BT sınıfları nasıl kullanılıyor?

Kodla Büyü

denizci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ben bu yıl okulumda formatörlük yapmaya başladım.ve hepiniz gibi benimde bir çok sıkıntım oldu.

bulardan en gıcık olanı da BT sınıflarının diğer öğretmenler tarafından kullanılırken yaşanan sorunlar. bunlardan bi kaçı?

*bilgisayarları power düğmesinden kaptmaları
*bt sınıfını düzensiz kullanmaları
*temiziliğine dikkat etmemeleri
*ders sırasında öğrencileri kontrol etmedikleri için doğal olarak öğrencilerin bilgisayarlara zarar vermeleri
*sırf internette zaman geçirmek kendi bireysel işleri için öğrencilerini BT sınıfına getirmeleri
*egzersiz düzenleyen hocaların bile bu egzersizleri BT sınıfında yapmak istemeleri(örneğin izcilik :D )

ve daha niceleri

bu konuda sizdende bilgi almak istiyorum arkadaşlar. sizde ne gibi problemler yaşanıyor acaba?????

1- BT sınıfı kullanım talimatnamesi hazırlanır ve uyulması istenir.
2-Sene başında öğretmenlere BT sınıfını nasıl kullanılıcağı anlatılırve gösterilir.
3- Öğretmenler kurulunda bu konular gündeme getirilir.
Ayrıca formatör öğretmen olarak senin de gerekirse ders sırasında BT sınıfında bulunmu yetkin var

hocam ben çözümü sormadım..ben siz neler yaşıyorsunuz onu öğrenmek istedim.

ha bide bunların hepsinizde yaptımmm ama nafile

ben çoğu zaman haftanın ilk günü BT sınıfına giriyordum bilgisayarların hemen hepsi açık kalmış.
Cuma günü öğleden sonra derse giren öğretmen arkadaşlar (genelde bayan arkadaşlar oluyor) öğrenci kontrolü orda kalsın, bilgisayarları kontrol etmeden, kapatmadan öylece bırakıp gidiyorlardı.
kendim bir çok kez uyarmama, idareye söylememe rağmen bu sıkıntım birazcık azalsada yine çoğu zaman aynı şekilde devam etti.

Hocam temizlik konusunda kendilerini uyarın olur mu öyle şey.
BT sınıfını kullanmaları tamamen doğaldır ama tutanak tutun kim hangi saatte kullandı. zaten böyle birşey hazırlanırsa kimin hangi saatte kullandığıda belli olduğu için kimin dersinde arızalandıklarınıda belirlemiş olursunuz. Hem böyle yaparsanız ister istemz hocalar sınıfı temiz tutacakalardır. Eğer kirletmeye devam ederlerse bir daha kullandırmayın BT sınıfını(hangi hoca ise). Kişisel işlere bakmak zorunda değilsiniz eğer yardım etmek isterseniz ve iyi niyetiniz suistimal edimiyorsa yardım edin derim.
Sigara yasağı başladı millet bana geliyor sigara içmek için ama gel görki sigara külleri oraya buraya saçılıyor. Ve izmaritler pençere kenarlarına bastırlarak söndürülüyor. Bugün gördüm sinir oldum zaten kendim kullanmıyorum kokusundan rahatsız olduğumuz yetmiyormuş gibi birde ortalığı böyle kirletmeleri çok zoruma gitti. :x :x

konu açılalı çok zaman olmuş ama yeni başlık açmak istemedim. BT sınıfının kullanım talimatnamesi öğrenciler için var, burada da daha önceden paylaşılmış zaten. Peki sınıfı kullanan öğretmenler için hazırladığınız bir kulanım talimatnamesi var mı arkadaşlar?
*sınıfa öğrencilerden önce girip, onlardan sonra çıkmaları
*öğrencileri sınıfta yalnız bırakmamaları
*öğrencilerin sınıf içinde dolaşmamaları( bazen öğretmen arkadaş sınıftayken bile öğrenciler sınıfta geziyorlar)
*ders başlamadan şalteri açmaları
*bütün bilgisayarlar kapatılınca şalteri kapamaları
*pencereleri açık bırakıp gitmemeleri
.....
..
buna ekleyebileceğimiz başka kurallar varsa buraya yazalım, daha sonra düzenleyelim, ne dersiniz?

Re:

enginozdil' Alıntı:
ben çoğu zaman haftanın ilk günü BT sınıfına giriyordum bilgisayarların hemen hepsi açık kalmış.
Cuma günü öğleden sonra derse giren öğretmen arkadaşlar (genelde bayan arkadaşlar oluyor) öğrenci kontrolü orda kalsın, bilgisayarları kontrol etmeden, kapatmadan öylece bırakıp gidiyorlardı.
kendim bir çok kez uyarmama, idareye söylememe rağmen bu sıkıntım birazcık azalsada yine çoğu zaman aynı şekilde devam etti.
hocam senen bilgisayaryar iyi dayanıklılıarmış o zaman maşallah.benim bilgisayarlar değil bir hafta sonu , yarım gün açık kalsa hemen kende kendilerini imha ediyorlar.ondan sonra al başa belayı :verymad:

Benim en çok sıkıntı yaşadığım konu sandalyelerin düzeltilmemesi. Ailede kazanmadıkları bu alışkanlıkları bir anda düzeltmek zor. Sandalyeleri özellikle öğretmen yokken düzeltmeleri çok önemli.

Bir diğer sorunum kulaklıkların heder olması. Düşmanın malıymış gibi hoyratça kullanan çok öğrenci var. En son dayanamayıp hepsini kaldırdım.

hocam bir sebepten bir hafta okula gidemedim. geri geldiğimde okulun iki internet hattının birbirine girdiğini ve ikisininde çalışmadığını gördüm. ayrıca düzeltelim derken bilgisayarların ayarlarınında değiştirildiğini ve bt sınıfının deneme tahtasına döndüğünüde gördüm. sistemi tekrar sağlıklı hale getirmem 2 günümü aldı. özet olarak okulu boş bırakmaya gelmiyor. herkes bilgisiyar öğretmeni herkes bu işi çok biliyor :)

Geri