BT Sınıf Kablolama Maliyeti Ne Kadardır

Kodla Büyü

bilisim06

Aktif Üye
Okulumuza Bağış yolu ile kullanılmış bilgisayarlardan oluşan bir BT Sınıfı kuracağız. Kablolama vs. bize ait olacak. Switck, İnternet kabloları, Elektrik pano Besleme vb. yani kablo ile ilgili maliyetimiz ne kadar olur acaba tşk..

size kalmış hocam bu 100 liraya da switch var, 700 liraya da...Fazla para gitsin istemiyorsanız 100 liraya switch alırsınız, kabloları duvara çakarak(kroşeler yardımıyla) sadece kablo+konnektör ile bu işi 150-160 liraya mal edersiniz...

Daha iyi bir şey olsun derseniz, küçük kanallarla bu işi halledebilirsiniz, kanalların içinden geçirip bilgisayarlara geldiği noktada kanallardan çıkarırsınız... Kablo aynı kablo gider ama kanal fiyatlarını bilmiyorum...Biraz daha iyi bir switch de alabilirsiniz.

Çok daha iyi bir şey olsun derseniz tavsiyem kalın kanallar yardımıyla bu işi yapmanız, hem elektrik girişleri hem de konnektör girişleri kanal üstünde olur ve size sadece küçük bir kablo ile bilgisayara bağlantı yapmak kalır.. Bu son 5-6 senede BT sınıfı döşenen okulların hepsindeki sistemdir...Maliyetli olur ama ömürlük olur...Ben 4 sene önce bu işi, 1400 Tl ye hallettirmiştim..Ama switch hariç...Şu anda fiyatın çok arttığını sanmıyorum.

Elektrik pano hakkında (fiyat olarak) bilgim yok, benim 1400 Tl ye yaptırdğım sistemde panoda düzenlenmişti ama hali hazırda bir pano vardı

fa.ruk44' Alıntı:
size kalmış hocam bu 100 liraya da switch var, 700 liraya da...Fazla para gitsin istemiyorsanız 100 liraya switch alırsınız, kabloları duvara çakarak(kroşeler yardımıyla) sadece kablo+konnektör ile bu işi 150-160 liraya mal edersiniz...

Daha iyi bir şey olsun derseniz, küçük kanallarla bu işi halledebilirsiniz, kanalların içinden geçirip bilgisayarlara geldiği noktada kanallardan çıkarırsınız... Kablo aynı kablo gider ama kanal fiyatlarını bilmiyorum...Biraz daha iyi bir switch de alabilirsiniz.

Çok daha iyi bir şey olsun derseniz tavsiyem kalın kanallar yardımıyla bu işi yapmanız, hem elektrik girişleri hem de konnektör girişleri kanal üstünde olur ve size sadece küçük bir kablo ile bilgisayara bağlantı yapmak kalır.. Bu son 5-6 senede BT sınıfı döşenen okulların hepsindeki sistemdir...Maliyetli olur ama ömürlük olur...Ben 4 sene önce bu işi, 1400 Tl ye hallettirmiştim..Ama switch hariç...Şu anda fiyatın çok arttığını sanmıyorum.

Elektrik pano hakkında (fiyat olarak) bilgim yok, benim 1400 Tl ye yaptırdğım sistemde panoda düzenlenmişti ama hali hazırda bir pano vardı

Teşekkürler Hocam verdiğiniz Bilgiler için... Okulumuzda BT Sınıfı UBAK3 kapsamında yapılacaktı ancak ihale İptal edildi. Avrupa Yatırım Bankası Kapsamında Tekrar İhale süreci Başlayacak ve bende bu sonuçlanana kadar Bağış yapılacak olan 3-4 yıllık bilgisayarları(P4 2,0GHZ 1GB RAM) Laboratuarda kullanmak istiyorum. Dolayısıyla Maliyeti oldukça düşük tutmak isteyeceğim ki Yeni Laboratuarın 2011 yılı 2. çeyreği sonuna kadar biteceği yazıyor şu adreste http://projeler.meb.gov.tr/pkmtr/index. ... &Itemid=41 80 ila 100 TL civarı bir Switch alsam + Dediğiniz gibi Kabloları kanallardan geçirsem 1400 TL yi Bulurmu hocam biraz fazla gibi geldi sanki... Her Bilgisayarın Kablo maliyeti 5 TL olsa 20 PC 100 TL... 100 TL de Switch... de işte Asıl Sıkıntı Kanal maliyetinin ne kadar tutacağı... Elektrik Panosuda baya tutar heralde... Baya sıkıntılı bir iş... En düşük maliyetle çıkarım inşallah işin içinden...

bilişimci hocam aslında maliyet o kadar tutmaz unutmuşum söylemeyi bir bilgisayarcı firmaya yaptırtmıştım,(o aralar çok yoğundum mecburen öyle oldu) bu yüzden de maliyet olarak daha ucuza geldi hatta eğitim için kullanıldığı söylenirse çok uygun fiyata gelir..Ama madem BT sınıfı kurulacak,onlar gelip her şeyini kendileri kuracak neden bu kadar uğraşasınız ki? Kendileri gelince penceresini bile yapıyorlar...Benim görüşüm ilk dediğim gibi yapmanız, çok kötü görüntü oluşturmaz...2 sınıfımız olsun derseniz o başka tabii.. Bunun yanında ne zaman gelip kuracaklar sorusu da aklıma gelmiyor değil?

Geri