Bt sınıflarımız

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Bugun kendi okulum için düşündüm de okulumda iki bt sınıfı var. Biri 2004 biri 2006 yılında kurulmuş. Bilgisayarlar idare ediyor iste ama nereye kadar idare eder dedim. 4-5 yıl? Sonra aklima su geldi. Bilgisayarlar 4-5 yıl icinde miadını doldurunca yeni lab da kurulmayinca ne olacak?
Laboratuar kurulumları durdu mü, en son kac yilinda bt sinifi kuruldu biliyor musunuz? Sizin sınıflarınız ne durumda?

Şu aşamada fatih projesiyle her sınıf bir bt sınıfı oldu ve olacak mantığı var, bu yüzden yeniden bts kurulumu yada yenileme çalışması olması söz konusu değil, zaten müsteşar yardımcısı bir röportajında okulların kendi yenilme imkanları varsa yapabilirler, bizden umudu kesin demişti...

hocam onu değilde bu sınıflar kurulmayacak ders seçilmeyecek biz ne olacağız halimiz ne olacak norm norm nereye kadar ordan oraya resen olsamıs brans adı daha iyiymiş .sürgün yesem bundan daha az okul ddeğiştirirdim heralde 2 yıl +1 yıl askerlik 4 farklı okul :verymad:

karinca_52' Alıntı:
dersi kaldırırlar hocam ...

kaldırsalarda artık bizde bu çıkmazdan kurtulsak bi sonuca varılsa hocam hiç değilse ne olduğumuzu bilirdik böyle nereye kadar

hocam öncelikle okulda 2 tane BT sınıfı olduğu için şanslısın, hatta ballısın :D bi kaç yıl sonra zaten çalışan bilgisayar sayısı yarıya düşer. yerinde olsam o vakit hemen bilgisayarları söküp, parçaları birleştirip, ramleri 1gb ta çıkarıp win 7 yüklerim. böylece bi süre daha idare eder. Sınıf sayısıda 1 e düşer. Geriye kalanları çöpe atabilirsin. zaten 5 yıl geçince demirbaşlar kayıttan düşer. Yani senin makinalar çooktan miyadını doldurmuş..

Okulumda içinde bulunduğum durum belki birkaç sene sonranızla ilgili fikir verebilir:
BT sınıfım yanılmıyorsam 98de kurulmuş. PCler Acer Pentium III 447 Mhzlik işlemcilere sahip. Normalde 20 bilgisayarlık bir sınıfmış. Şu an elimde 13 adet mevcut. 7 tanesi muhtemelen çöpe gitmiş. Zamanla Ram takviyesi yapılmış. Ortalama her birinde 128-160 MB ram var. XP yüklü. Ağır aksak idare ediyoruz.
Teneffüslerde çocuklar geldiklerinde açılmaları 3-4 dakika sürüyor. Dolayısıyla sabah açınca akşama kadar kapattırmıyorum bilgisayarları ki zaman kaybı olmasın öğrenciler için. Benden önceki bilgisayar öğretmenleri sağolsunlar deep freeze le korumuşlar bilgisayarları. Ben de imajlarını aldım. Zaman zaman milli eğitimde falan atık bilgisayarlar, ekranlar oldukça gidip kapıyoruz. Böyle 3 bilgisayarım var 256 MB Ramli bu üç bilgisayar öğrenciler için özellikle cazip geliyor.
Sık sık arızalar yaşıyorum. Birinin Rami oksitleniyor, birinin güç kaynağı yanıyor, birinin harddiski arızalanıyor, ağ kartı bozuluyor... Birinden alıp ötekine takıyorum, bilgisayarcı arkadaşlardan parçalar buluyorum. Hele bunlar daha çok ders esnasında başıma gelirdi. Arıza durumunda zaten ikişer-üçerli oturan öğrencileri diğer bilgisayarlara paylaştırırdım. Hepsi kötü kötü bana bakardı. Bazen dördüncü çocuğun bilgisayarla arasında 1 metre mesafe olurdu. :mrgreen:
FATİH projesi başlamadan hemen önce okulumda yeni laboratuar kurulması için sınıf belirlendi. Yüklenici firmadan gelip ön keşif yaptılar, ölçü falan aldılar. Tabi projeyle birlikte hevesimiz kursağımızda kaldı.
Bu arada bu şartlarda ders mi yapılır diye idarem anlayış gösterdi, artık derse de girmiyorum. Sadece teneffüslerde kullanıyor çocuklar sınıfı, diğer zamanlarda tamir ve hepimizin yaptığı işlerle uğraşıyorum. Şükredin hocam şükredin :D , keşke 2004 kurulumu sınıfım olsa :roll: .. Uzun yazdım ama içimi dökmek için tam yerini bulmuşken fırsatı kaçıramazdım... :D

Geri