyphem' Alıntı:
Hocam resmi olsun diyorsan endişe ediyorsan, okul idaresinden bir yazı al. "Sayfa başına şu kadar ücret alınması" şeklinde belirtilen bir yazı.

Bunun dışında resmi bir belge bulabileceğini sanmıyorum. Ha resmi yazıya gerek varmı? Bence de yok. 1-2 sayfa çıktı alanlardan ücret almıyorum, gereksiz yere çıktı isteyen veya toplu çıktı alacak olanlardan da çok az bi ücret alıyorum, onlarla da zaten fare-klavye falan alınıyor.
aynen...
kağıda çıktı ücretini belirtip müdüre imzalattım ve laba astım.

c.b.' Alıntı:
ben yibo da çalışıyorum bizim öğrencilerden para almamız söz konusu değil, formatörüm haftaiçi 4 gün 14.30-16.00 arası ödevlerini araştırıp çıktı almak için geliyorlar, onun dışında teneffüslerde izin vermiyorum, yalnız bu durum için haftalık 10 saate kadar ek ders verilir gibi bir şey duymuştum bu konuda bilgisi olan varsa bizi aydınlatsa ne güzel olur.

Sayın öğretmenim yönetmeliği buraya ekledim size uygun duruma bir bakın.

Ekli dosyalar

gismoil' Alıntı:
c.b.' Alıntı:

Sayın öğretmenim yönetmeliği buraya ekledim size uygun duruma bir bakın.
yönetmelik bende de var ben bişey çıkaramadım bu sebeple burdan sorma gereği duydum

Amisos' Alıntı:
Kağıtlarını kendileri getirsin, toner tozunu okul alsın, siz de doldurun olsun bitsin. 1 kg toz 30-40 TL. 3 yazıcı 500 gramı bir senede bitiremedi. Yapmadığımız bir para toplamak kalmıştı. Onu bari yapmayalım.

senin okulda kaç öğrenci var belki daha fazla ihtiyaç oluyordur.. bu arkadaş zaten keyfi yapmıyor bunu okul müdürü istemiş..

tayinci' Alıntı:
Amisos' Alıntı:

senin okulda kaç öğrenci var belki daha fazla ihtiyaç oluyordur.. bu arkadaş zaten keyfi yapmıyor bunu okul müdürü istemiş..

Mevcutla orantılı olarak aidat da toplanır zaten her okulda. Çıktıdan para isteyen müdür de aidatları es geçmez.
Okul müdürünün her istediği olmalı mı? Öğretmenin söz hakkı yok mu? İlla para alınacak diyorsa ödeme yeri olarak müdür odasını gösterin.
BT sınıfını kullanmaya gelenler çoğunlukla ekonomik durumu iyi olmayanlar, evinde bilgisayarı olmayanlar zaten. Evden aldıkları üç kuruşu da kafelere mi versinler. O ortama bugün ödev için girer, yarın oyun turnuvalarına katılırlar. Para bulmak için farklı yollara başvururlar sonra. Bu işler böyle başlar. İnsanları birşeylerden mahrum ederseniz o mahrum olduğu şeye ulaşmak için uygun olmayan yollar deneyebilirler. Çok olumsuz düşündüğümü de düşünebilirsiniz ama birşey yapmadan önce zaman içinde ne gibi sonuçlar vereceğini de düşünmeliyiz. O an için önemsiz gördüğümüz şeyler gelecekte ciddi sorunlar ortaya çıkarabilirler.
Kafelere gitmeyin ya kütüphaneye gidin ya da gelin burada çalışın, araştırın diyorum(özellikle de bilgisayarı olmayanlar diye de ekliyorum). Çıktı alırken de sayfa numarası verdirip arkalı önlü çıkarttırıyorum kağıtları ziyan olmasın diye. Zaten sonra elde tekrar yazıyorlar. Çıktılarını aldıkları zamanki mutlulukları, teşekkürleri zaten herşeyi unutturuyor :)

Geri