BT SINIFINDA NET SORUNU

Kodla Büyü

dolunay766

Üye
Arkadaşlar, bir konuda yardıma ihtiyacım var. Bt sınıfında net yoktu.Daha doğrusu varmış ama Bt sınıfı hiç kullanıma açılmamış ve idare oraya ait olan neti sadece keni kullanımı için çıkarmış bişeyler yapmış. Şimdi benim gelmemle ve benim zorumla oraya neti yeniden aldırdım.Sorunum şu modemi pc ye direk bağladığımda net var, sorunsuz. Swicthe bağladığımda hiçbir pcde net yok.swichtteki kablolamayı, pcleri bağlandığı yerleri falan kontrol ettim fakat bir sorun göremedim.deli olucam.sadece kendi pc me modemi taktım şu an. ama öğrencilerin kullanımına sunamıyorum.Bana yardımcı olun lütfen ne yapmalaıyım.Şimdiden sağolun.

hocam diğer pcler ip alıyormu ona bak, ayrıca dns... bazen farklı değerler alabiliyor...elle ip ver... oda olmazsa swich değiştir

hocam benim labda da aynı sorun var
bilgisayarlar vista
otomatik ip, elle ip, dns denemeleri hiçbiri olmadı,
gözden kaçan bişeymi var anlayamadım
modemden öğrencilere giden kabloda da sorun yok
çözemedim
daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldumu ve çözümü hakkında fikri olan varsa sevinirim...

Hocam aynı şey benim başıma da geldi, boşuna uğraşmışım ayarlarla filan. Uzun zaman kullahılmadığı için herhalde RC 45 içleri oksitlenmiş galiba. Kabloların tamamındaki RC45 leri değiştirdim hepsi de sorunsuz bağlandı. Denemekte fayda var hocam.

Eğer bilgisayarlar arasında ağ bağlantısı sorunsuzsa ana makinaya bir ethernet kartı daha alarak paylaşımlı olarak interneti dağıtabilirsiniz.
Hem böylece öğrencilerin interneti kullanışlarını daha sağlıklı yönetebilirsiniz.
Ben eski okulumda bu şekilde kullanmıştım.

arkadaşlar benim okulumdada net yok ben switch alıp dağıtıcam pclere ancak korkuyorum bir sorun çıkarsa diye çünkü netten sipariş vericem. switch markasıda inca 16 port. bunu tercih etme sebebim ucuz olması idare hiç destek olmuyor bu konuda...

Hocam switch ile modem arasındaki kablo ne tür kablo, genelde son port pc bağlamak için değil de, modem vs. bağlamak için ayrılmıştır, yanında bir düğme vardır, ters kablo kullanmanız gerekebilir.

herkese teşekkür ederim ama olmuyor bir türlü. son portta pc yok zaten modemi de oraya takıyordum ancak çözüm bir tülü bulamadım.ters kabloyu da denedim, of benmi yanlış yapıyorum anlamadımki? doğrulamak için sitelerde switch bağlama , neti dağıtma vb. şeylere bakıyorum ama yok yani.gözümün önündeki bişeyi benmi farketmiyorum acaba?

hocam net bağlantını direk modemden değilde swich üzerinde almayı dene diğer kabloları çıkar bakalım sen tek bağlanabiliyormusun swich üzerinden , bide elle ip verdikten sonra tekrar bi bak makinaya elle ip değeri görünüyor mu ... bende msla elle ip vermeme rağmn 169 ile başlayan ip alıyordu

ilgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. ne yaptıysam olmadı bende wes hocamın dediği gibi yaptım.ikinci bir ethernet kartı ile çözüm buldum ancak.Bt de ağda yoktu zaten ağıda kurmuş oldum.Başta Wes hocam olmak üzere ilgilienen herkese çok teşekkür ediyorum.

Geri